ماهان شبکه ایرانیان

رویترز: مذاکرات آمریکا و طالبان وارد مرحله حساس شده است

رویترز در گزارشی درباره دور هفتم مذاکرات طالبان و آمریکا که در دوحه در حال برگزاری است، به نقل از یک مقام آمریکا نوشت که این دور از مذاکرات بسیار حساس است، به‌طوریکه می‌تواند به لحظه‌ای سازنده و یا شکست منجر شود. تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۰۹ تیر ۱۳۹۸

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، قرار است روز (8 سرطان) هفتمین دور گفت‌وگوها میان زلمی‌ خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و نمایندگان طالبان، در قطر آغاز شود.

رویترز در گزارشی در این باره به نقل از یک مقام آمریکا نوشت که این دور از مذاکرات بسیار حساس است، به‌طوریکه می‌تواند به لحظه‌ای سازنده و یا شکست منجر شود.

به نوشته رویترز، مقام‌های آمریکا و طالبان که در جریان گفت‌وگوها قرار دارند، می‌گویند که در تلاش هستند تا جدول خروج نیروهای خارجی از افغانستان را نهایی کنند و در ازای آن طالبان تضمین خواهند کرد که از خاک افغانستان تهدیدی علیه آمریکا و هم‌پیمانانش صورت نگیرد.

قرار است این دور از گفت‌وگوها به رهبری زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح، در دوحه قطر برگزار شود.

یک مقام ارشد آمریکایی که بدون ارائه جزییات بیشتر به رویترز گفت که یک حس انتظار واقعی در دو طرف وجود دارد، این یک لحظه سازنده و یا شکست خواهد بود.

یک مقام ارشد طالبان در قطر نیز به این خبرگزاری گفت که این یک نشست مهم است. اگر ما در راستای کسب یک راه حل برای بحران افغانستان ناکام شدیم، پس می‌خواهیم تا با نمایندگان منتخب آمریکا گفت‌وگو کنیم.

این در حالی است که مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر هفته پیش خود به کابل، گفته بود که ایالات متحده آمریکا در آستانه یک توافق جدید با طالبان تا پیش از آغاز سپتامبر قرار دارد.

در حدود 20هزار نیروی نظامی خارجی که اکثریت آنها آمریکایی هستند، در افغانستان حضور دارند که به آموزش و مشورت نیروهای افغانستان و در برخی موارد در عملیات‌های نظامی شرکت دارند.

تلاش‌ها برای نتیجه بخش بودن گفت‌وگوهای صلح با طالبان همزمان با زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان صورت می‌گیرد و این تلاش‌ها بیشتر برای کسب یک توافق، پیش از زمان برگزاری انتخابات جاری در ششم ماه میزان سال جاری، است.

به نوشته رویترز، اشرف غنی رییس جمهور افغانستان در انتظار نتیجه‌بخش بودن این دور از گفت‌وگوهاست و آلمان نیز در تلاش برای برگزاری نشستی میان طالبان و نمایندگان افغانستان است.

این نشست در حالی امروز در دوحه برگزار خواهد شد که ششمین دور مذاکرات میان طالبان و آمریکا به دلیل عدم پذیرش آتش بس از سوی طالبان با بن بست مواجه شد.

طالبان از ابتدای حضور آمریکا در افغانستان، بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان تأکید می‌کنند و مادر تمامی مشکلات کنونی در افغانستان را، اشغال افغانستان از سوی خارجی‌ها می‌دانند.

با این وجود، آمریکا از موافقت با عقب نشینی به‌عنوان بخشی از یک معامله احتمالی تا زمانی که طالبان تضمین‌های امنیتی، آتش‌بس و تعهدات دیگر را که در گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با دولت کابل شامل می‌شود، را ندهد، خودداری کرده است.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان