به گزارش ایسنا، ایران کشور پر پتانسیلی از لحاظ انرژیهای نو همچون انرژیهای خورشیدی و بادی بوده و پرونده استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ایران از سوی دولت به صورت جدی درحال پیگیری است. تخمین زده میشود با شرایط فعلی بین 15 تا 20 هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاههای بادی که صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد. این ظرفیت در رابطه با انرژی خورشیدی به مراتب بالاتر است، چون نیروگاههای خورشیدی محدودیت نیروگاههای بادی را ندارند و در بیشتر نقاط کشور قابلیت نصب نیروگاه خورشیدی وجود دارد.
طبق آخرین آمار، تاکنون از منابع تجدیدپذیر حدود سه میلیارد و 566 میلیون کیلووات ساعت، انرژی تولید شده که این میزان تولید برق توانسته از انتشار حدود دو میلیون و 461 هزار تن گاز گلخانهای در کشور بکاهد. این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده بیش از یک میلیارد مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در ایران کاسته و بیش از 785 میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفهجویی شود.
هماکنون 380 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو به 761 مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون 115 نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و 32 نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
بر اساس این گزارش، رضا اردکانیان- وزیر نیرو- انرژیهای تجدیدپذیر را سیاست قطعی مجلس و دولت دانسته و با تاکید بر اینکه وزارت نیرو نیز این برنامه را با جدیت دنبال میکند، گفته است: برنامه دولت این است که تا پایان دولت دوازدهم حدود 4000 مگاوات ظرفیت نصب شده تجدیدپذیر ایجاد کند و هم اکنون نیز در آستانه 1000 مگاوات هستیم.
وی با بیان اینکه کشور ما در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: در بخش باد، حدود 30 هزار مگاوات ظرفیت مطالعه شده داریم. هر چند آهنگ توسعه تجدیدپذیرها در کشور با توجه به شرایط پیش آمده از جمله نوسانات بازار ارز نسبت به گذشته کند شده، اما امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته جبران شود.
همچنین طبق آخرین اطلاعاتی که از سوی همایون حائری - معاون وزیر نیرو - در امور برق و انرژی ارائه شده است، وزارت نیرو در تلاش است تا پایان دولت دوازدهم ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کشور را به 4000 مگاوات برساند.
ایران از ظرفیتهای مناسبی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر برخوردار است؛ در حال حاضر 60 هزار مگاوات پتانسیل انرژی بادی و پتانسیل 150 هزار مگاواتی انرژی آفتاب برای ایجاد مزارع انرژی خورشیدی نیز شناسایی شده است.