به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه میشیگان، تغییر روش شناسایی افراد مبتلا به سرطان ریه و استفاده از مدلهای پیشبینی خطر ابتلا به این بیماری میتواند مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را سالانه تا 14 درصد کاهش دهد.
گروهی از پژوهشگران دانشکده سلامت عمومی "دانشگاه میشیگان" (UMich) باور دارند که با این مدلهای پیشبینی میتوان سالانه حدود دو هزار مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را در آمریکا کاهش داد. با استفاده از مدلهای پیشبینی که در سالهای اخیر ابداع شدهاند و به دست آوردن اطلاعات بیشتر میتوان از مرگ و میرهای ناشی از این بیماری پیشگیری کرد.
"کوین تن هاف" (Kevin ten Haaf)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این موضوع مهم است که توصیههای مربوط به بررسی سرطان ریه، فقط در مورد این بیماری به کار گرفته نشوند، بلکه برای بررسی سلامت عمومی و افزایش امید به زندگی افراد مورد استفاده قرار بگیرند. این کار میتواند به شناسایی افرادی که قابلیت درمان شدن را دارند، کمک کند و خطرات روشهای معمول بررسی را کاهش دهد.
روشهای کنونی بررسی سرطان ریه، کار خود را بر اساس سن بیمار، میزان سیگار کشیدن و مدت ترک سیگار انجام میدهند. پژوهشگران دانشگاه میشیگان، مدلهای پیشبینی بسیاری را بررسی کردند که برای پیشبینی مرگ و میر یا نجات از سرطان ریه، بر رفتار، سبک زندگی و سابقه خانوادگی بیمار تمرکز داشتند.
"رافائل مزا" (Rafael Meza)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: نتایج این پژوهش، اهمیت زیادی در بررسی سرطان ریه در سراسر جهان خواهند داشت. راهبردهای بررسی بر اساس میزان خطر، این قابلیت را دارند که به نجات زندگی بیماران کمک کنند. کشورها باید این موضوع را در بررسیهای بالینی در نظر بگیرند تا بهترین راهبرد را برای تصمیمگیری ارائه دهند.
این پژوهش، در "Journal of the National Cancer Institute" به چاپ رسید.