حجت نظری در گفت وگو با ایسنا، در مورد جلسه بررسی وضعیت پیرامونی مجموعه تئاتر شهر و هماهنگی لازم برای تصمیمگیری در خصوص پیامدهای سدمعبر و حضور دستفروشان در چهارراه ولیعصر که پیش از ظهر امروز برگزار شد، گفت: به طورکلی الزاما اولین راه بهترین راه نیست. ممکن است اولین راهی که انتخاب می کنیم سادهترین راه باشد اما باید با دقت و برنامهریزی بیشتری مناسبترین راه حل را برای این محدوده انتخاب کنیم. ما نمیتوانیم دستفروشی را اقدامی کاملا منفی و غلط بدانیم و بعد بگوییم باید دستفروشی را کنار بگذاریم. این قطعا بهترین راه حل نیست.
نظری با اشاره به مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون اظهارکرد: هنگامی که در حال تدوین طرح این مصوبه بودیم، تاکید داشتم که دستفروشی معضل نیست. امروزهم باید تاکید کنم که دستفروشی معضل نیست بلکه عدم ساماندهی دستفروشی معضل است. افرادی به هر دلیلی از مشکلات اقتصادی گرفته تا حتی تلاش برای درآمد بیشتر اقدام به دستفروشی کردهاند و حالا راه حل این نیست که به شکل حذفی با آنان برخورد کنیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به انتظار بسیاری از هنرمندان برای تبدیل تئاتر شهر به قطب گردشگری گفت: اگر میخواهیم مجموعه تئاتر شهر به یک قطب گردشگری فرهنگی و حتی میراثی تبدیل شود، اتفاقا باز هم حضور دستفروشان میتواند به آنجا کمک کند؛ البته حضوری ساماندهی شده و با ضابطه که ما در مصوبه مشاغل سیار و بی کانون آن را پیشبینی کردهایم. بر این اساس در اطراف مجموعهای مانند تئاتر شهر دستفروشان طی فرآیندی شفاف می توانند به مدت محدودی حضور داشته باشند و اجناس مرتبط با فرهنگ و کاربری آن مجموعه را به فروش برسانند سپس گروه دیگر از دستفروشان بر اساس تقاضای خود جایگزین میشوند.
نظری با تاکید بر اینکه قطعا نباید در اطراف مجموعه تئاتر شهر ابزار آلات صنعتی و اقلام غیر مرتبط به فروش برسد، اظهارکرد: ما باید به سراغ ساماندهی این فضا برویم تا امکان حضور تمام اقشار جامعه در آن فراهم شود. نه اینکه بخواهیم محیط را ایزوله و محصور کنیم.
وی با اشاره به برخی گمانه زنیها در مورد احتمال دیوارکشی در اطراف مجموعه تئاتر شهر گفت: اینکه بخواهیم فضا را ایزوله کنیم تجربه نشان داده که اتفاق خوبی نخواهد بود. نمیتوان انتظار داشت که فقط افراد فرهنگی و علاقهمندان به تئاتر در این فضا تردد کنند و بقیه حق ندارند وارد شوند. چرا باید یک فضای فرهنگی را از حضور دیگر شهروندان محروم کنیم؟
نظری با اشاره به یکی از تفاوتهای مدیریت شهری اصلاح طلبان با مدیریت شهری قبلی گفت: ما یک تفاوت عمده با مدیریت قبلی داریم. بدین معنا که ما می خواهیم شهر انسان محور داشته باشیم. با این تفکر نمیشود هرجا را محصور کنیم. به نظرم همان نقدی که در مورد محصور کردن چهارراه ولیعصر وجود دارد، در مورد احتمال محصور شدن تئاتر شهر هم وجود دارد و البته نمی دانم در نهایت این اتفاق رخ می دهد یا نه؟
این عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه ما باید بتوانیم مجموعه تالار وحدت را هم از این حصر خارج کنیم، گفت: اگر مردم نتوانند با امکان مختلف فرهنگی، میراثی و اماکن مهم شهرشان ارتباط برقرار کنند، نمیتوانیم همه آنها را شهروند شهر بدانیم چون آنها را از هویتشان دوره کردهایم و این برای شهر و شهروندانش خطرناک است.
نظری با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای خارجی مردم میتوانند تا حیاط مراکز حساس دولتی هم بروند، اظهارکرد: در یکی ازکشورهای خارجی ما با دوچرخه به وسط حیاط وزارت امور خارجه شان رفتیم و آنجا هیچکس به ما نگفت که آنجا نرویم و امنیت کشور به خطر می افتد. حالا ما اینجا میخواهیم یک پارک و فضای فرهنگی را هم از مردم بگیریم و مانع حضورشان شویم؟ ما نباید پارک را از مردم بگیریم من خواهش میکنم که این کار را نکنیم. محدودیتی ایجاد نکنیم و مانع نشویم.
وی با بیان اینکه قطعا بهتر شدن فضا در محدوده تئاتر شهر کار سختی است، گفت: ما اگر کار سخت انجام دهیم، هنرمندیم . کار راحت را همه میتوانند انجام دهند اما میخواهیم ثابت کنیم که آدم کار سخت هستیم.
این عضو شورای شهر تهران در واکنش به برخی اظهارنظرها در مورد اینکه فرهنگ برخی از افراد حاضر در محدوده تئاتر شهر متناسب با شان فرهنگی این محدوده نیست، اظهارکرد: اولا که ما مرجع تشخیص و تعیین فرهنگ مردم نیستیم. ثانیا اگر این گذاره هم درست باشد و ما بگوییم که بعضی از آدمهایی که در این فضا هستند، فرهنگشان به اندازه حضور در آن فضاها رشد نکرده، این موضوع ناشی از ضعف ماست که نتوانستیم درست فرهنگسازی کنیم.
نظری درپایان تاکید کرد: بهتر است به جای پاک کردن صورت مساله، کار سخت را انتخاب کنیم تا ان شاءالله شهر بهتری هم برای مردم و هم برای آیندگان داشته باشیم.