محققان گرافن را به عنوان یک ماده بی نظیر در دنیا می شناسند که فوق العاده مستحکم و نازک بوده و می تواند کاربردهای بیشماری از کمک به تشخیص سلول ها تا گرفتن عکس های بهتر داشته باشد. اما هم اکنون دانشمندان موفق به کشف قابلیت دیگری از آن شده اند که در صورت توسعه موفقیت آمیز می تواند دنیا را دگرگون سازد.
در مطالعه مذکور محققان دانشگاه کمبریج موفق شده اند از طریق جفت کردن گرافن با ماده ای به نام «Praseodymium Cerium Copper Oxide» قابلیت ابررسانایی به آن ببخشند که به معنای مقاومت الکتریکی برابر با صفر است.
این اولین باری است که دانشمندان موفق شده اند بدون نیاز به تغییر گرافن، قابلیت ابررسانایی آن را فعال کنند. در آزمایش مذکور با وجود آنکه گرافن با PCCO جفت می شود اما محققان قادر هستند به واسطه اسپین الکترون متفاوت، دو ماده را به راحتی از یکدیگر تشخیص دهند.
ابررساناها مدت زمان زیادی است که برای تولید میدان های مغناطیسی در دستگاه های MRI و یا قطارهای مگلو استفاده می شوند اما این مواد قابلیت هیجان انگیز دیگری ارائه می دهند که می تواند منجر به به استفاده نامحدود از انرژی شود.
با وجود تمام مزایا، مشکلی که در استفاده از ابررساناها وجود دارد لزوم قرار داشتن آنها در دمای بسیار پایین است و همین عامل سبب شده که این مواد تاکنون در صنایع دیگر جایی نداشته باشند.
مشخصاً هنوز راه بسیار طولانی برای کاربردی ساختن نتایج حاصل از این مطالعه وجود دارد اما امید است روزی دستگاه های الکترونیکی با گرافن های ابررسانایی برای متحول ساختن دنیا توسعه یابند.