خبرگزاری فارس: دو کشور چین و ویتنام روز دوشنبه بیانیه مشترکی را منتشر کردند که طبق آن این دو کشور مناقشات دریایی خود را کنترل و مدیریت و از هرگونه اقداماتی که موجب پیچیده و یا توسعه این مناقشات میشود، خودداری کنند تا صلح و امنیت در دریای چین جنوبی حفظ شود.
براساس گزارش رویترز، ویتنام از زمانی که فیلیپین در دوران ریاست جمهوری رودریگو دوترته خود را از این تقابل کنار کشید، بیشترین اختلاف را با چین بر سر گذرگاههای آبی دارد.
پس از اعلام چین مبنی براینکه مذاکرات مثبتی میان روسای جمهور چین و ویتنام در هفته گذشته صورت گرفت، این دو کشور بیانیه مشترکی را منتشر کردند.
در این بیانیه آمده است: چین و ویتنام به منظور مدیریت و کنترل مناقشات دریایی با یکدیگر توافق کنند و هیچ گونه اقدامی را برای پیچیده کردن وضعیت و یا گسترش اختلافات انجام ندهند.
این بیانیه که توسط وزارت خارجه چین منتشر شد، میافزاید: هر دو کشور به طور صریح و عمیق با یکدیگر در مورد مسائل دریایی تبادل نظرکنند.
سال گذشته تنش میان پکن و هانوی پس از اینکه مقامات تایوان و آمریکا اعلام کردند چین موشکهای زمین به هوای خود را در جزیره «وودی» مستقر کرده تا بخشی از این مجمعالجزایر را کنترل کند، افزایش یافت.
ویتنام اقدامات چین را نقض جدی حاکمیتش بر جزایر پاراسل نامید.
در سال 2014 هنگامی که چین یک سکوی نفتی خود را در آبهای مورد مناقشه منتقل کرد، تنش میان این دو کشور به اوج خود رسید.
گفتنی است؛ پس از دیدارهای سطح بالا میان این دو کشور روابط به تدریج بهبود یافت. در حالی که ساخت و سازهای نظامی از جمله ساخت یک باند موقت فرودگاه بر روی جزیره مصنوعی توسط چین در این منطقه ادامه دارد.