ماهان شبکه ایرانیان

لوبلاگ گزارش داد

ادعای نادرست نتانیاهو درباره تورقوزآباد؛ همکاری مثبت ایران با آژانس

«مارک فیتز پاتریک» در یادداشتی به موضوع صداقت ایران در مقابل آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخته و منتقدان این سازمان را به خصومت با ایران متهم می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، موضوع بازرسی اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی از پایگاه اتمی ادعایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ایران دستمایه یادداشتی قرار گرفته که در پایگاه آمریکایی لوبلاگ منتشر شده است.
 
این یادداشت ضمن تاکید بر ناممکن بودن برطرف کردن آثار ناشی از مواد رادیو اکتیو در مدت کوتاه، ادعا‌های مبنی بر ضعف آژانس در بازرسی را با دلایلی رد کرده است.

«مارک فیتز پاتریک» مدیر پیشین موسسه بین المللی مطالعات راهبردی در یادداشت مذکور نوشت: تصور برخی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک "ابر آژانس"، نهادی بین‌المللی شامل کارآگاه‌هایی است که به محض دریافت هشداری درباره اتهامات هسته‌ای ورای قوانین و رویه‌های مربوطه و بین المللی با هوشیاری کامل به سرعت وارد کشوری شده و افراد خاطی را در حین ارتکاب جرم دستگیر کنند. به طور قطع این انتظاری نا به جا است.
 

پاتریک در این راستا به انتقاداتی که به بازرسی اخیر بازرسان آژانس در ماه میلادی گذشته از انباری در منطقه «تورقوزآباد» تهران که به ادعای «بنیامین نتانیاهو» انبار تجهیزات مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و محل ذخیره 15 کیلوگرم مواد رادیو اکتیو وارد بوده، اشاره کرده و می‌نویسد: تنها ساعتی پس از انتشار خبر بازرسی آژانس، موسسه علوم و امنیت بین‌الملل (ISIS) مدعی شد آژانس نتوانسته به درستی در این زمینه اقدام کند.
 
 
ادعای نادرست نتانیاهو درباره تورقوزآباد؛ همکاری مثبت ایران با  آژانس
 
 
این در حالی است که اگر رادیو اکتیو در انبار مورد نظر ذخیره بود، آثاری از خود بر جای می‌گذاشت که علاوه بر دشواری‎های فراوان در رفع آن، تا سال‌ها نیز باقی می‌ماند. ضمن این که به گفته مقامات مطلع از فن‌آوری هسته‌ای، نمونه برداری‌های محیطی آژانس وجود آثار رادیواکتیو را چه این نمونه برداری چند روز بعد از پاکسازی انجام گرفته باشد و چه ماه‌ها، می‌تواند ثابت کند.  ضمن این که تاکنون مدارک و تصاویر ماهواره‌ای دال بر پاکسازی گسترده در تورقوزآباد به دست نیامده است.

پاتریک در ادامه با اشاره به ادعا‌های نتانیاهو مبنی بر خروج مواد رادیو اکتیو از این انبار در ماه آگوست، کشف نمونه‌هایی از این مواد را نیز دلیلی بر نقض پیمان هسته‎ای ‎از سوی ایران نمی‌داند.
 

وی در ادامه انتقادات از آژانس به دلیل تاخیر در بازرسی را با اشاره به دلایلی مانند تبعیت این سازمان از قوانین بین المللی و الزام رعایت احتیاط و بررسی براساس دلایل متقن نادرست دانسته و ادعا‌های «جورج بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2002 درباره تلاش بغداد برای خرید اورانیوم را یادآوری می‌کند. در آن مورد آژانس اسناد اتهامی ارائه شده از سوی آمریکا را نامعتبر دانست.
 
 
 
ادعای نادرست نتانیاهو درباره تورقوزآباد؛ همکاری مثبت ایران با  آژانس

گذشته از همه موارد به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» بررسی نمونه‌هایی که توسط خود بازرسان از انبار تورقوزآباد گرفته شده، همچنان ادامه دارد. این خود نشان دهنده همکاری مثبت ایران با بازرسان است.

فیتزپاتریک در پایان ضمن تاکید مجدد بر این که بازرسان بین‌المللی هیچگاه قادر نیستند به صورت یک‌جانبه وارد کشوری شده و خلاف قوانین ملی یک کشور و مانند سرویس‌های اطلاعاتی عمل کنند، یادآور شد: این بازرسان نیازمند همکاری کشور میزبان هستند و باید بی‌طرفی، استقلال و و عدالت خود و نه نمایندگی تنها یک طرف، به‌ویژه کسانی که با ایران خصومت دارند را ثابت کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان