«رحیم میدانی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: کیفیت آب شرب در کشور به طور مستمر با پیشرفته ترین تاسیسات و تجهیزات در حال کنترل است و فقط در تهران سه دانشگاه علوم پزشکی همراه با دیگر نهادهای متولی به این مهم می پردازند.
به گفته این مسوول، نیترات با دقت بالا در آزمایشگاه ها کنترل می شود که منشا اصلی آن چاه های جذبی خانه هاست.
وی تصریح کرد: حد مجاز آرسنیک در آب شرب باید ppb 10 (قسمت در میلیارد) باشد که با دستگاه های اندازه گیری بخوبی پایش می شود.
میدانی، تهدید کانون های آلاینده منابع آبی در بخش های کشاورزی، صنعت و شرب را بسیار جدی دانست و اضافه کرد: بررسی این امر از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است اما از نظر عده و عُدّه تجهیز نشده اند.
وی یادآوری کرد: کشور از نظر صنعتی و شهرنشینی در حال توسعه است و بر این اساس، باید مراقب مسائلی همچون ورود شیرابه زباله ها به آب، استفاده از کودها و سموم شیمیایی و تعادل جمعیت دام و مرتع بود.
معاون وزیر نیرو اعلام کرد: در بودجه 96 توسعه ایستگاه های پایش کیفی منابع آبی کشور در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، چندی پیش «ستار محمودی» قائم مقام وزیر نیرو در گفت وگویی اعلام کرد، با وجود نوسان کمّی آب در سال های گذشته، کشور هیچگاه با نوسان کیفی روبرو نبوده و کیفیت آب شرب مورد استفاده مردم بویژه در کلانشهرها مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.
** انتقال آب بین حوزه ای
معاون آب و آبفای وزیر نیرو اعلام کرد انتقال آب بین حوزه ای در برنامه ششم توسعه متوقف نشده است و اضافه کرد: این مساله فقط مشمول آب شرب است که باید مطالعات لازم در مناطق مبدا و مقصد انجام و همه مشکلات آن احصا شود.
به گفته میدانی، انتقال آب بین حوزه ای مشمول برداشت آب از دریاها نمی شود؛ هر چند طرح های موجود نیز قدیمی بوده و در دولت یازدهم نیز طرح جدیدی تعریف نشده است.
اقتصام**3065**1961** مصاحبه کننده: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: مریم مسعود
@IRNAeco