هیوندای نکسو یک جانشین خلف برای نخستین محصول کمپانی کرهای در بخش انرژی پیل سوختی یعنی ix35 fuel cell محسوب میشود.
یک خودروی کراس اوور که تنها خروجی اگزوز آن آب خالص است و علاوه بر این هیوندای حتی میتواند ادعا کند که نکسو هوای اطراف خود را نیز تمیز مینماید.
در نوامبر سال 2018 طی یک پروژه تحقیقاتی، خودروی هیوندای نکسو با گشت و گذار در آلودهترین مناطق آب و هوایی اطراف لندن، موفق شد در حدود 918 کیلوگرم آلودگی را توسط فیلترهای خود از طبیعت بیرون بکشد.
با وجود یوروش همه جانبه خودروهای برقی و هیبریدی، اما هنوز هم مزایایی برای به کارگیری خودروهای پیل سوختی وجود دارد. دو شرکت آئودی و هیوندای یک قرارداد همکاری دوجانبه را در این زمینه به امضا رساندهاند؛ قرارداد مشابهی مابین فولکس واگن و کیا در جریان است.
قوای 161 اسب بخاری به همراه گشتاور 394 نیوتن متری برای کشیدن نکسو 1873 کیلوگرمی کافی به نظر میرسد. شتاب صفر تا صد این خودرو معادل 9.5 ثانیه اعلام شده است. البته به نظر میرسد که نکسو قابلیت شتاب گیری سریع تر را نیز داشته باشد.
با وجود چرخ های نسبتا بزرگ 19 اینچی، سواری هیوندای نکسو در بسیاری از انواع مختلف جادههای صاف و حتی نسبتا ناهموار، کاملا آرام و ساکت است. نفوذ صدای باد به داخل نیز چندان قابل توجه نیست و سرنشینان را آزار نمیدهد.
کارایی آیرودینامیکی یکی از مهمترین مقولاتی است که هیوندای در ساخت و طراحی مدل نکسو مد نظر قرار داده است. ضریب درگ از 0.35 در ix35 به 0.329 کاهش یافته است.
نکسو برای تهاجمی عمل کردن کمی مردد به نظر میرسد؛ فرمان آن اندکی کرخت است و در سرعتهای بالا دچار ارتعاش میشود. حین عبور از پیچها نیز بیش از حد سنگین احساس میشود و نمیتوان به طور کامل وزن خودرو را تحت کنترل نگاه داشت. در کل با یک خودروی راحت، ساکت و غیر مهیج در تمامی موقعیتها مواجه هستیم.
طراحی داخلی نکسو از استانداردهای معمول هیوندای فاصله گرفته و تنها مدل کُنا را میتوان از نظر طراحی داخلی و متریال آن با نکسو قابل قیاس دانست.
از جمله مهمترین مشخصههای کابین میتوان به صفحه نمایشگر بزرگ به همراه پنل سرعت شمار که از بالای داشبورد سر برآوردهاند، اشاره نمود.
بر روی کنسول میانی دکمه های زیاد دیده میشود که میتوانند در ابتدا انسان را کمی سردرگم نمایند.
صفحه نمایشگر مرکزی شامل اطلاعات زیادی درباره سیستم سوخت رسانی هیدروژنیِ این خودرو میشود. این سیستم همچنین شما را از نزدیکترین راه به سوی نزدیکترین ایستگاه سوخت رسانی هیدروژنی راهنمایی مینماید.
کیفیت متریال داخلی بسیار خوب است و استفاده از رنگهای روشن حس خوبی را منتقل میکند. لیست تجهیزات ایمنی هیوندای نکسو واقعا سردرگم کننده است؛ هیوندای می تواند ادعا کند که قادر به کسب استانداردهای رانندگی خودکار سطح4 در بعضی از کشورهاست.
سامانه مانیتورینگ نقاط کور با استفاده از دوربین های مختلف، فضای اطراف ستون C را به خوبی پایش نموده و تصاویر آن را حین راهنما زدن در پنل کیلومتر شمار به نمایش میگذارد؛ ساده، موثر و بسیار ایمن.
رنج حرکتی نکسو با یک مرتبه سوختگیری هیدروژنی معادل 666 کیلومتر اعلام شده که رقم بسیار مناسبی است اما به دلیل کمبود جایگاههای سوختگیری هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. مدت زمان سوختگیری در حدود 5 دقیقه به طول میانجامد.
اتاق نکسو بسیار جادار و راحت است؛ فضای پا و سر برای سرنشینان به اندازه کافی وجود دارد. حضور سقف شیشهای پانورامیک نیز به روشنتر شدن کابین کمک زیادی میکند. با وجود سه مخزن با فشار 700بار هیدروژن، صندوق عقب 471 لیتر فضا در اختیار شما و وسایل تان قرار میدهد.
در پایان باید گفت با وجود آنکه نکسو حین عبور از پیچ ها عملکرد دلگرم کننده و اطمینانبخشی ندارد و بادی رول نسبتا زیادی از خود نشان میدهد، اما بسیار راحت، ساکت و آرامش بخش بوده و به طور مشهود از سطح کیفی بالاتری نسبت به سایر محصولات هیوندای برخوردار است.
در اینجا با خودرویی طرف هستیم که برای محیط زیست بسیار مفید است و آلودگی را در خود از بین میبرد؛ برعکس بسیاری از خودروهای موجود. گرچه قیمت آن بالاست اما شاید به مرور بتواند جایگاه خود را در میان مشتریان باز کند.