باشگاه خبرنگاران: رحمانی وزیر صنعت معدن و تجارت در برنامه نگاه یک تصریح کرد: 44 کالای اساسی در کشور تولید و کنترل میشود تا با مشکل تامین و عرضه مواجه نشود.
او ادامه داد: اگر اختلالی ساختاری در تامین کالایی به وجود آید برای آن واردات طراحی میشود، اما جهتگیری وزارت صنعت افزایش واردات نیست. بر اساس آمار ارائه شده توسط گمرک واردات کالا منفی بوده است.
رحمانی بیان کرد: امروز 1524 محصول در داخل تولید میشود و نیاز کشور را برطرف میکند که واردات آن ممنوع شده است؛ از سایر اقلام تولیدی هم با ایجاد تعرفه، حمایت میشود.
او گفت: به عنوان یک تکلیف شرعی هر گاه کیفیت مطلوب و عملکرد مناسب را در واحد تولیدی مشاهده کنیم از آن حمایت خواهیم کرد؛ وزارت صنعت بسیار گسترده است، اما راههای بسیاری برای ارتباط با تولید کنندگان باز گذاشتهایم.
وزیر صمت با اشاره به ضعف در تولید اقلامی مثل لاستیک خودروهای سنگین یا ذرت گفت: امروز طعم شیرین واردات به طعمی تلخ در کشور تبدیل شده و تفکر ما به تفکر تولیدی تغییر پیدا کرده است. تولید در هر کشوری قلب پیشرفت است و نباید بهره مندی از منابع طبیعی، ما را متوقف کند؛ تولید امروز یکی از معیارهای تعیین قدرت در کشورهاست.
رحمانی تاکید کرد: مهمترین کار برای کنترل بازار اینست که جلوی دلال بازی گرفته شود.
او با تاکید بر اهمیت ایجاد اشتغال، درباره انقلاب معدنی کشور بیان کرد: معدن فرصتی خدادادی برای کشور است و ایران با اکتشافات فعلی، جزو 10 کشور برتر جهان در این حوزه است. یقین داریم با گسترش اکتشافات در 3 کشور برتر جای خواهیم گرفت.
وزیر صمت گفت: از ابتدای تاریخ 500 هزار کیلومتر مربع زمین برای اکتشاف بررسی شده در حالی که فقط برای امسال 300 هزار کیلومتر مربع اکتشاف در نظر گرفته شده است.
او افزود: زنجیره تولید فلزات و تجهیز و نوسازی معادن هم از اقدامات در نظر گرفته شده در این حوزه است.
رحمانی با اشاره به افتتاح آلومینیوم جنوب تصریح کرد: تولید و صنعت کاری غیر سیاسی است و با این منش پیش روی میکنیم، اگرچه تمام طرحهای اعلام شده به این دولت محدود میشود، اما تلاش کردیم پایههای مناسب در این حوزه تعیین و به یک مطالبه گری عمومی تبدیل شود.
وزیر صمت درباره مشکلات اخذ مجوز و فعالیت در حوزه معدن بیان کرد: بروکراسی پیچیده و نا مساعد بودن فضای کسب و کار یکی از موانع اصلی در رونق تولید است که برای بهبود شرایط نیاز به پای کار آمدن تمام سازمانها است؛ اولویت در رفع این مشکل، خود وزارت صنعت است، اما به همکاری همه سازمانها احتیاج دارد.
او با اشاره به وجود بازار مصرف مناسب و تولید رو به رشد در صنعت مس، درباره خامفروشی در معادن تشریح کرد: یکی از سیاستهای اصلی ما کنترل خامفروشی است، میزان صادرات اقلامی مثل سنگ آهن به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و واحدهای تولیدی دستاوردهای فرآوری شده را صادر میکنند.
عضو کابینه دولت افزود: تعرفههای صادرات هم در بسیاری از اقلام افزایش پیدا کرده است؛ تعرفه 25 درصد در سنگ آهن و کرومیت به معنای حمایت از تولید و جلوگیری از خامفروشی است. این اقدام اولیه بود که انجام شد و با ایجاد ثبات در زنجیره تامین و مصرف تغییراتی در تعرفهها ایجاد خواهد شد.
رحمانی درباره صنعت خودرو گفت: سیاست و مدیریت امروز صنعت خودرو کشور با گذشته متفاوت است و زمان آن رسیده که خودروهای قدیمی را با توجه به کیفیت، مصرف سوخت و مواردی از این قبیل کنار بگذاریم؛ در این راستا توجه ویژهای به خودروهای برقی داشتیم، اما این روند همچون قطاری در حال حرکت است که باید در انتظار بهبود آن باشیم.
او افزود: صنعت خودرو همانند قطار در حال حرکتی است که ما همزمان آن را تعمیر میکنیم. اگر میتوانستیم 2 سال آن را تعطیل و نوسازی میکردیم، اما خودرو صنعت پیشران در کشور است و نمیتوان آن را تعطیل کرد.
او با اشاره به میزهای تعمیق تولید داخل تصریح کرد: در اغلب صنایع کشور به جز آلومینیوم و خودرو شاهد افزایش تولید بودهایم؛ حوزه خودرو هم با تامین نقدینگی مناسب و با راهکارهایی که در نظر گرفته شده رونق خواهد گرفت.
رحمانی تصریح کرد: مشکلات واحدهای تولیدی از جمله موضوعاتی است که با دستور مقام معظم رهبری و در قالب ستادهای تسهیل تولید از طرف وزارت صمت پیگیری میشود؛ 6500 واحد تولیدی توسط این ستاد رصد میدانی شده است که حدود 8 هزار مصوبه به آنها ارایه شده است.
وزیر صمت تصریح کرد: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری تمام قوا باید برای رونق تولید هم قدم شوند؛ اگر عملکرد لازم در هر یک از بخشها انجام نشود، آماده برخورد با متخلفان هستیم.