روزنامه جوان: سفیر امریکا در سازمان ملل متحد اگرچه به لفاظیهای خود علیه کره شمالی ادامه داد اما اعلام کرد در صورتی که کره شمالی آزمایشهای هستهای و موشکی خود را متوقف کند، واشنگتن آماده است با پیونگ یانگ گفتوگو کند، در عین حال یکی از اعضای پارلمان کره جنوبی از احتمال برچیده شدن سامانه موشکی مناقشه برانگیز امریکا در کره شمالی خبر داد.
وزیر دفاع کره جنوبی گفته است برنامه موشکی کره شمالی سریعتر از آنچه انتظار میرفت در حال پیشرفت است. نیکی هیلی، نماینده امریکا در سازمان ملل در نشست خبری در این سازمان گفت: کشورها یا در کنار کره شمالی میایستند یا در کنار امریکا و ما کشورهایی را که به کره شمالی کمک یا آنها را تأمین کنند به همه معرفی و تحریم میکنیم.
هیلی ادامه داد: ما (امریکا، ژاپن و کره جنوبی) نشست فوری شورای امنیت را خواستار شدیم که در آن حاضر میشویم ولی اگر واقعاً به این فرایند نگاه کنید، ما همواره بعد از هر آزمایش (موشکی) کره شمالی، فقط حرفزدهایم ولی اکنون شاهد آزمایش دور بردترین موشکی هستیم که این کشور آزمایش کرده است. بعد از آن شعار هر زمان هر مکان را میشنویم. قرار نیست دیگر به این کشور مجوز بدهیم تا هر زمانی که دلش میخواهد، به آزمایش ادامه بدهد. وی گفت: حال دیگر مسئله چیزی فراتر از یک مشکل است، این تهدیدی جدی برای هر کشوری در روی زمین است و رهبری پارانوئید روی کار هست که فکر میکند دیگران به فکر تغییر رژیم یا ترور وی هستند در حالی که ما هیچکدام از این کارها را نمیخواهیم انجام دهیم. چیزی که میخواهیم شاهدش باشیم، صلح در شبه جزیره کره است. وی باید به این آزمایشها و به هر برنامه اتمی که دارد پایان بخشد. نماینده امریکا در سازمان ملل گفت: امریکا مایل به گفتوگو است ولی زمانی که شاهد توقف کامل فرایند اتمی و آزمایشها باشیم، با نگاه به این آزمایش ها، روسیه باید به شدت نگران باشد چرا که این موشک در 60مایلی مرزهایش سقوط کرده است. ما نیز همواره نگران کره جنوبی و ژاپن هستیم و به حمایت از این کشورها ادامه میدهیم. همه تمرینهای نظامی ما با کره جنوبی نیز ادامه مییابد زیرا باور داریم این مسئله برای حفاظت از آنان بسیار مهم است.
به حمایت از ژاپن نیز ادامه میدهیم زیرا باور داریم این کار نیز بسیار مهم است. همچنین به حمایت از منطقه نیز ادامه میدهیم. وی گفت: تا زمانی که حمایت همه جامعه جهانی را به دست نیاوریم، این مسئله را رها نمیکنیم. شما یا از کره شمالی حمایت میکنید یا از ما چرا که مسئله همین است، شما یا با کره شمالی هستید یا نیستید و این بدان معناست که وقتی صحبت از تحریمها میشود، آیا این کشورها تحریمها را به اجرا میگذارند؟ ما خواستار اجرای تحریمهای فعلی و تشدید این تحریمها هستیم و امریکا نمیخواهد شاهد شخصیتهای حقوقی کشور سومی باشد که به کره شمالی کمک و آنها را تحریم میکند زیرا اگر شما از کره شمالی حمایت کنید، در واقع در برابر همه جامعه جهانی قرار دارید و چیزی که میگوییم این است که باید پیامی به کره شمالی بفرستید، همه ما باید این پیام را به کره شمالی بفرستیم. وی گفت: پیام نیز این است که دیگر زمان بازی به سر رسیده است، موضوع جدی است. دیگر از این تهدیدها استقبال نمیشود و همه جامعه جهانی باید در برابر فعالیتهای کره شمالی باشد. ما نیز فشارهای خود را بر این کشور افزایش میدهیم و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و سیاسی و بینالمللی به هر شکلی که لازم باشد وارد شود.
ما به صورتی یکپارچه پیامی بسیار قوی به کره شمالی ارسال میکنیم مبنی بر اینکه جامعه جهانی میخواهد از شما حمایت کند ولی مادامی که به برنامه اتمی خود ادامه بدهید، تنها خواهید بود. وی تصریح کرد: ما با چینیها همکاری خوبی داشتهایم و آنها تلاش کردهاند به ما در ارتباط با کره شمالی کمک کنند ولی در حالی که ما در تلاش برای تقویت تحریمها بودیم، کشورهای دیگری میخواستند این خلأ را پر کنند و باید بگویم اگر کشوری از کره شمالی حمایت یا این کشور را تأمین کند، کاری میکنیم به همه معرفی شوند و این تحریمها را متوجه آن کشور نیز میکنیم. این اظهارات در حالی است که هان مین کو، وزیر دفاع کره جنوبی به نمایندگان مجلس کشورش گفت، یک آزمایش موشکی که روز یکشنبه توسط کره شمالی انجام شد توسط سیستم ضد موشکی تاد ردیابی و مشخص شد که پیشرفت کره شمالی در ساخت موشکهای بالستیک فراتر از انتظارات است.
سئول: خط ارتباطی باید باز شود
وزارتخانه اتحاد کره جنوبی روز چهارشنبه از لزوم بازگشایی خطوط ارتباطی با کره شمالی خبر داد؛ اقدامی که نشانه عزم «مون جائه این» رئیسجمهوری تازه منتخب کره جنوبی به ترمیم سیاست دوجانبه تلاش برای رفع تحریمها و همچنین از سرگیری رایزنیها با پیونگ یانگ است. به گفته «لی دوک هائنگ» سخنگوی این وزارتخانه، موضعگیری اصلی سئول بر مبنای برقراری دوباره راههای ارتباطی میان دو کره است و گزینههایی نیز در این زمینه مطرح شده که البته تصمیمی درباره آنها گرفته نشده است.
وی افزود: مسئولان کره جنوبی هر روز به انتظار دریافت پاسخ احتمالی کره شمالی به دفتر ارتباطی منطقه «پان مون جوم» واقع در مرز دو کره میروند. گفتنی است راههای ارتباطی بین دو کره از فوریه 2016 با تصمیم کره شمالی و در اعتراض به تحریمهای شورای امنیت علیه تازه ترین آزمایش هستهای پیونگ یانگ و تصمیم این دولت به تعطیلی منطقه صنعتی مشترک بین دو کره، مسدود شد. با این حال مون جائه این، رئیسجمهوری کره جنوبی که به تازگی سوگند یاد کرده است هشدار داد: «برنامه هستهای و موشکی کره شمالی به سرعت در حال پیشرفت است.» وی ادامه داد: «من هرگز تحریکات و تهدیدات هستهای کره شمالی را تحمل نخواهم کرد. ما در واقعیت زندگی میکنیم؛ جایی که احتمال درگیری نظامی با کره شمالی بالاست.
احتمال بازگرداندن سامانه تاد
عضو پارلمان کره جنوبی گفت: سامانه دفاع ضد موشکی تاد باید با تایید پارلمان مستقر میشد و احتمال بازگرداندن آن به امریکا وجود دارد. به گزارش فارس، یک نماینده پارلمان کره جنوبی گفت احتمال بازگرداندن سامانه دفاع ضدموشک امریکایی تاد وجود دارد. به نوشته روزنامه پیپل، یک نماینده پارلمان کره جنوبی در گفتوگویی رادیویی گفت که استقرار سامانه تاد نیازمند تأییدیه پارلمانی است. وی تصریح کرد: اگر درباره مسئله استقرار این سامانه مسائل قانونی نیز دخیل بوده باشد، حتماً به امریکا بازگردانده خواهند شد. در ماه جولای سال 2016 واشنگتن و سئول توافق کرده بودند سامانه تاد را در کره جنوبی مستقر کنند که ماه مارس 2017 این عملیات آغاز شد.