محمدحسین صادقی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به اقدامات انجام شده در این استان در جهت مدیریت بحران اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمانشاه به اندازه دیگر استانها درگیر بحران سیل نبوده و خسارات بسیار زیادی را متحمل نشده است؛ اما در راستای اقدامات پیشگیرانه و در جهت کاهش خسارات مادی و جانی اقدامات متعددی داشته است.
وی گفت: در راستای نظارت بر عملکرد دیگر دستگاهها و مشاهده روند امدادرسانی بازدیدهای میدانی مختلفی از جمله از مسیر عبور آبشوران، بناهای تاریخی و میراث فرهنگی طاق بستان و تکیه معاون الملک صورت گرفته است که این بازدیدها ادامه خواهد داشت.
این مقام قضایی بیان کرد: همچنین مددجویان برخی از کمپهای ترک اعتیاد که در معرض آسیب بودند به مکانهای دیگر و امن منتقل شدند.
صادقی افزود: به منظور تسریع در اقدامات و همکاری هرچه بهتر با دیگر دستگاهها دادیاری برای حضور مستمر در مدیریت بحران استان تعیین گردیده و دستورات قضایی در موارد لزوم بویژه برداشتن موانع در مسیرهای احتمالی سیلاب صادر شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه مردم در بحران اخیر آمادگیهای لازم را داشتند. همچنین هماهنگی بین دستگاههای عمل کننده مطلوب بود. البته عملکرد آنها تحت رصد دستگاهای نظارتی است.
وی در ادامه به بخشی از اقدامات مهم انجام شده در استان در جهت مدیریت بحران اخیر اشاره کرد و گفت: صدور اطلاعیه، اخطار و هشدارهای به موقع، پررنگ کردن حضور و مشارکت مردم با شعار هر شهروند یک بحران یار، فعال کردن شورای هماهنگی مدیریت استان با برگزاری 4 جلسه و داشتن 82 مصوبه و 45 جلسه در شهرستانها و داشتن 82 مصوبه بخشی از اقدامات استان در مدیریت بحران بوده است.
وی گفت: یکی از اقدامات خوب ما در استان بهرهمندی از فضای رسانه، خبرگزاریها و فضای مجازی بوده است به طوری که در این راستا استودیو بحران در استانداری مستقر شده و در این خصوص اطلاع رسانیهای خوبی صورت گرفته است.
این مقام قضایی خاطر نشان کرد: تشکیل شدن کارگروهی متشکل از نمایندگان کارگروههای تخصصی شورای هماهنگی مدیریت بحران در استانداری به صورت تمام وقت به منظور تسهیل در تبادل اطلاعات و تسریع در حل مشکلات از دیگر اقدامات استان در راستای مبارزه با بحرانهای اخیر بوده است.
صادقی بیان کرد: از دیگر اقدامات مهمی که در راستای مدیریت بحران صورت گرفت تجهیز مدارس، مساجد و سالنهای ورزشی برای اسکان اضطراری گردشگران و خانوادههای در معرض تهدید بود.
این مقام قضایی ادامه داد: همچنین در راستای مدیریت بحران و جلوگیری از آسیب به هموطنان کانکسهای موجود زلزله زدگان در مسیر سیلاب تخلیه شده و در محل جدید استقرار یافتند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در همین راستا 2 روستا قبل از ورود سامانه که در معرض سیل بودند اسکان اضطراری داده شد و به روستاهایی که به دلیل قطع ارتباط (راه خاکی روستایی) امدادرسانی هوایی شده و پکهای غذایی بین آنها توزیع گردید.
وی گفت: همچنین رودخانههای فصلی و مناطقی که دوره 50 ساله سابقه سیل داشتند شناسایی شده و پس از بازدید میدانی پاکسازی و لایروبی شدند.
این مقام قضایی ادامه داد: علاوه بر موارد گفته شده بیش از 35 دستگاه تانکر آبرسانی و بیش از 7 دستگاه بیل مکانیکی در سطح استان تهیه و آماده به کار شدند.
وی در پایان گفت: در ادامه اقدامات انجام شده در راستای مدیریت بحرانهای اخیر، دو غار عظیم در دهکده المپیک به منظور نگهداری دامهای روستاییان حومه شهر در معرض سیل در اختیار دادمداران قرار گرفت.