به گزارش ایسنا، کتاب «چگونه گورخر راهراه شد؟ و سایر داستانهای داروینی مندرآوردی» نوشته لئو گراسه با ترجمه کاوه فیضاللهی در 176 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 30هزار تومان در فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم منتشر شده است.
در معرفی این کتاب و نویسندهاش آمده است: لئو گراسه از بااستعدادترین و آیندهدارترین طبیعیدانان جوان فرانسه است. او که اکنون 29ساله است زیستشناسی تکاملی و روزنامهنگاری خوانده است و بیشتر وقتش را صرف ترویج علم میکند. در پنج سال گذشته بیش از 700 هزار نفر مشترک کانال یوتیوبی او با نا «زیستشناسی کثیف» شدهاند؛ کانالی که در آن با نگاه طنز به شگفتیهای حیات میپردازد.
لئو گراسه در این کتاب با بهرهگرفتن از جدیدترین پژوهشهای علمی و مشاهدات خودش در علفزارهای آفریقا، خواننده را با مجموعهای از کاوشهای جالب آشنا میکند. نشان میدهد که پدیدههای طبیعی بسیار پیچیدهتر از چیزی هستند که در ابتدا به نظر میآید. گراسه برای تبیین رازهای رفتار جانوران، زیستشناسی تکاملی و تفکر جانبی را در هم میآمیزد و آن را چنان بیان میکند که گرچه ساده است اما به سادهسازی و نادیده گرفتن پیچیدگیهای مسأله نمیانجامد. در انتهای کتاب به رابطه خاص انسان با زادگاهش در علفزار آفریقا (ساوانا) و تأثیر آن بر رفتار و سرنوشت ما میپردازد.
در نوشته پشت جلد کتاب هم میخوانیم: چرا زرافه گردنی به این درازی دارد؟
چرا گورخر راهراه است؟
چرا گله بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیلها دیکتاتوری را ترجیح میدهند؟
علت معماری درخشان تپه موریانهها یا پیچیدگیهای زندگی جنسی کفتارها چیست؟
چرا گورکَن عسلخوار طوری تکامل یافته که یکی از موثرترین عوامل کشتار جمعی باشد؟
در این راهنمای آموزنده و بامزه به این معماهای تکاملی و واقعیتهای شگفتانگیز دنیای جانوران پاسخ داده میشود. خودتان را آماده کنید که هنگام خواندن این کتاب مجذوب و شگفتزده شوید و از آن بهتر لذت ببرید.
همچنین کتاب «زنان و قدرت: یک بیانیه» نوشته مری بییرد با ترجمه شبنم سعادت در 84 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 14هزار تومان در نشر یادشده منتشر شده است.
در معرفی مری بییرد، نویسنده کتاب آمده است: مری بییرد استاد فرهنگ و ادبیات یونان و روم باستان دانشگاه کمبریج و نیز استاد آکادمی سلطنتی هنر بریتانیاست. بییرد را، به سبب حضور پیوستهاش در رسانههای عمومی، «مشهورترین استاد زبان و ادبیات یونان و روم» در بریتانیا نامیدهاند. او به سبب فعالیتهای علمی و انسانیاش تاکنون برنده جوایز مهمی از جمله جایزه «شاهدخت آستوریاس» و جایزه «ولفسن» شده است.
درباره کتاب هم در نوشته پشت جلد آن میخوانیم: مری بییرد در این کتاب، شجاعانه به اوباش اینترنتی و زنستیزهایی میپردازد که زنان را آماج حملهها و تحقیرهای بیرحمانه قرار میدهند. او خاستگاه این زنستیزی را در دوران باستان جستوجو میکند و به بررسی مشکلات جنسیت و شیوههای بدرفتاری با زنان قدرتمند در بستر تاریخ میپردازد. نشان میدهد که از زمان «اودیسه» هومر، زنان از نقشهای رهبری در زندگی مدنی منع شدهاند و سخن گفتن در اجتماع کاری ذاتا مردانه تعریف شده است. از مدوسا گرفته تا فیلوملا که زبانش بریده شد، از هیلاری کلینتون تا الیزابت وارن که گفته شد سر جایش بنشیند، مشابهتهای آشکاری میان باورهای فرهنگی ما درباره رابطه زنان با قدرت وجود دارد. مری بییرد بر تجربههای شخصی خودش از جنسیتزدگی در فضای مجازی تأمل میکند و میپرسد: «اگر زنان بخشی از ساختار قدرت در نظر گرفته نمیشوند، آیا این قدرت نیست که باید بازتعریف شود؟ چند قرن دیگر باید صبر کنیم تا چنین شود؟»