ماهان شبکه ایرانیان

انتظاری: برگزیت سخت نشانه‌ای برای شکست برجام اروپایی است

خبرگزاری مهر: مصطفی انتظاری کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با مهر درباره اقدامات انگلیس که به عهد و پیمانش با اروپا وفادار نیست، چگونه ایران می‌تواند به مواجهه لندن با برجام اعتماد کند؟ اظهار داشت: در این خصوص دو محور مهم را باید مورد توجه قرار داد یکی رأی گیری برگزیت و دوم تحولات دیگری که منجر به استعفای دولت خانم ترزا می‌از نخست وزیری شد، این موارد نشان دهنده نمایشی بودن دموکراسی در غرب بود.

وی گفت: شما ببینید در این موضوع با توجه به تأثیر گذاری برخی افراد، جریانات، احزاب و رسانه‌های آن کشور، آنچه که مد نظر مردم بود کاملاً نادیده گرفته شد و امروز شاهد تحقق اهداف آن عده خاص در جهت خروج از اتحادیه اروپا هستیم.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به انحلال پارلمان به دستور ملکه انگلیس که به نوعی همراهی با آقای جانسون نخست وزیر آن کشور به حساب می‌آید، افزود: این موضوع نشان می‌دهد که دموکراسی در انگلیس بازیچه‌ای بیش نیست به طوری که حتی رسانه‌های انگلیس هم به این موضوع اعتراف دارند و می‌گویند چرا باید به خاطر برگزیت، پارلمان ما منحل و دچار تغییر و تحولات شدید در بُعد داخلی و خارجی شویم.

انتظاری بیان کرد: با توجه به چنین وضعیتی؛ آنچه که در نهایت قربانی خواهد شد منافع ملی و نظر اکثریت مردم انگلیس خواهد بود و شاید نتیجه‌ای که از این تحولات می‌توان گرفت آن است که در حوزه کشور‌های غربی، دموکراسی بر خلاف ژست‌های دموکراتیک آنها، صرفاً یک نمایش است.

وی ادامه داد: مردم صرفاً یک حضور فرمایشی و نمایشی در عرصه تحولات سیاست داخلی و خارجی انگلیس و حتی کشور‌های غربی دیگر دارند.

کارشناس مسائل بین الملل گفت: آیا با کشوری که در سیاست داخلی خودش هم نمی‌تواند یک مرجعیت مشخص داشته باشد و با تغییر دولت‌ها روند‌های آن هم تغییر پیدا می‌کند و وقتی به راحتی پیمان خود را با اتحادیه اروپا می‌شکند، طبیعی است که آن کشور نمی‌تواند به تعهداتش در برجام وفا کند و همین نشانه‌ای از شکست برجام اروپایی است.

انتظاری بیان کرد: به نظر می‌آید اگر تجربه برگزیت (جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا) موفقیت‌آمیز باشد، برخی دیگر از کشور‌ها نیز تمایل به خروج از اتحادیه را پیدا می‌کنند و به تدریج روند واگرایی در میان کشور‌های اروپایی افزایش پیدا خواهد کرد. تجربه پیشین و فعلی اروپا نشان می‌دهد که کشور‌های آن قاره تمایل چندانی به همگرایی ندارند و بر اساس چنین رویکردی، ایران نمی‌تواند نسبت به اروپا و انجام تعهدات آن در قبال برجام امیدوار باشد.

وی گفت: با چنین وضعیتی قطعاً اروپایی‌ها علی‌رغم آنچه که ادعا می‌کنند یا حداقل خواست و آرزوی آن را دارند که به عنوان یک قدرت واحد در برابر سیاست‌های ایالات متحده آمریکا ایستادگی کنند، نمی‌توانند چنین کاری انجام دهند.

کارشناس مسائل بین الملل افزود: این که اروپایی‌ها تلاش می‌کنند تا آمریکا را بار دیگر بر سر میز مذاکره با ایران بنشانند، تجربه‌ای است که سابق بر این هم تکرار شده و اگر قرار بود مذاکره با آمریکا سودی برای ایران می‌داشت تا به الان باید این اتفاق می‌افتاد و به اصطلاح آزموده را آزمودن خطاست.

انتظاری با اشاره به اینکه اقدامات اروپا در قالب برجام برای ایران آورده و منفعتی را در پی نخواهد داشت، افزود: ما باید گام سوم را محکم‌تر، با انگیزه‌تر و باجدیت بیشتری از گام‌های پیشین برداریم و البته که این به معنای بستن در‌های مذاکره و به معنای پشت کردن به میز مذاکره نخواهد بود. ما حتماً تحولات دیپلماتیک را به خوبی رصد خواهیم کرد و هرگز همچون دولت آمریکا به قوانین بین‌المللی پشت نخواهیم کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تجربه چهل سال اخیر به ما ثابت کرده که هر جا ما با اقتدار عمل کردیم، طرف مقابل مجبور شده پای میز مذاکره بنشیند، اما هر جا که اندکی لغزش و تردید به خود راه دادیم نتیجه‌ای برای ما به دنبال نداشته و طرف مقابل پیش روی کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان