این شاعر در گفتوگو با ایسنا، درباره ارزیابیاش از کیفیت نمایشگاه کتاب تهران در این سالها، اظهار کرد: نمایشگاه کتاب به اعتبار اسمش باید جایی برای صداهای متنوع و متفاوت باشد تا شنیده و دیده شوند. اما تغییرات جغرافیایی و جایگاهی نمایشگاه باعث شده که خیلی نتواند تثبیت شود و این کار را دشوار کرده است.
او افزود: اما در مجموع نمایشگاه کتاب یک موقعیت و فرصت مناسب و ارزشمند است برای اینکه کارهای مختلف دیده شوند و بودن نمایشگاه بهتر از نبودنش است. اما در مقایسه با نمایشگاههای خارجی همانند بولونیا و فرانکفورت قطعا ضعیف است و قابل ارزیابی نیست.
ضیایی با اشاره به تاثیری که کاهش ارزش ریال بر صنعت نشر داشته است، بیان کرد: مهمترین چیزی که روی دیگر چیزها هم اثرگذار است، قیمت کتاب است. بهخصوص با توجه به تضعیف نرخ ریال در ایران که مشکل ایجاد کرده است. دیگر نه ناشران خیلی رغبتی به شرکت در نمایشگاه دارند و نه مخاطبان پولی برای خرید کتاب. هرچقدر هم تخفیفها بیشتر شود، شاید تازه به قیمت پارسال هم نرسد. یعنی با این رشد تصاعدی که قیمت کتاب دارد، گمان نمیکنم خیلی رمق و اقبالی برای مخاطبان برای خرید کتاب مانده باشد.
این پژوهشگر فلسفه در پاسخ به سوالی درباره میزان استقبال مخاطبان از نمایشگاه کتاب امسال گفت: امیدوارم از نمایشگاه استقبال شود. ولی بههرحال همین چیزهایی که گفتم، خصوصا افزایش خیلی شدید قیمت کتاب در میزان استقبال تاثیر میگذارد. خود من خیلی وقتها به ناشرانم میگویم که حقالتالیفی از آنها نمیخواهم اما حداقل قیمت پشت جلد کتاب را کمتر بزنند. امیدوارم استقبال گسترده و جدیای از نمایشگاه شود؛ این آرزوی هر آدم فرهنگی است.
شاعر مجموعه شعر «در تناسخ کلمات» همچنین گفت که چاپ چهارم کتاب «بودیسم و صوفیسم» (بررسی شباهتها و پیوندهای آیین بودا و تصوف ایرانی)، «بصیرتهای بیهوده» (نامههایی به ایلیا)، چاپ دوم «کتاب فراموشی» (مجموعه شعر)، چاپ چهارم «کتاب تردید» (مجموعه غزلها)، چاپ هفتم «جامعهشناسی تعریفات عاشورا» و «من آنِ توام» (یک روایت متفاوت از زندگی شمس و مولانا) کتابهای او در نمایشگاه کتاب امسال هستند.