ماهان شبکه ایرانیان

جنگ شهرها در تهران کتاب می‌شود

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس کتاب «جنگ شهرها در تهران» را منتشر خواهد کرد.

جنگ شهرها در تهران کتاب می‌شود

به گزارش ایسنا، دکتر زینب اسلامی محقق، پژوهشگر و نویسنده که برای نخستین بار در حوزه دفاع مقدس قلم‌به‌دست گرفته در اولین اثر خود به جنگ شهرها در تهران پرداخته است که حدود دو سال و نیم تحقیق، بررسی و نگارش آن زمان برده و قرار است توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شود.


این پژوهشگر با اشاره به اینکه کتاب «جنگ شهرها در تهران» شرایط اجتماعی جنگ به‌طور خاص در تهران را بررسی می‌کند، توضیح می‌دهد: همیشه در تصویر اولیه از جنگ سعی‌مان بر این است تا مرزها را بررسی کنیم و به گروهی از مردم کشور که در مرزها درگیر جنگ بودند، بپردازیم ولی در این کتاب، به بررسی تهران و حال و هوای مردم آن به‌عنوان شهری که از مرز دور است و پایتخت نیز محسوب می‌شود، پرداخته‌شده است.


وی با بیان اینکه موضوع این کتاب قبلاً در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به‌طور عام و در رابطه با موضوعات مختلف کار شده بود گفت: خصوصیت خاص کتاب «جنگ شهرها در تهران» این است که به بمباران‌ها و موشک‌باران‌های دوران جنگ می‌پردازد و از طرفی زمانمند است یعنی در این کتاب مطرح‌شده که بمباران در چه زمانی اتفاق افتاده و در چه محله‌ای اصابت کرده و سپس خسارت‌های احتمالی یا شرایطی که به وجود آمده را توضیح می‌دهد.


نویسنده کتاب «جنگ شهرها در تهران» درباره محتوای کتاب توضیح داد: این کتاب دارای یک مقدمه، هفت فصل و نتیجه‌گیری می‌باشد. در این کتاب علاوه بر اینکه به بمباران‌هایی که طی سال‌های 67-59 در تهران اتفاق افتاده، دارد، به اقداماتی که سازمان‌ها و نهادهایی همچون بسیج و هلال‌احمر بعد از بمباران برای خدمات‌رسانی به مردم و آسیب دیدگان انجام داده‌اند نیز پرداخته است.


وی در ادامه بابیان اینکه مسائل بین‌المللی در خصوص واکنش به بمباران در این کتاب مطرح‌شده اما در حاشیه است، تأکید کرد: کتاب «جنگ شهرها در تهران» زیرمجموعه نگاه اجتماعی است و تأثیر بمباران بر زندگی روز مردم تهران را بررسی می‌کند ولی برای اینکه فضای جنگ در کتاب و نقش مسئولان وقت و وزارت امور خارجه مشخص شود که چگونه در بعد حقوق بین‌الملل از ایران دفاع کرده‌اند، در حاشیه اشاراتی دارد ولی هدف و بحث اصلی کتاب نبوده است.


اسلامی در خصوص منابعی که برای نگارش کتاب «جنگ شهرها در تهران» بهره برده است، یادآور شد: بر روی محتوای کتاب کار تحقیقاتی زیادی صورت گرفت و چون می‌خواستیم هم زمان‌بندی بمباران‌ها را داشته باشیم و هم به‌طور خاص محله‌ها را رصد کنیم، هم از روزنامه‌ها و مجله‌های آن زمان بهره بردیم و هم از اسناد و روزشمارهای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس استفاده شد.


وی افزود: در این راستا مصاحبه‌های حضوری نیز انجام شد و در کنار همه این‌ها برخی کتب در این حوزه را موردمطالعه قرار دادم. در زمان بمباران افرادی را داشته‌ایم که خانه‌هایشان سالم مانده ولی به خاطر عرض کم کوچه حاضر شدند خانه‌هایشان تخریب شود تا به کسانی که زیر آوار مانده‌اند، بتوان خدمت‌رسانی انجام داد و این یک نوع فداکاری است که شاید اکنون برای ما غریب است ولی آن زمان طبیعی بوده است. در حوزه ادبیات پایداری با اینکه افراد مختلفی در حیطه‌های مختلفی دارند کار می‌کنند و کارهای زیادی هم چاپ‌شده اما باز هم جای کار زیاد است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان