به گزارش ایسنا، حجت نظری امروز در نشست خبری کمیسیون فرهنگی شورای شهرتهران در خصوص نحوه انتخابها در مجموعه شهرداری تهران، خاطر نشان کرد: شهرداری تهران هویت مستقلی از شورای اسلامی شهر تهران ندارد و نمیتواند خود را مستقل از شورای اسلامی شهر تهران تعریف کند. شهرداران با ارتباط با قوه مجریه از گذشته عادت کردهاند و هنوز به این مساله نرسیده اند که باید خود را با شورای اسلامی شهر تهران تطبیق دهند.
نظری افزود: در قانون شوراها علاوه بر وجهی از ارکان تصمیم گیری ، در حوزه اجرا نیست. اداره امور کشور نیز یک وجه مستقل قلمداد میشود که این موضوع بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد. از سال 1375 تا به امروز هر بار که قانون شوراها اصلاحاتی داشته است، به محدودتر شدن اختیارات آنها منجر شده است. البته در برخی از شهرستانها نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعضای شورا را رقیب خود قلمداد میکنند و در صدد کاهش اختیارات آنها بر می آیند. لذا لازم است که در این مباحث رسانهها ورود پیدا کنند و نظرات مردم نیز در این حوزه انعکاس پیدا کند.
وی ادامه داد: باید نظارت پیشین و پسین توسط شورای اسلامی شهر تهران اعمال شود. اگر موضوع به این محدود شود که بنشینیم و کارهای شهردار پس از پایان دوره را مورد بررسی قرار دهیم قطعا در حق شهروندان اجحاف کردهایم. باید در کنار سیستم باشیم و مورد به مورد را تذکر دهیم. مثلا در جایی که فردی بدون صلاحیت و تخصص منصوب شده است باید این مورد به صورت شفاف تذکر داده شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: باید از ابتدا نظارت پیشین را در دستور کار قرار دهیم. مثلا در مورد اتفاقی که برای موسسه "همشهری" رخ داده است، مکرر به عنوان نمایندگان مردم از ما سوال میشود که در این مورد چرا حفظ شان یک کارمند انجام نشده است. لذا اگر اعضای شورای اسلامی شهر تهران اختیار و مسئولیتی ندارند چرا باید در این زمینه پاسخگو باشند. ما باید این نظارت را از پیش داشته باشیم و تذکرات را از قبل بدهیم تا فردی منصوب نشود که شاهد روی دادن این چنین اتفاقاتی باشیم.
وی ادامه داد: شهروندان از ما مطالباتی داشتند که در پای صندوقهای رای اعلام کردند و با این حد از ناتوانی در نظارت پیشین نمی توانیم مطالبات مردم را محقق کنیم.
نظری در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش "نشاط اجتماعی" به طرح خیابان "ورزش" اشاره کرد و گفت: در این طرح نواقصی وجود داشت که تلاش میکنیم بر طرف کنیم. همچنین در کنار اجرای این طرح تلاش خواهیم کرد طرحی با عنوان "باز پس گیری خیابان به نفع مردم " آماده شود تا به صحن شورای اسلامی شهر تهران ارائه کنیم که با اجرای آن اتفاقات بسیار خوبی را در سطح شهر شاهد خواهیم بود. همچنین در افزایش سرانه های ورزشی ، بانوان را به صورت ویژه مورد توجه قرار دادهایم تا کمبودها در حوزه سرانه های ورزشی به ویژه برای بانوان بر طرف شود.
وی در ادامه صحبتهای خود، تاکید کرد: بر اساس ماده "77" برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران پس از تصویب این برنامه شهرداری تهران مکلف شده است ظرف مدت سه ماه لایحه نشاط اجتماعی را با در نظر گرفتن رویکردهای شورای اسلامی شهر تهران تدوین و به این شورای اسلامی شهر ارائه کند. امروز متاسفانه مجتمعهای فرهنگی ما زیر نظر مدیریت شهری نیستند. لذا از سیاستهای مدیریت شهری تبعیت نمیکنند و در چنین شرایطی نمیتوان این امکان را ایجاد کرد که این مجموعهها بر اساس مطالبات مردم حرکت کنند. امیدواریم که سازمان فرهنگی ــ هنری شهرداری تهران به عنوان متولی این مجموعهها زیر نظر مدیریت شهری گامهای موثری در این حوزه بردارند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه صحبتهای خود در خصوص ناهماهنگی در تشکیل نخستین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در سال جدید ، اضافه کرد: از هر مجموعهای که با هم فعالیت میکنند نمیتوان این انتظار را داشت که عینا فکر کنند. من به تاخیری که در تشکیل این جلسه بود اعتراض داشتم.
وی در خصوص نبود شهر بازی استاندارد در تهران و لزوم ساخت چنین مجموعهای با استانداردهای روز، خاطر نشان کرد: در تلاش هستیم تا از املاکی که بلااستفاده باقی مانده است مانند "پارک آزادگان" بهره بگیریم. جلسات متعددی با دستگاههای مربوطه برگزار شده است و تلاش خواهیم کرد به صورت مشارکتی مجددا این مجموعه را برای استفاده شهروندان آماده کنیم، اما شرایط اقتصادی برای سرمایهگذاران ایجاد رغبت نمیکند.
نظری افزود: مجموعه "هزار و یک شهر" نیز دچار بحثهای حقوقی شده است و لذا باعث شده که این پروژه به نتیجه نرسد. انتظارات از حوزه مدیریت شهری بسیار است اما شهر بازی در اولویت های اول، دوم و حتی سوم قرار نگرفته است . هر چند که از نظر من این موضوع اولویت دار است. انشاءالله بتوانیم فضاهای تفریحی همچون "پارک آزادگان " را احیا کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه ایجاد زیر ساختهای فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران پیگیریهای خوبی در این خصوص انجام داده است که راسته ها و پهنههای فرهنگی نیز حکایت از این موضوع دارد. در حوزه مشارکتها نیز کاری از منطقه 14 آغاز کرده ایم و امروز شهردار منطقه 10 نیز اعلام آمادگی کرده است که در این منطقه نیز میتوانیم طرح را اجرایی کرد. طرحی که در آن فضاهایی به عنوان "سمن سرا" ایجاد میشود که سازمانهای مردم نهاد فعال در منطقه میتوانند از این ساختمان برای برگزاری جلسات خود استفاده کند.