خبرگزاری فارس: «جیم مالوی» فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین روز گذشته (پنجشنبه) در مصاحبه با خبرگزاری رویترز، ضمن تکرار اظهارنظرات اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر عدم تمایل واشنگتن برای جنگ با ایران، از احتمال اعزام ناوهواپیمابر به تنگه هرمز خبر داد.
در حالیکه ایران، ارزیابیهای منابع اطلاعاتی آمریکا از تهدید ایران را «اطلاعات جعلی» خوانده است، «جیم مالوی» گفت که هشدارهای سازمانهای اطلاعاتی مبنی بر وجود تهدیدهایی از سوی ایران، ممانعتی برای وی در اعزام ناو هواپیمابر به تنگه هرمز ایجاد نمیکند و در صورت لازم چنین اقدامی انجام خواهند داد.
مالوی در اولین مصاحبه خود از زمان درج شدن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی همچون بسیاری دیگر از مقامات آمریکایی تأکید کرد که نیروهای آمریکایی از آمادگی بسیار بالا برخوردار هستند، اما ارتش آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست و اینکه برای چنین چیزی آماده نمیشود.
مالوی توضیح داد: «من در وضعیت برنامهریزی برای جنگ نیستم و وظیفه چنین کاری را هم ندارم، اما ما قطعاً برای پاسخ به هرگونه تهاجم علیه آمریکا، شرکای خود در منطقه و منافع خود آمادگی داریم».
دولت ترامپ از زمان روی کار آمدن در ژانویه 2017، اعمال فشار به ایران را با هدف منزوی کردن این کشور شروع کرد و حدود یکسال پیش، علیرغم پایبندی ایران به مفاد برجام، به صورت یکجانبه از توافق هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) خارج شد و وضع تحریمها علیه تهران را با هدف تضعیف اقتصاد این کشور آغاز کرد.
مقامات آمریکایی اخیراً علیرغم آنکه همگی تأکید کردهاند که به دنبال جنگ با ایران نیستند، اما اقدامات تحریکآمیزی را با اعزام ناوگروههایی به منطقه خلیجفارس آغاز کردهاند.
پیش از این، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید بامداد دوشنبه در بیانیهای از اقدام تحریکآمیز کشورش در اعزام یک ناوگروه رزمی به غرب آسیا خبر داد، اما اعلام کرد که کشورش تمایلی برای جنگ با ایران ندارد.
ترامپ نیز روز پنجشنبه پیام مشابهی را ابلاغ کرد و گفت که به دنبال درگیری با ایران نیست.
وی گفت: «ما یکی از قدرتمندترین کشتیهای جهان را در اختیار داریم که بارگیری شده است و ما نمیخواهیم اقدامی انجام دهیم».
جیم مالوی در حالی از احتمال اعزام ناو آمریکایی به تنگه هرمز خبر داده است که مقامات ایرانی از جمله «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران هشدار دادهاند که به آمریکا اجازه ناامن کردن تنگه هرمز را نخواهند داد.
ناوگروه ضربتی یو اس اس آبراهام لینکلن که به بهانه مقابله با تهدیدات احتمالی ایران روز گذشته از کانال سوئز به سمت دریای سرخ حرکت کرده، هماکنون در منطقه غرب آسیا مستقر شده است و تحت فرماندهی مالوی است.
فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا اشارهای به این مسئله نکرد که تحت چه شرایطی ناوگروه ضربتی «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به مهمترین آبراه راهبردی منطقه اعزام میکند.
با اینحال این فرمانده آمریکایی تأکید کرد: «اگر نیاز باشد که آن را داخل تنگه (هرمز) بیاورم، چنین کاری خواهم کرد. من هیچ محدودیتی ندارم و به هیچ وجه با چالشی برای بهرهبرداری از این ناو در هر منطقه از خاورمیانه (غرب آسیا) مواجه نیستم».
برخی مقامات آمریکایی که نام آنها فاش نشده است، مدعی شدهاند که در بخشهایی از اطلاعات آمریکا آمده است که ایران موشکهایی را درون قایقهایی انتقال داده است و این موشکها احتمالاً قابلیت پرتاب شدن از یک کشتی کوچک را دارند».
این اولین باری نیست که واشنگتن اقدامات تحریکآمیزی علیه ایران به بهانه مقابله با تهدیدات ایران در پیش میگیرد. در ماه گذشته نیز واشنگتن در اقدامی غیرمتعارف، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد رسمی محسوب میشود، در فهرست سازمانهای تروریستی درج کرد و پس از آن نیز معافیتهای نفتی ایران را برای چندین کشور واردکننده نفت ایران لغو کرد به امید آنکه صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
طبق گزارش رویترز، آمریکا علاوه بر استقرار ناوگروه آبراهام لینکلن، یگان بمبافکنهای «بی-52» را نیز در غرب آسیا مستقر کرده است.
بر اساس این گزارش، برخی از منتقدان سیاستهای ترامپ نگرانند که واشنگتن عمداً اینگونه اقدامات را با هدف تحریک ایران صورت میدهد.
«تیم کین» سناتور دموکرات آمریکا نیز در این راستا ابراز نگرانی کرده است که «دولت ترامپ ما را به سمت یک جنگ غیرضروری سوق میدهد».