ماهان شبکه ایرانیان

بیوگرافی: پروفسور مجید سمیعی، ابر جراح جهان

پروفسور مجید سمیعی به‌عنوان بهترین جراح مغز و اعصاب در کل دنیا شناخته می‌شود. او مبدع روش نوینی در جراحی مغز است و خدمات زیادی برای آموزش جراحان انجام داده است.

بیوگرافی: پروفسور مجید سمیعی، ابر جراح جهان

پروفسور مجید سمیعی مشهورترین جراح مغز و اعصاب دنیا است. این پزشک ایرانی‌ نه‌تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا شناخته‌شده است. او ریاست مرکز علوم و اعصاب آلمان را بر عهده دارد و به‌عنوان پایه‌گذار و مبدع روش نوین جراحی قاعده‌ی جمجمه شناخته می‌شود. برای خواندن بیوگرافی ابر جراح ستاره‌ی جهان با زومیت همراه باشید.

majid samii

بیوگرافی خانوادگی

پروفسور مجید سمیعی در تاریخ 29 خرداد سال 1316 در شهر تهران به دنیا آمد. پدر او از خانواده‌های سرشناس رشت و مادرش اصالتا اهل شیراز بود. خانواده‌ی او چند سال بعد از تهران به رشت بازگشت و در محله‌ی تلفن‌خانه (بحرالعلوم) ساکن شد.

تحصیلات

پروفسور مجید سمیعی دوره‌ی دبیرستان را در دبیرستان مشهور شاهپور رشت به اتمام رساند و برای ادامه‌ی تحصیل به آلمان رفت. او در یکی از مصاحبات خود اعلام کرد که در سن 11 سالگی علاقه‌ی بسیار زیادی به جراحی مغز و اعصاب پیدا کرد و به همین دلیل در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در شهر ماینتس به تحصیل در رشته‌های زیست‌شناسی و پزشکی پرداخت. او به دلیل کسب عالی‌ترین نمرات در امتحانات پایان دوره‌ی پزشکی توانست جایزه‌ی ویژه‌ی وزارت علوم ایران برای برترین دانشجویان مقیم اروپا را از آن خود کند. او سپس دوره‌ی تخصصی جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن آغاز کرد و سال 1349 یعنی در سن 33 سالگی موفق به دریافت مدرک بورد تخصصی در این رشته از کشور آلمان شد.

majid samii

فعالیت‌های حرفه‌ای

 در سال 1349 پروفسور مجید سمیعی عنوان دانشیاری در رشته‌ی جراحی مغز و اعصاب را دریافت کرد و به‌عنوان معاون دپارتمان جراحی مغز و اعصاب دانشگاه ماینتس فعالیت‌های خودش را ادامه داد. او حدود یک سال بعد موفق به دریافت درجه‌ی استادی در همین رشته‌ شد. در همین سال عنوان استادی و ریاست در دپارتمان رشته‌ی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی کنونی) به پروفسور سمیعی پیشنهاد شد؛ اما او به دلیل ادامه‌ی فعالیت‌های علمی خود در دانشگاه ماینتس نتوانست این پیشنهاد را بپذیرد.

پروفسور سمیعی در سال 1350 نخستین دوره‌ی آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال 1356 با کمک بنیاد فولکس‌واگن، اولین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را تأسیس کرد.

او در سال 1356 ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات شهر هانوفر آلمان را بر عهده گرفت. بعد از آن چندین پیشنهاد برای ریاست دپارتمان‌های جراحی مغز و اعصاب از طرف دانشگاه‌های لایدن هلند و ماینتس آلمان به او داده شد. درنهایت او در سال 1367 سمت استادی جراحی مغز و اعصاب دانشگاه پزشکی هانوفر را پذیرفت. پروفسور سمیعی چندین سال ریاست هر دو دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر را بر عهده داشت.

او در سال 1979 نخستین دوره‌ی آموزشی جراحی قاعده‌ی جمجمه در جهان را در شهر هانوفر پایه‌گذاری نمود و در سال‌های 1997 تا 2001 به سمت ریاست فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحی مغز و اعصاب برگزیده شد.

پروفسور سمیعی همچنین در سال 2004 مؤسسه‌ی بین‌المللی علوم اعصاب چین واقع در دانشگاه پزشکی پکن را سازمان‌دهی و تأسیس کرد.

مؤسسه‌ی بین‌المللی علوم اعصاب

majid samii

پروفسور مجید سمیعی در دهه‌ی 1990 یک مرکز خصوصی بین‌المللی علوم اعصاب را که به‌اختصار INI نامیده می‌شود، در مرکز شهر هانوفر آلمان تأسیس کرد. این مرکز که معماری آن برگرفته از شکل مغز است، از تجربه‌ی بهترین پزشکان بین‌المللی و جدیدترین تکنولوژی‌های پزشکی و خدماتی بهره‌ می‌برد و به همین منظور، باکیفیت‌ترین خدمات سلامتی را به بیماران سیستم‌های عصبی ارائه می‌کند. پروفسور سمیعی حدود 14 سال پیش از ریاست دپارتمان‌های جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نورداشتات و دانشگاه پزشکی هانوفر اعلام بازنشستگی کرد و تمام توان خود را به توسعه‌ی این مؤسسه‌ی اختصاص داد؛ در حال حاضر ریاست INI را خود او و پسرش، پروفسور امیر سمیعی بر عهده دارند.

فعالیت‌های پروفسور سمیعی در ایران

پروفسور مجید سمیعی ریاست و عضویت در بسیاری از جوامع و مؤسسات بین‌المللی را بر عهده داشته‌ است. او در ایران نیز فعالیت‌های زیادی انجام داده است.

فعالیت‌های آموزشی

سازمان تأمین اجتماعی ایران در سال 2004 سمت ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد تهران را به پروفسور سمیعی اعطا کرد. او دوره‌های آموزشی جامعی برای کارکنان دپارتمان برنامه‌ریزی و اجرا کرد و همین موضوع باعث شد این دپارتمان به یکی از توسعه‌یافته‌ترین و پیشرفته‌ترین مراکز جراحی مغز و اعصاب تبدیل شود. پروفسور سمیعی از سال 2006 سمپوزیوم بین‌المللی جراحی مغز و اعصاب را به سرپرستی خود و به‌طور مستمر در تهران برگزار می‌کند.

تأسیس بنیاد فرهنگ و علم گیلان و مرکز تحقیقات سرطان‌شناسی رشت از دیگر فعالیت‌های آموزشی پروفسور سمیعی در ایران هستند. وی هدف از تأسیس بنیاد را ایجاد فضای همدلی بین دانشمندان علوم مختلف و فرهیختگان برجسته‌ی گیلان عنوان کرد. پروفسور سمیعی همچنین اعلام کرد که 3 نفر از پزشکان متخصص گیلانی برای فراگیری دوره‌ی PHD و Fellowship به مدت 2 تا 3 سال به آلمان می‌ر‌وند و مخارج آن‌ها نیز تأمین شده است. او در ادامه یادآوری کرد که این بنیاد با کمک اساتید کشور و استان اداره می‌شود و تنها برای فعالیت‌های علمی جوانان گیلان است.

majid samii

بیمارستان سمیعی در رشت

از دیگر اقدامات پروفسور سمیعی در ایران می‌توان به تأسیس بیمارستان سمیعی در شهر رشت اشاره کرد. ساخت بیمارستان فوق تخصصی جنرال 400 تختخوابی پروفسور سمیعی در اسفند سال 1387 و با حضور گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان آغاز شد. در این مرکز علاوه ‌بر فعالیت‌های درمانی، کارهای پژوهشی نیز انجام می‌شود و بخش جراحی مغز و اعصاب آن با مرکز اعصاب آلمان همکاری خواهد داشت.

بیمارستان فوق تخصصی مغز و اعصاب در تهران

majid samii

پروژه‌ی بیمارستان فوق تخصصی و بزرگ‌ترین مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب جهان به همت مؤسسه‌ی خیریه متوسلین به امام رضا (ع) و زیر نظر مستقیم پروفسور سمیعی در تهران در حال ساخت است. شرط پروفسور سمیعی برای همکاری با این پروژه، خیریه بودن آن است. درنتیجه این پروژه به بخش خصوصی یا دولتی سپرده نخواهد شد و صد درصد با کمک‌های مردمی ساخته و نگهداری خواهد شد. جالب است بدانید که مساحت این مرکز 80 هزار مترمربع است و در 11 طبقه ساخته خواهد شد. امکانات و تیم پزشکی این مجموعه نه‌تنها در منطقه بلکه در جهان بی‌نظیر و 2.5 برابر بزرگ‌تر از مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان است.

افتخارات و جوایز

پروفسور مجید سمیعی در طول فعالیت‌های خود 12000 بیمار را به‌طور موفقیت‌آمیز عمل کرده است. او صدها مقاله و 17 جلد کتاب نوشته و همچنین شاگردان زیادی تربیت کرده ‌است. آن‌ها در کشورهای مختلف جهان در زمینه جراحی مغز و اعصاب فعالیت دارند و هر سال به‌افتخار پروفسور سمیعی در یکی از کشورها کنفرانس برگزار می‌کنند. پروفسور سمیعی حدود 4 سال ریاست فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز را بر عهده داشته است و در سال 2001 عنوان ریاست افتخاری این نهاد را به پاس زحماتش به او اهدا کردند.

در سال 1367 رئیس‌جمهور آلمان غربی نشان خدمت درجه‌ی 1 دولت آلمان را به پروفسور سمیعی اهدا کرد. در همین سال جایزه‌ی علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان نیز به پاس قدردانی از فعالیت‌ در راه پیشرفت جراحی مغز و اعصاب به وی اعطا شد.

عالی‌ترین نشان افتخاری دولت چین نیز در مهرماه سال 1386 به پاس خدمات و تلاش‌های پروفسور مجید سمیعی به جامعه‌ی پزشکی توسط ژنگ پی‌یان، معاون نخست‌وزیر چین به ‌وی اعطا شد.

جایزه‌ی حلقه لایبنیتز

majid samii

به گفته‌ی پروفسور سمیعی، میزان مرگ‌و‌میر ناشی از صدمات مغزی در آفریقا حدود 3 برابر بیشتر از بیماری ایدز است. پروفسور سمیعی در طرح «آفریقا صد»، 100 نفر از جراحان جوان آفریقایی را به آلمان آورد و بعد از دادن آموزش‌های لازم، آن‌ها را دوباره به آفریقا فرستاد تا پزشکان بیشتری را در این قاره پرورش دهند. کلوپ خبرنگاری هانوفر به پاس قدردانی از این کار پروفسور سمیعی، جایزه حلقه لایبنیتز را در سال 2013 به او اعطا کرد. پروفسور سمیعی در مراسم اهدای جایزه گفت: «این جایزه نه به من، بلکه به قاره‌ای با نزدیک به یک میلیارد جمعیت اهدا شد.»

جایزه‌ی برترین جراح مغز سال 2013

در سال 2013 فدراسیون جهانی جوامع جراحی مغز، پروفسور مجید سمیعی را به‌عنوان جراح مغز سال معرفی کرد. رئیس این فدراسیون در بخش ویژه‌ی معرفی جراح مغز سال اعلام کرد: «امروزه هیچ‌کس در جراحی مغز با مهارت و قوه‌ی سنجش پروفسور سمیعی برابری نمی‌کند و او شایسته‌ی عنوان جراح مغز سال 2013 است.»

جایزه‌ی برترین جراح مغز سال 2014

پروفسور مجید سمیعی در سال 2014 از سوی آکادمی بین‌المللی جراحان مغز و اعصاب برنده‌ی جایزه‌ی برترین جراح مغز سال شد. این جایزه هر سال به یکی از پزشکان در این رشته اهدا می‌شود.

دکترای افتخاری

در مهرماه سال 1390، دانشگاه تهران از پروفسور سمیعی تقدیر کرد و به او دکترای افتخاری اعطا کرد.

کلید طلایی رشت

شهرداری رشت نخستین کلید طلایی خود را در شهریور سال 1393 در مراسمی به پروفسور سمیعی اهدا کرد. او بعد از دریافت این جایزه و تقدیر از محبت جوانان گیلانی نسبت به خود گفت: «امروز شهردار کلید طلایی شهر را از طرف شما عزیزان به من داده‌اند؛ بنده با این کلید می‌خواهم درهای علم و دانش را باز کنم.» پروفسور سمیعی تأکید کرد: «این کلید طلایی شهر برای گشودن درهای علم و دانش در گیلان است و امیدوارم از همین گیلان درهای علم و دانش در سراسر ایران گشوده شود.»

majid samii

زندگی شخصی

پروفسور مجید سمیعی در سن 19 سالگی عاشق دخترعموی خود شد و در سال 1961 با مهشید سمیعی ازدواج کرد. آن‌ها در شهر هانوفر آلمان زندگی می‌کنند و دارای دو فرزند با نام‌های امیر و امیره هستند. دختر او، امیره سمیعی در رشته‌ی اقتصاد تحصیل کرده است. و پسرش، امیر سمیعی، پروفسور مشهور جراحی مغز و اعصاب و معاون مؤسسه‌ی بین‌المللی علوم اعصاب هانوفر آلمان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی