بازار سهام
آرایش هیجانی در تالار بورس
معاملات دیروز بورس تهران دو نیمه متفاوت داشت. رشد 4226واحدی شاخص کل در ابتدای کار با افزایش جریان عرضه نهایتا به 1524 واحد محدود و شاخص کل در پایان معاملات در ارتفاع 320هزار واحد مستقر شد. تلاش برای حفظ سودهای کسب شده در 11 روز اخیر را میتوان یکی از عوامل شکلگیری فشار فروش طی روز گذشته دانست. سیگنالهای متعارض از نرخ ارز بودجه دولت و عدم قطعیت ناشی از این موضوع در تشکیل موج عرضه موثر بود. شدت هیجان در بین معاملهگران به حدی بود که در برخی نمادها شاهد حرکت قیمت از سقف مجاز به کف بودیم. البته افت قیمتها منجر به جذب تقاضا و ارتقای ارزش معاملات خرد به 2 هزار میلیارد تومان شد.
بازار ارز
الگوی تناوبی حرکت دلار
نرخ هر دلار آمریکا ساعت 16 دیروز کاهش اندک 10 تومانی را ثبت کرد و به سطح 12 هزار و 690 تومانی برگشت. طی روزهای اخیر شاهد افت و خیزهای متناوب دلار در مداری صعودی بودهایم. عقبگرد قیمتها در ابتدای هفته، جهش روز یکشنبه و نهایتا آرامش و عقبگرد دیروز حاکی از جدال نزدیک تقاضای ورودی و تلاش بازارساز برای کنترل قیمتها در فضای مبهم پیش از انتشار لایحه بودجه و رونمایی از نرخ مرجع دلار برای سال آینده است. شماری از فعالان بازار اصلاح ملایم نرخها را در افق انتظارات ارزی از بودجه بهعنوان سوختی تازه برای صعود دلار میدانند و در نقطه مقابل، گروهی ورود اخیر تقاضای تجاری و احتیاطی را مقطعی دانسته و انتظار اصلاح بیشتر را دارند.
بازار سکه
عوامل دوگانه افت سکه
سکه در معاملات روز گذشته از دو سو تحت فشار بود. بازار ارز مجددا تن به اصلاح قیمت داد و قیمت طلای جهانی هم کاهش یافت تا سکه بهانهای برای ادامه رشد نداشته باشد. قیمت هر سکه طرح جدید دیروز تحت تاثیر این دو عامل 20 هزار تومان کاهش یافت و به سطح 4 میلیون و 400 هزار تومان برگشت. علاوه بر عقبنشینی دلار، اونس جهانی طلا در بازگشایی ناموفق خود به کانال 1450 دلار بازگشت. تقویت شاخص دلار پس از دادههای مثبت از اقتصاد آمریکا در افت طلا ایفای نقش کرد. ضمن اینکه عملکرد بهتر از انتظار کارخانهها در چین طی ماه نوامبر(پس از ضعف 7 ماهه) و همچنین دادههای مثبت شاخص مدیران خرید این کشور در عقبگرد دیروز طلا اثرگذار بود.