ستاره ؛ سرویس آشپزی - مربای توت فرنگی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین انواع مرباهاست و رنگ بینظیر آن حس چشایی همه را به شدت تحریک میکند. طرز تهیه مربای توت فرنگی تا حدی شبیه به
طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی است و بسیاری از نکات مهم، در هر دو مورد باید رعایت شود. از آنجا که توت فرنگی مدت کوتاهی در بازار موجود است، حتما باید برای تهیه این مربای خوشمزه، هرچه زودتر دست به کار شوید و ترجیحا توتفرنگیهای تازه و سفت را برای مربا انتخاب کنید تا بعد از پخت خیلی له و بدشکل نشوند.
قبل
طرز تهیه شربت توت فرنگی و مارمالاد توت فرنگی را به شما آموزش دادهایم؛ در ادامه این مطلب اما، با دو روش مختلف تهیه مربای توت فرنگی و نکات و ریزهکاریهای پخت این مربا در خدمت شما هستیم.
طرز تهیه مربای توت فرنگی
مواد لازم |
توت فرنگی |
2 کیلو |
شکر |
2/5 کیلو |
- برای تهیه مربای توت فرنگی خوشمزه خانگی ابتدا باید توتفرنگیها را خوب شسته و داخل سبد بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- سپس آنها را به قابلمه بزرگ و جاداری منتقل کرده و لابهلای آنها شکر بریزید.
- قابلمه را بدون اضافه کردن آب یا هر ماده دیگری، داخل یخچال قرار دهید تا توت فرنگیها آب بیندازند.
- بعد از حدود 24 ساعت، قابلمه لعابی بزرگی را انتخاب کرده و توت فرنگیها را داخل آن بریزید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید.
- در حین پخت مربا باید مرتب کف روی قابلمه را بگیرید اما سعی کنید مربا را زیاد هم نزنید.
- وقتی مربا به غلظت مناسب رسید و به اصطلاح قوام آمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در همان ظرف کمکم خنک شود. در نهایت مربا را داخل ظرفهای شیشهای استریل و خشک ریخته در آنها را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید.
نکاتی درباره تهیه مربای توت فرنگی
- برای جلوگیری از کپکزدن مربا به هیچ وجه قاشق خیس داخل شربت یا ظرف مربا وارد نکنید.
- برای امتحان کردن قوام مربای توت فرنگی باید مقداری از آن را داخل قاشق ریخته و صبر کنید تا خنک شود. اگر بعد از خنکشدن حالتی کشدار داشته باشد، یعنی قوام مربا مناسب است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
- درب قابلمهای که مربا در آن در حال پخت است باید از اولین مرحله تا آخرین مرحله باز باشد تا رنگ آن تغییر نکند.
- اگر توت فرنگی شما شیرین است، نسبت برابر یعنی به ازای هر کیلو توتفرنگی، 1 کیلو شکر بردارید ولی اگر میوهها، ته مزه ترش دارند، شکر را 1.5 برابر میوه در نظر بگیرید.
- برای جلوگیری از شکرکزدن اکثر مرباها حدود یکی، دو قاشق آبلیمو به آن اضافه میشود اما در مورد مربای توت فرنگی به این مورد نیازی نیست.
- از دلایل کپکزدن مربا میتوان به کمبودن شکر، قوام نیامدن و پخت ناکامل اشاره نمود.
- هرچه مربا بیشتر روی حرارت قرار گیرد، رنگ آن تیرهتر میشود.
بیشتر بدانید: طرز تهیه اسموتی توت فرنگی به 2 روش (با شیر و بدون شیر)
روش دوم برای تهیه مربای توت فرنگی
مواد لازم و مقداری آنها و همچنین طرز تهیه مربای توت فرنگی همان است که توضیحداده شد اما برخی افراد از راه دیگری برای این کار استفاده میکنند.
- توتفرنگیها به مانند روش اول خوب شسته و روی پارچه تمیزی پهن کرده یا داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- توتفرنگیها را داخل ظرف مناسبی ریخته و لابهلای آنها شکر بپاشید و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.
- بعد از 24 ساعت، ظرف را از یخچال خارج کرده و توتفرنگیها را از داخل شربت خارج کرده و کنار بگذارید.
- آب توتفرنگی یا شربت توت فرنگی را روی حرارت قرار داده و به مدت نیم ساعت بجوشانید.
- بعد از نیم ساعت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
- حالا شربت خنکشده را روی توتفرنگیهای خام بریزید.
- حالا ظرف توتفرنگی و شربت جوشیده را حدود 2-3 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- بعد از این مدت، دوباره توتفرنگیها را از داخل شربت بیرون بیاوریئ و دوباره شربت را روی حرارت قرار دهید.
- یک مرتبه دیگر مراحل قبلی را تکرار کنید. عملیات جوشاندن شربت و ریختن آنها روی توتفرنگیها را 3 مرتبه تکرار کنید.
- جوشاندن شربت هر بار بیشتر از نیم ساعت طول نکشد.
- در نهایت مربای توت فرنگی شما آماده است. میتوانید بعد از خنکشدن کامل مربا، آن را داخل ظروف شیشهای یا لعابی کوچک و دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
مربایی که با این روش تهیه میشود به دلیل اینکه توتفرنگیها روی حرارت مستقیم قرار نمیگیرند، شبیه به کمپوت توتفرنگی است و شکل ظاهری میوهها به خوبی حفظ میشود و توتفرنگیها به هیچوجه له نمیشوند و میتوان از آن برای تریین انواع کیک و شیرینی استفاده نمود.
برای جلوگیری از شکرکزدن، کپکزدن و رعایت نکات مهم برای نگهداری مربای توت فرنگی دقیقا از همان نکاتی که در بالا گفته شد استفاده کنید.
امیدواریم از دستورات پخت و نکاتی که درباره تهیه مربای توت فرنگی خانگی آموزش داده شد، نهایت استفاده را ببرید و یک مربای خوشمزه و خوشرنگ و آب تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.