به گزارش ایسنا، داریوش نویدگویی در این نشست که ظهر روز شنبه (هفتم اردیبهشتماه ٩٨) در مصلای تهران برگزار شد اظهار کرد: اگر به ٣٢ سال قبل برگردیم نمایشگاه در شرایطی شکل گرفت که کشور زیر بمباران جنگ بود، اما تشخیص دادند که فرهنگ و کتاب ضرورت دارد. حساسیت نظام بر این است که اینگونه نمایشگاهها را خوب برگزار کند.
او افزود: مسئولان مختلف کشور باید نسبت به مسائل فرهنگ و کتاب توجه کنند. اهمیت فرهنگ و کتاب کمتر از ارزاق عمومی نیست و امید است امسال مسائل کاغذ حل شود. بخش فروش کتاب مشخص است. اما کمیته علمی فرهنگی هر روز و هر ساعت برنامههای مختلفی دارد.
نویدگویی همچنین با اعلام وضعیت برنامههای کمیته علمی فرهنگی در روزهای گذشته بیان کرد: تا کنون بیش از ١٠٠ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب رونمایی شده است. برای این کار ما نشستهایم و با ناشر و مولف مشورت کردهایم تا برای کتابی که هزینه و وقت صرف میشود، ارزشمند باشد.
او سپس با بیان این که کمیته علمی فرهنگی ویترین نمایشگاه است، ادامه داد: امسال در هفت سالن دارد برنامههای مختلف فرهنگی برگزار میشود. در سه روز اول عمده برنامههای بخش بینالملل در این سالنها بوده است. حتی در سالن دهخدا ما فقط ١٢٠ صندلی داریم اما برای برخی برنامهها ٥٠٠ نفر مخاطب داریم.
مدیر کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه کتاب همچنین گفت که اغلب برنامههایی که در تالار جلال برگزار میشود به رونمایی از کتابها مربوط است.
نویدگویی با اشاره به اجرای برنامه کارنامه نشر، توضیح داد: در این برنامه تازههای نشر که به صورت موضوعی چیدمان شده است، به نمایش گذاشته میشود.
به گفته او، سرای اهل قلم در نمایشگاه امسال به نام محمدحسین طباطبایی نامگذاری شده است.
نویدگویی به حضور اقوام مختلف ایرانی در بخش روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز اشاره کرد و گفت: تا سالهای گذشته به حضور همه ایران در نمایشگاه توجه نمیشد؛ در حالی که همه ایران تهران نیست. اما حالا سهم خوبی برای استانهای مختلف در نظر گرفته شده است تا جاذبههایشان را به نمایش بگذارند که امروز نیز برنامهای برای استان اردبیل اجرا میشود.
او سپس در پاسخ به سوال خبرنگاران از محدودیتهایی که فضای نمایشگاه دارد و کار را برای این کمیته سخت میکند گفت.
مدیر کمیته علمی فرهنگی نمایشگاه کتاب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سالنها بر اساس نام نویسندگانی مثل توران میرهادی و ایرج افشار بودهاند و برخی ناشران هم پوسترهایشان را بر همین مبنا چاپ کرده بودند، اما این اسامی تغییر یافته است، گفت: بحث نامگذاری دست یک نفر نیست. من ایرج افشار، توران میرهادی و ... را خودم هم دوست دارم اما مثل نامگذاری یک خیابان است و یک نفر تصمیم نمیگیرد و در واقع تصمیمگیری توسط یک کمیته انجام میشود.