به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سفر خود به وین با ژان لوک لمایو مدیر بخش سیاستگذاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) دیدار کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب استراتژی متوازن خود در شش ماهه 2019، حدود 580 تن از انواع مواد مخدر را با اجرای 2000 عملیات اطلاعاتی کشف کرده که نزدیک به 30 تن آن هروئین و مرفین بوده است.
وی افزود: تولید موادمخدر صنعتی در افغانستان با ورود عظیم پیشسازها به این کشور و ایجاد لابراتوارهای تولید موادمخدر صنعتی بهویژه شیشه افزایش قابل توجهی داشت و ایران در 6 ماهه گذشته حدود 10 تن مواد مخدر شیشه کشف کرده که نسبت به سال گذشته 6 برابر شده، یعنی 600 درصد رشد داشته است.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: این امر زنگ خطری جدی برای جامعه جهانی است که در کنار موادمخدر سنتی، روانگردانها و ماده مخدر شیشه افزایش داشته و این هشدار جدی برای بشریت است که شیشه در حال افزایش است و چنانچه راه حلی برای این معضل پیدا نشود، کشورهای غربی و منطقه آسیب جدی خواهد دید.
مؤمنی افزود: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) و ستاد مبارزه با مواد مخدر با یکدیگر ارتباط گستردهای دارند و ایران یکی از شرکای اصلی این دفتر است، در سفر قبلی به وین و ملاقات با آقای فدوتف معاون دبیرکل سازمان ملل، مقرر شد، این همکاری دو جانبه در زمینههای مختلف نیز گسترش یابد که یکی از این توافقات در حوزه درمان بود.
بیشتر بخوانید: اعتیاد دغدغه نخست مردم جامعه است
مبارزه سنتی و دستی با مواد مخدر دیگر جوابگو نیست
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران گفت: متأسفانه این تحریمها در روند مبارزه ایجاد اختلال میکند، مبارزه با افزایش تولید و ترانزیت مواد مخدر در کشورهای منطقه نیاز به سازوکار، تجهیزات و امکانات جدید دارد، مبارزه سنتی و دستی با مواد مخدر دیگر جوابگو نیست، زیرا تا 20 سال گذشته، کل تولیدات مواد مخدر در افغانستان 200 تن بود، اما اکنون به بیش از 9 هزار تن رسیده است، بنابراین تحریمها مانع جدی را در مبارزه جهانی ایران با مواد مخدر ایجاد کرده و جامعه جهانی باید فکری برای این تحریمها بکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: جامعه جهانی میتواند به ایران که در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و به نمایندگی از جامعه جهانی با این پدیده مبارزه میکند سهم خود را ادا کند و به وظیفه خود عمل کند و امیدوارم تبادل این سند، باب جدیدی را در توسعه روابط ستاد و سازمان ملل ایجاد کند تا جامعه جهانی به بخشی از تعهداتش عمل کند.
راهاندازی مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در ایران در آینده نزدیک
مومنی گفت: در راستای امضای سند ایجاد مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در ایران، تا یکی دو ماه آینده این مرکز منطقهای در تهران با حضور مسئولان سازمان ملل افتتاح میشود.
همچنین ژان لوک لمایو مدیر بخش سیاستگذاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) گفت: این سند، از اهمیت زیادی برخوردار است و بیانگر فعالیت بسیار عالی ایران در زمینه کاهش تقاضا است و امیدواریم از تواناییها و ظرفیت ایران برای کاهش تقاضا و گسترش آگاهی در زمینه HIV در سطح منطقه استفاده کنیم.
گفتنی است، در پایان این دیدار سند یادداشت تفاهم در زمینه ایجاد مرکز منطقهای ظرفیتسازی و پژوهش برای ارتقای درمان اختلالات درمان ناشی از موادمخدر و بهبود ایمنی و سلامت عموم" میان ایران و سازمان ملل متحد امضا شد.