ماهان شبکه ایرانیان

درباره کم کاری تیروئید و عوارض آن چه می‌دانید؟

کم کاری تیروئید حالتی است که در آن بدن قادر نیست به مقدار کافی هورمون تیروئید ترشح کند. هورمون تیروئید در کنترل رشد، ترمیم و سوخت و ساز بدن نقش دارد؛ به همین دلیل افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است دچار خستگی مفرط، ریزش مو، افزایش وزن و افسردگی و عوارض دیگر شوند

درباره کم کاری تیروئید و عوارض آن چه می‌دانید؟

کم کاری تیروئید حالتی است که در آن بدن قادر نیست به مقدار کافی هورمون تیروئید ترشح کند. هورمون تیروئید در کنترل رشد، ترمیم و سوخت و ساز بدن نقش دارد؛ به همین دلیل افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است دچار خستگی مفرط، ریزش مو، افزایش وزن و افسردگی و عوارض دیگر شوند.این بیماری در زنان 10 برابر بیشتر از مردان دیده شده و حدود 1 تا 2 درصد مردم جهان را درگیر کرده است.

کم کاری تیروئید چیست؟

غد‌ه‌ کوچک تیروئید به ‌شکل پروانه است و در جلو و نزدیکی پایه‌ گردن قرار دارد. این غده، هورمون‌های تیروئید را تولید و ذخیره می‌کند، هورمون‌های تیروئید تقریبا همه‌ سلول‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
وقتی غده تیروئید سیگنالی به نام TSH (هورمون تحریک‌کننده‌ تیروئید( دریافت کند، هورمون‌های تیروئید را آزاد کرده و وارد خون می‌کند. این سیگنال در زمان کاهش سطح هورمون تیروئید و از غده‌‌ای کوچک در مغز بنام هیپوفیز ارسال می‌شود.

گاها غده تیروئید با وجود دریافت سیگنال‌های زیاد، هورمون‌ها را آزاد نمی‌کند. این اختلال، کم ‌کاری تیروئید اولیه نامیده می‌شود که شایع‌ترین نوع آن کم ‌کاری تیروئید است. معمولا 90 درصد کم ‌کاری‌ تیروئید ناشی از تیروئیدیت هاشیموتو است، تیروئیدیت هاشیموتواز انواع بیماری‌های خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غده‌ تیروئید حمله می‌کند. از علل دیگر کم‌کاری تیروئید اولیه می‌توان‌ کمبود ید، اختلال ژنتیکی، مصرف برخی داروها و برداشتن بخشی از غده‌ تیروئید طی عمل جراحی اشاره کرد.
گاهی اوقات هم غده‌ تیروئید سیگنال TSH برای ترشح هورمون تیروئید بیشتر را دریافت نمی‌کند؛ این زمانی اتفاق می‌افتد که غده‌ هیپوفیز به ‌درستی کار نکند در اینصورت به آن  کم‌کاری تیروئید ثانویه می‌گویند.

هورمون‌های تیروئید بسیار مهم هستند و به کنترل رشد، ترمیم، سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند. کم‌کاری تیروئید اختلالی است که در آن غده‌ی تیروئید به اندازه‌ی کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند و همانطور که قبلا اشاره شد این هورمون‌ها در سوخت‌و‌ساز بدن هم نقش دارند. سوخت‌وساز بدن روی دمای بدن و میزان کالری‌سوزی تاثیرگذار است. به همین دلیل افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید اغلب احساس سرما و خستگی می‌کنند و به راحتی هم وزن اضافه می‌کنند.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید چطور بر سوخت‌و‌ساز بدن تاثیر می‌گذارد؟

هورمون تیروئید به کنترل سرعت سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند. هرچه متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن سریع‌تر باشد به این معنی است که در حال استراحت کالری بیشتری خواهد سوزاند.
افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، هورمون تیروئید کمتری ترشح می‌کنند و این به معنی آن است که متابولیسم آهسته‌تری داشته و در زمان استراحت کالری کمتری می‌سوزانند.
داشتن سوخت و ساز آهسته عوارضی از جمله خستگی، افزایش سطح کلسترول خون و سختی در کاهش وزن خواهد شد. پس در صورتیکه متوجه شدید که وزنتان به دلیل کم کاری تیروئید کاهش پیدا نمی‌کند ورزش‌های هوازی متوسط تا شدید مثل پیاده‌روی سریع، دویدن، کوهنوردی و قایقرانی را امتحان کنید.
بیشتر بخوانید:

ورزش هوازی چیست؟

اشتباهاتی که باعث کاهش متابولیسم بدن‌تان می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی