به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، گلدشت از مناطق درختی و سرسبز بروجرد و از جمله تفرجگاههای این شهرستان است که اغلب مسافران و گردشگران با نام و ویژگیهای طبیعی این مکان بهخوبی آشنایی دارند. دسترسی به گلدشت از طریق جاده آسفالته به طول 12 کیلومتر از غرب شهر بروجرد امکانپذیر و در ایام تابستان و تعطیلات این منطقه پذیرای مسافران زیادی است.
امروزه وجود سوئیت و خانههای اجارهای در این منطقه بسیار زیاد شده که ساکنان این مناطق برای کسب درآمد خانههای خود را به مسافران اجاره میدهند.
اما ظاهراً این خانهها که به مسافران اجاره داده میشود مجوز ندارند و صاحبان خانهها بهصورت خودجوش و بدون هماهنگی با دستگاههای مرتبط خانههای خود را اجاره میدهند که این امر گاهی باعث بروز مشکلات اجتماعی میشود.
اجاره سوئیت یا آپارتمان به این شکل علاوه بر ایجاد اخلال از نظر اقتصادی و امنیتی در کشور به بروز مشکلات اخلاقی نیز دامن میزند وقتی کسی به این شکل و بدون هیچ مدرکی جایی را یک یا دو شب اجاره میدهد هم در حوزه اقتصادی و امنیتی اخلال ایجاد کرده و هم در حوزههای اخلاقی زیرا معلوم نیست آن شبی که بیتوته صورت گرفته با محارم یا با افراد دیگر بوده است.
دستگاههای متولی نظارت بیشتری بر خانههای اجارهای گلدشت و نظامآباد داشته باشند
حجتالاسلام حسینی امامجمعه بروجرد دراینباره، اظهار کرد: دستگاههای نظارتی بر فعالیت واحدهای استیجاری مناطق تفریحی و گردشگری مانند گلدشت، نظامآباد و ونایی نظارت بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: دستگاههای متولی بررسی کنند ببینند صاحبان این خانهها چه کسانی هستند و به چه کسانی اجاره داده میشود.
بروجرد یکی از شهرهای مهمی است که درگیر معضل خانهها مبله است و تبلیغات این نوع منازل بر دیوارهای این شهر نصب شده است. ازآنجاییکه این شهر مملو از جاذبههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی، سیاحتی است بنابراین سالانه هزاران گردشگر را برای بازدید و بهرهمندی از این ظرفیتها رهسپار بروجرد میشوند و همین موضوع بازار خانهها مبله را داغ میکند.
اجازه فعالیت به خانههای فاقد مجوز داده نشود
عبدالرحیم رحیمی معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد نیز دراینباره، اظهار کرد: در وهله اول باید اجازه فعالیت به واحدهای فاقد مجوز مجوز داده نشده و نهادهای نظارتی اقدام به پلمب آنها کنند.
وی تصریح کرد: از سویی ارائه مجوز به این واحدها باید با قید شرایطی انجام شود که هرگونه تخطی از آنها منجر به برخورد و پیگیری قضایی شده و صاحبان این واحدها خود را ملزم به رعایت این اصول بدانند.
فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: یکی از ایرادهای کلی در حوزههای مختلف این است که پس از اعطاء مجوز نظارت جدی و مستمر از سوی نهادها و دستگاههای متولی انجام نشده و این خود بستر برای وقوع تخلفات هموار میکند.
رحیمی اضافه کرد: معلوم است وقتی بازدید و نظارتها گاهوبیگاه انجام شده و یا بهکلی رها میشود، زمینه برای تخلف عدهای متخلف فراهم میشود.
در شهرهای گردشگرپذیری همچون شهرهای شمالی کشور با توجه به میزان بالای درخواست گردشگران برای اقامت در خانههای محلی، معمولاً مردم منازل شخصی مازاد خود را آماده و بهعنوان ویلا یا سوئیت بهصورت اجاره کوتاهمدت در اختیار مسافران قرار میدهند ولی در بروجرد گاها دیده میشود که خانوادهها برای خود چادر برپا میکنند و خانههای خود را به مسافران اجاره میدهند تا منبع درآمدی باشد.
فعالیت خانههای اجارهای در بهار و تابستان زیاد میشود
حجتالله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد نیز دراینباره، اظهار کرد: برخی از این خانههای اجارهای دارای مجوز هستند.
وی تصریح کرد: بحث خانههای اجارهای در قانون دیده شده است و در شهرهای شمال کشور، مشهد و ... نیز خانههای اجارهای وجود دارند که میراث فرهنگی نظارت میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بروجرد خاطرنشان کرد: فعالیت خانههای اجارهای در بروجرد مقطعی هستند که در فصل بهار و تابستان فعالیت آنها بیشتر است.
یارمحمدی اضافه کرد: تدبیری اندیشیده شده که با خانههای که فاقد مجوز هستند برخورد شود.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی بر روی خدمات، غذا و عدم گرانفروشی این خانهها نظارت میکند.
اینکه چه چیز موجب میشود تا هر فردی بهصرف کسب درآمد در چنین ایامی و البته آن هم از محل ناآگاهی و سرگردانی مسافران اقدام به راهاندازی سوئیت کرده و در خلال این اقامت چند روزه موجبات بروز مسائل و رخدادها را موجب شود که دود آن نه به چشم خودش که به چشم همه ساکنان شهر و سیستم گردشگری شهر برود.