نارسایی قلبی یا نارسایی قلبی احتقانی، زمانی اتفاق میافتد که ماهیچهٔ قلب بهدرستی خون را پمپاژ نکند. شرایط ویژهای مانند باریک شدن شریانهای قلب (مثلا بیماری سرخرگ کرونری) یا فشار خون بالا باعث میشوند که بهمرور، قلب ضعیف و سخت شود و نتواند خون را بهدرستی به نقاط مختلف بدن پمپاژ کند. تمام مواردی که باعث بروز نارسایی قلبی میشوند، قابل جلوگیری و درمان نیستند، اما رسیدگی به این وضعیت میتواند به بهبود علائم نارسایی کمک کند و عمر بیمار را افزایش دهد. برای نمونه، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند ورزش کردن، کاهش مصرف سدیم، مدیریت استرس و کاهش وزن، ازجمله راهکارهایی هستند که به بهبود کیفیت زندگی و سلامت کمک میکند.
با کنترل سلامت و تلاش برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماری سرخرگ کرونری، فشار خون و چاقی مفرط میتوان احتمال بروز نارسایی قلبی را کاهش داد. علائم نارسایی قلبی ممکن است بهصورت تدریجی یا بهطور ناگهانی در فرد بروز کنند. از علائم این نارسایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر هر یک از نشانههای نارسایی قلبی را احساس کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. در صورت مشاهدهٔ موارد زیر هم نیاز به مراجعه به مرکز فوریتهای پزشکی دارید:
هرچند که این علائم میتوانند نشانههایی از نارسایی قلبی باشند، اما وجود مشکلات جدی در قلب و شُشها هم ازجمله دلایل بروز چنین نشانههایی هستند. بهتر است، تشخیص را برعهدهٔ پزشکان بگذارید و در صورت بروز این علائم، خیلی سریع با مرکز فوریتهای پزشکی تماس بگیرید. نیروهای مرکز فوریتهای پزشکی، وضعیت بدنتان را در حالت تعادل نگه میدارند و براساس نشانهها علت نارسایی را تشخیص میدهند.
اگر مشخص شد که دچار نارسایی قلبی هستید و علائم بهطور ناگهانی تشدید شدند یا نشانههای جدیدی به وجود آمدند، یعنی وضعیتتان وخیمتر شده است یا درمانهای مرکز فوریتهای پزشکی، مؤثر واقع نشدهاند. اگر در طی چند روز حدود 2 کیلوگرم (2.32-2) وزن اضافه کردید، باید خیلی سریع با پزشک تماس بگیرید.
نارسایی قلبی معمولا زمانی ایجاد میشود که مشکلی در بدن باعث ضعف و تخریب قلب شود. البته نارسایی قلبی همیشه بهخاطر ضعف قلب رخ نمیدهد، در صورت سفت شدن قلب نیز امکان بروز این مشکل وجود خواهد داشت.
در نارسایی قلبی، بطنهای اصلی پمپاژ خون در قلب، سفت میشوند و در فاصلهٔ تپشها بهخوبی پُر از خون نمیشوند. در برخی از مواردِ نارسایی، ماهیچهٔ قلب خراب یا ضعیف است و بطنها طوری کشیده و گشاد میشوند که قلب توانایی خود را در پمپاژ درست خون از دست میدهد. به این ترتیب، درطول زمان، قلب در پمپاژ کردن خون به نقاط مختلف بدن ناتوان میشود.
کسری تخلیه، روشی مناسب برای سنجش عملکرد مثبت قلب در پمپاژ خون است و به تقسیمبندی انواع نارسایی قلبی و تشخیص درمان مناسب کمک میکند. در قلب سالم، کسری تخلیه 50 درصد یا بیشتر است. یعنی بیش از نیمی از خونی که قلب را پر میکند در هر ضربان به نقاط دیگر پمپاژ میشود.
البته نارسایی قلبی حتی در افرادی با کسری تخلیهٔ مناسب هم رخ میدهد. این موضوع زمانی رخ میدهد که قلب فرد به واسطهٔ مشکلاتی مانند فشار خون بالا سفت شود. ضمنا یادتان باشد که نارسایی میتواند در بطن چپ، بطن راست یا هر دو بطن رخ دهد. بهطور کلی، این مشکل از سمت چپ، بهویژه بطن این سمت از بدن یعنی بطن اصلی پمپاژ خون، شروع میشود.
هر یک از موارد زیر میتوانند باعث ضعف قلب یا تخریب آن و ایجاد نارسایی قلبی شوند. برخی از این مشکلات بدون علائم خاصی به وقوع میپیوندند:
بیماری سرخرگ کرونری، شایعترین شکل بیماری قلبی و عامل رایج نارسایی است. این بیماری نتیجهٔ تجمع چربی در رگهای خونی است که جریان خون را کُند میکنند و باعث حملهٔ قلبی میشوند.
اگر فشار خون بالایی دارید، قلبتان باید برای به گردش درآمدن خون در بدن بیشتر فعالیت کند. درنتیجه به مرور زمان، ماهیچهٔ قلب سفت یا ضعیف میشود و نمیتواند خون را بهدرستی به نواحی مختلف بدن پمپاژ کند.
دریچههای قلب باعث میشوند که خون در مسیرهایی درست به گردش درآید. اما اگر دریچهٔ قلب به واسطهٔ مشکلات قلبی، عفونت یا بیماری سرخرگ کرونری دچار مشکل شده باشد، برای خونرسانی به نقاط دیگر باید سختتر کار کند و همین باعث ضعیف شدن تدریجی قلب میشود.
تخریب ماهیچهٔ قلب یا کاردیومیوپاتی دلایل متعددی دارد. بیماریهای مختلف، عفونتها، سوءمصرف الکل، مسمومیت ناشی از مصرف مواد مخدر و داروها (مثلا داروهای شیمیدرمانی یا کوکائین) از عوامل ابتلا به بیماری ماهیچهٔ قلب هستند. عوامل ژنتیکی هم میتوانند در دچار شدن به کاردیومیوپاتی نقش داشته باشند.
میوکاردیت، وضعیتی است که در آن عضلات قلب ملتهب میشوند. این مشکل عموما بهخاطر وجود ویروس در بدن به وجود میآید و باعث نارسایی سمت چپ قلب میشود.
اگر هر یک از بخشهای قلب بهدرستی شکل نگرفته باشند، بخشهای سالم باید برای پمپاژ خون به نواحی مختلف بدن متحمل زحمت بیشتری شوند.
آزمایش خون:
نوار قلب:
پژواکنگاری قلب (اکو):
آزمایش استرس:
پرتونگاری مقطعی کامپیوتری از قلب (سیتیاسکن):
آنژیوگرافی عروق کرونری:
نمونهبرداری از ماهیچهٔ قلب (میوکارد):
مقاله صوتی
2 ساعت و 20 دقیقه
MP3
مژگان اصغری
49 مگابایت
10 فایل صوتی
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
9،000 تومان
محل تبلیغ شما (یک ماهه 90 هزار تومان - جهت هماهنگی کلیک کنید )
کارشناس رسمی دادگستری
باروس
استروئید
جعبه لمینتی
خرید آنلاین کتاب تاپ ناچ ویرایش سوم
the real world
خرید فالوور اینستاگرام
خرید نهال انگور قرمز بی دانه
زیرپوش مردانه
مانتو پاییزه
کاغذ دیواری سفید
Locksmith
ปั้มไลค์
Chiropractor
تجارتخانه آراد برندینگ
دانلود روبیکا
خرید تاج گل - تاج گل - تاج گل تسلیت - تاج گل ترحیم
خرید پیپ دست ساز ایرانی
خرید توتون پیپ
آینه کنسول
کت شلوار با پیراهن مشکی
دتکتور گاز
ابزار دقیق و سطح سنج راداری
ابزار دقیق آداک فرآیند سپهر
امداد خودرو سایپا کرج
ثبت شرکت در کیش چگونه است؟
وام اینترنتی بدون ضامن
کاغذ دیواری کربن
خرید تاج گل
خرید قسطی لوازم خانگی
جوراب شلواری شیشه ای
بهترین ارز های دیجیتال برای خرید
آموزشگاه آرایشگری زنانه
다낭풀빌라 바나나풀하우스
بلک فرایدی 1403
لیزر زگیل تناسلی در یک جلسه
پارسیا موزیک
باحال مگ
cyprus-newlife
Cyprus کجاست