ماهان شبکه ایرانیان

بعیدی‌نژاد: ممکن است از ان‌پی‌تی خارج شویم

خبرگزاری ایسنا: به نوشته روزنامه ایندیپندنت، حمید بعیدی‌نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس گفت که از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم، هر دو ماه یکبار با گام‌هایی مشابه دنبال خواهد شد مگر اینکه کشورهای اروپایی اقدامات بیشتری برای نجات توافق هسته‌ای با قدرت‌های بین‌المللی انجام دهند.

بعیدی‌نژاد روز جمعه همچنین هشدار داد که "افراد پرنفوذ" در ایران در پاسخ به عدم پایبندی اروپایی‌ها به تعهداتشان در توافق هسته‌ای و به‌علاوه تحریم‌های سخت دولت ترامپ، خواهان خروج از معاهده منع اشاعه هسته‌ای (NPT) هستند.

سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به همراه روسیه و چین که پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق به برجام متعهد مانده‌اند، در ایجاد یک سازوکار مالی که باوجود تحریم‌های آمریکا بتواند تجارت شرکت‌های اروپایی با ایران را تسهیل کند، ناموفق بوده‌اند.

حمید بعیدی‌نژاد در ادامه گفت که ایران از زمان خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و بازگرداندن تحریم‌ها همچنان به تعهدات خود در قبال توافق هسته‌ای عمل کرده است و اکنون با گام‌هایش در کاهش تعهدات برجامی به سایر امضاء کنندگان این توافق هشدار می‌دهد.

وی افزود: ما نمی‌توانیم به‌طور یک‌جانبه به این تعهدات عمل کنیم. بنابراین، چنین تصمیماتی را گرفتیم. اگر دیگران هشدارها را جدی نگیرند، شاید از طریق اینستکس (سازوکار مالی ویژه اروپا با ایران) همه ما در شرایط بسیار دشواری قرار بگیریم اما امیدواریم با این گام‌ها پیامی محکم، واقعی و جدی در راستای اجرای توافق هسته‌ای منتقل کنیم.

سفیر تهران در لندن با بیان اینکه "ما به شرکای خود (در برجام) به اندازه کافی فرصت دادیم و سپس این سیاست را اتخاذ کردیم" خاطر نشان کرد: دو ماه دیگر پس از بررسی وضعیت، به‌طور قطع پنجمین گام را بر خواهیم داشت. همانند دیگر گام‌ها، این اقدام نیز حساب شده و بسیار دقیق خواهد بود. بنابراین، توپ در زمین آنها است و امیدواریم که این مسئله حل شود.

بعیدی‌نژاد در ادامه گفت: این گام‌ها هر دو ماه یک بار برداشته خواهد شد، این تصمیم در بالاترین سطوح اتخاذ شده است. من این نگرانی‌ها را درک می‌کنم که با گام‌های بیشتری در این مسیر، ما گزینه‌های خود را از دست می‌دهیم و گام‌هایی برداشته‌ایم که به راحتی قابل بازگشت نخواهد بود و این، بر اجرای برجام تاثیر خواهد گذاشت. از این‌رو، ما از شرکای‌مان می‌خواهیم به تعهداتشان عمل و این مسئله را حل و از برجام محافظت کنند.

وی درباره فشارهای داخلی برای خروج از معاهده منع اشاعه هسته‌ای گفت که این پیمان در موعد بررسی سالیانه آن در سال آینده، در خطر کامل قرار خواهد گرفت.

این دیپلمات ایرانی اظهار داشت: در برخی محافل و در میان بعضی شخصیت‌ها در ایران این دیدگاه وجود دارد که در حال حاضر ما از عضویت در ان‌پی‌تی هیچ سودی نمی‌بریم.

بعیدی‌نژاد ادامه داد: این سیاست دولت نیست. رئیس جمهور روحانی و دولت ایران تمام تلاش خودشان را به کار می‌برند تا مردم، تمام مردم و شخصیت‌های مهم را متقاعد کنند که خروج ایران از ان‌پی‌تی به نفع ایران نیست.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب علیه ساخت تسلیحات هسته‌ای در کشور تصریح کرد: ما تسلیحات اتمی را ممنوع کرده‌ایم اما آمریکا ما را زیر فشار می‌گذارد و بر سر راه ما برای دسترسی به فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای مانع‌تراشی می‌کند. نکته مثبتی در این کار دیده نمی‌شود.

وی همچنین تاکید کرد، تا زمانی که دولت ترامپ به سیاست‌های جاری‌ خود ادامه می‌دهد، گفت‌وگو با آمریکا نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

حمید بعیدی نژاد اظهار داشت: هیچ تمایلی برای گفت‌وگو با آمریکا وجود ندارد. این کشور دارای یک سیاست خصمانه علیه ایران است، هیچ صداقتی در آنچه می‌گویند وجود ندارد. آنها به دنبال سقوط اقتصاد و جامعه ایران هستند.

وی افزود: آنها در مقطعی گفتند که می‌خواهند همان سیاستی را در قبال ایران داشته باشند که درخصوص کره شمالی دارند اما این هیچ حاصلی نداشته است. سیاست آمریکا ناهماهنگ است.

توضیح بعیدی نژاد در ارتباط با برداشت‌ها از سخنان وی درباره NPT

سفیر ایران در لندن به ارائه توضیحاتی در مورد سخنان اخیر در جمع رسانه‌های انگلیس و برداشت‌هایی که از بخشی از این اظهارات صورت گرفته است، پرداخت.

به گزارش ایسنا ،حمید بعیدی نژاد عصر روز شنبه در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: مطلبی که بنده در جلسه با رسانه های انگلیسی عرض کردم این بود "شکست برجام طبعا این تفکر را که ایران بدلیل عدم بهره مندی از حقوق خود در زمینه فن آوری صلح آمیز هسته‌ای باید از NPT خارج شود را تقویت خواهد کرد، هر چند جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی چنین گزینه ای را بنفع منافع کشور نمی داند."

بعیدی‌نژاد: ممکن است از ان‌پی‌تی خارج شویم


انتقاد ریابکوف از تاثیر تحریم‌های آمریکا بر بازطراحی رآکتور اراک

معاون وزیر امور خارجه روسیه تحریم‌های برون مرزی آمریکا را نابخردانه تلقی کرد و از تاثیر آن بر بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک، انتقاد کرد.

به نقل از پایگاه خبری اردوپوینت، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه در حاشیه نشست عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای به خبرنگاران گفت: مشکلی که درباره پروژه اراک وجود دارد، تقریبا همان است که درباره دیگر عناصر برجام وجود دارد، یعنی، چگونگی مقاوم‌سازی این پروژه‌ها در برابر فشار تحریم‌های آمریکا. تحریم‌های برون‌مرزی ثانویه نیز که به گونه‌ای نابخردانه و گسترده از سوی آمریکا اعمال شده‌اند در بسیاری از مواقع، عملا موجب ایجاد موانعی در انجام دادن کارهای عادی می‌شود.

ریابکوف همچنین اظهار کرد که سرزنش کردن ایران برای هر قدمی که بر می‌دارد، ممکن است دقیقا همان چیزی باشد که مخالفان برجام می‌خواهند.

او در این باره گفت: باید به جای دیگری نگاه کرد. اگر چنان تمایل لج‌بازانه و مداومی از سوی آمریکا برای خراب کردن تمامی این‌ها وجود نداشت، اکنون هیچ سوالی درباره چگونگی اجرایی شدن پروژه بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک وجود نداشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان