به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل پایگاه خبری حوزه هنری، امین مرادی رئیس حوزه هنری کردستان عنوان کرد: همزمان با دهمین سالگرد سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان کردستان در اردیبهشت ماه 88 که فصل جدیدی در زمینه حرکت رو به توسعه استان به ویژه در بخش فرهنگ و هنر با توجه به نگاه ژرف معظمله به این بخش که استان را به عنوان استان هنر و فرهنگ معرفی نمودند، فراخوان نهمین جشنواره بین المللی «دف نوای رحمت» اعلام میشود.
وی افزود: این اهمیت و توجه ویژه رهبری به موضوع فرهنگ و هنر استان، زمینه را برای برجسته نمودن ویژگیها و مؤلفههای مربوط به آن بیش از پیش فراهم نمود و با توجه به موسیقی عرفانی کردستان حوزه هنری در جهت معرفی این ویژگی اقدام به برگزاری جشنوارهای موسیقی با محوریت دف نمود که بسیار مورد توجه قرار گرفت و زمینه معرفی کردستان به عنوان پایتخت دف جهان را مهیا نمود.
دبیر جشنواره «دف نوای رحمت» بیان کرد: از ویژگیهای این جشنواره توجه به نواهای عرفانی و خانقاهی است و توانسته است این نواها را در سراسر ایران معرفی و هم اکنون با ارتباطی که بین دف نوازان کشوری مهیا شده است، دف در بین علاقهمندان موسیقی ایران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و هر ساله شاهد حضور و کشف استعدادهای جدید در این زمینه از سراسر کشور بوده ایم.
مرادی افزود: ثبت سنندج به عنوان مرکز ساخت دف و دف نوازی از دیگر ویزگیهای این جشنواره بوده که با گردهمایی 1000 دفنواز سنندجی به عنوان یک اجتماع بزرگ دفنوازی جهانی در عمارت خسرو آباد سنندج حاصل شد و دف را جهانی نمود.
وی تقدیر از پیشکسوتان مولودی خوانی و مفاخر موسیقی کردستان را در دورههای مختلف این جشنواره از دیگر بخشهای مهم عنوان نمود و گفت: در طول رقابت شرکتکنندگان در بخش جنبی شاهد برگزاری اجراهای موسیقی از نواحی مختلف ایران بوده ایم که در این دوره نیز ادامه خواهد یافت.
مرادی با اشاره به همکاری ارزنده موسسه سپهر سوره هنر در برگزاری این جشنواره به عنوان یک برنامه ملی گفت: در راستای تحقق اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نهمین جشنواره بین المللی «دف نوای رحمت» با شعار «هنر، همگرایی و مهربانی» از تاریخ 22 تا 24 مردادماه و همزمان با عیدین سعیدین قربان و غدیر در سنندج برگزار میشود.
اهداف جشنواره
ترویج مضامین و مفاهیم رفیع اسلامی و انسانی
کشف و حمایت از استعدادهای جوان
مقابله با تهاجم فرهنگی با بهرهمندی از ظرفیتهای فرهنگی و هنری فاخر
خلق و تولید آثار هنری فاخر و نمونه برای ابلاغ تعالیم اسلامی
توجه به موسیقی عرفانی برگرفته از تعالیم دینی و اسلامی
تحکیم پایههای وحدت و همدلی در بین مسلمانان با بهرهگیری از ظرفیتهای موسیقی عرفانی
مرادی با اشاره به بخشهای بین الملل، سراسری و جنبی در این دوره از جشنواره گفت: بخشهای جشنواره بخش بین الملل به صورت غیر رقابتی و بر اساس میزان درخواست گروههای مختلف از کشورهای منطقه برگزار میشود.
مرادی در خصوص بخش سراسری گفت: این بخش شامل گروه نوازی، تک نوازی و مولودی خوانی است که بخش تک نوازی در دو رده سنی 13 تا 19 سال و 19 سال به بالا در دو بخش آقایان و خانمها برگزار میشود.
مرادی در خصوص بخش گروه نوازی و مولودی خوانی گفت: گروههای شرکت کننده تنها در یکی از این بخشها بر اساس مقررات اعلام شده میتوانند شرکت نمایند و در تمامی بخشها نفرات اول دوره گذشته با همان ترکیب و یا در آن رده سنی نمیتوانند حضور داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عکس دورههای گذشته و نمایشگاه موسیقی در زمان برگزاری جشنواره گفت: برگزاری ورک شاپ و نشستهای تخصصی در این دوره نیز پیش بینی شده است.
مقررات جشنواره
بخش تک نوازی در دو رده سنی جوانان و بزرگسالان، آقا و خانم برگزار میشود.
بخش مولودی خوانی ویژه آقایان و به صورت گروهی برگزار میشود.
در بخش مولودی خوانی با توجه به هویت جشنواره تنها ساز دف و سازهای دو طبله و تاس مجاز به شرکت هستند و سازهای به اصطلاح ملودیک (ایرانی و غیرایرانی) حق شرکت ندارند.
در گروه نوازی اعضای گروه حداقل 4 و حداکثر 6 نفر میباشد.
تعداد قطعات در گروه نوازی یک قطعه است و مدت زمان اجرای برنامه در گروه نوازی و مولودی خوانی حداقل هفت دقیقه و حداکثر 10 دقیقه میباشد.
امکان حضور ردههای سنی مختلف در گروه نوازی بلامانع است.
در بخش مولودی خوانی جشنواره حضور تک خوان الزامی و حضور هم خوان اختیاری است.
در بخش گروه نوازی هر گروه تنها میتواند در یکی از بخشهای اصلی یا مولودی خوانی شرکت نماید.
در بخش مولودی خوانی حداکثر تعداد افراد 10 نفر و حداقل 5 نفر میباشد.
دبیرخانه جشنواره این حق را برای خود محفوظ میدارد تا اثر برگزیده در هر بخش گروه نوازی را برای یک اجرای زنده مورد استفاده قرار دهد.
شرایط جشنواره در بخش تک نوازی در دو رده سنی 13 تا 19 سال (نوجوانان) و 19 سال به بالا (بزرگسالان) است که سن افراد شرکت کننده در رده سنی نوجوان باید تا تاریخ برگزاری جشنواره از محدوده سنی 13 تا 19 سال کمتر و بیشتر نباشد.
حداکثر زمان اجرای برنامه در بخش تک نوازی 5 دقیقه در نظر گرفته شده است و شناخت تئوریک ریتم و مقامهای دف دارای امتیاز است.
گروهها و نفراتی که رتبه اول جشنواره هشتم را کسب کرده اند در همان بخش و با همان ترکیب حق شرکت در جشنواره را ندارد. این افراد میتوانند در سایر بخشها حضور داشته باشند.
شرایط عمومی جشنواره و نحوه ارسال آثار
ارائه فایل تصویری بدون ادیت صوتی و با معرفی شفاهی از سوی نوازنده و یا سرپرست گروه برای ارائه به دبیرخانه جشنواره دف نوای رحمت ضروری است.
قطعات بخش انتخاب اولیه میتواند با قطعات اجرایی در بخش مسابقه متفاوت باشد.
دبیرخانه جشنواره هیچ گونه تعهدی در خصوص پذیرش افراد خارج از بخش مسابقه را ندارد.
تمامی شرکت کنندگان باید فرم ثبت نام، ارائه تصویری از کارت ملی، ارائه یک عدد عکس 4*3 و ارائه رضایت نامه، ولی برای حضور افراد رده نوجوانان به صورت اسکن شده بر یک سی دی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
حفظ اصالت و شأن ساز عرفانی دف از معیارهای اساسی برای حضور در بخش مسابقه جشنواره است.
مرادی با اشاره به برگزاری جشنواره از 22 تا 24 مردادماه همزمان با عیدین سعیدین قربان و غدیر گفت: شرکت کنندگان تا 22 تیر ماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره واقع واقع در سنندج، خیابان شهید تعریف پایینتر از بیمارستان شهید قاضی، کد پستی 15651-66176 ارسال نمایند.
مرادی در پایان گفت: اعلام نتایج داوری مرحله اول و اسامی پذیرفته شدگان در بخش مسابقه 5 مردادماه اعلام میشود.