به گزارش ایسنا به نقل از فرانس 24، اعتراضها به انتخاب امسال آکادمی نوبل در کشورهایی که از «پیتر هاندکه» همواره به عنوان یکی از طرفداران «اسلوبودان میلوشویچ» رئیسجمهور سابق صربستان یاد میشود، ادامه دارد.
«ادی راما» نخستوزیر آلبانی در واکنش به انتخاب «پیتر هاندکه» به عنوان برنده جایزه نوبل سال 2019 در صفحه توئیتر خود نوشت: «هرگز فکر نمیکردم برای یک جایزه نوبل احساس تهوع به من بدهد. اتخاذ این تصمیم ناشایست از سوی یک آکادمی اخلاقمدار همچون آکادمی نوبل، شرم را به شکل دیگری معرفی کرد. نه ما نمیتوانیم تا این حد نسبت به نژادپرستی و نسلکشی بیتفاوت باشیم.»
«Sefik Dzaferovic» یکی از سیاستمداران مسلمان کشور بوسنی انتخاب «هاندکه» به عنوان برنده امسال جایزه نوبل ادبیات را « شرمآور» توصیف کرد. «نرمین تولیک» بازیگر اهل کشور بوسنی که در جریان محاصره «سارایوو» توسط ارتش جمهوری صرب بوسنی به شدت آسیب دیده بود نیز از این انتخاب انتقاد کرد.
واکنشها در کشور «کوزوو» نیز تفاوت چندانی نداشت. «هاشم تاچی» رئیسجمهور این کشور در حساب توئیتر خود نوشت: «انتخاب آکادمی نوبل درد بسیاری را برای قربانیان بیشمار به دنبال داشت.»
«Koha Ditore» یکی از روزنامههای مهم این کشور هم درباره انتخاب «هاندکه» نوشت: «حامی «میلوشویچ» و کسی که نسلکشی صربها را همواره انکار کرده است، جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.»
روزنامههای «صربستان» اما در واکنش به این انتخاب گفتند: جایزه نوبل ادبیات به یکی از دوستان صربها رسید که از سال 2012 از اعضای آکادمی علوم و هنر این کشور بوده است.
در این بین «انجمن مادران سربرنیتسا» - انجمنی متشکل از خویشاوندان کسانی که در نسلکشی «سربرنیتسا» جان خود را از دست دادهاند - از آکادمی نوبل میخواهد جایزه نوبل ادبیات را از «هاندکه» پس بگیرد.
مدیر این انجمن در گفتوگو با «الجزیره» بیان کرد: اهدای چنین جایزهای به فردی که «نفرتپراکنی میکند و در نوشتههایش دروغپردازی کرده»، توهین به این انجمن است.
«پیتر هاندکه» در مراسم تدفین «اسلوبودان میلوشویچ» رئیسجمهور سابق صربستان حضور یافت و با صربها در جنگ یوگسلاوی در دهه 90 میلادی ابراز همدردی کرد.