به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، چندی پیش فضاپیمای "ناسا" متوجه اتفاقی شد و دریافت سیارک "بنو" در حال خارج کردن ذراتی از خود به درون فضا است. تصاویر گرفته شده توسط فضاپیمای اسیریس-رکس ناسا به دانشمندان کمک میکند تا بدانند که چرا ذرات کوچک گاهی از سطح سیارک بنو که یک سیارک تقریباً کروی و شبیه یک توپ چرخان است، خارج میشوند.
سیارک 101955 بننو ( 101955 Bennu) یکی از سیارکهای آپولو است که کشف آن توسط پروژهٔ «لینیر» بررسی سیارکهای نزدیک به زمین لینکلن(LINEAR) در 11 سپتامبر 1999 صورت گرفت. این سیارک هدفِ برنامهریزی شدهٔ مأموریتِ اسیریس-رکس قرار گرفته که برای تهیه و آوردن نمونه به زمین در سال 2023 فرستاده شده است. مواد نمونه برای بررسی بیشتر و دقیقتر هویت آن سیارک استفاده خواهد شد.
برای ستارههای دنباله دار یخی که به خورشید نزدیک میشوند، انفجارها موضوع غیرمعمولی نیست اما برای سیارکها این موضوع نادر و عجیب است.
فضاپیمای اسیریس-رکس از بدو ورود به مدار خود در 3 دسامبر 2018 ، سیارک بنو را تعقیب کرده است.
این فضاپیما ناسا مجهز به دوربین قوی به نام OCAMS است که در 6 ژانویه سال 2019 نیز ذرات خارج شده از سیارک بنو را شناسایی کرد. اکنون نیز بار دیگر این دوربینها موفق به ثبت لحظهای شدند که این سیارک در حال خارج کردن موادی از ساختار خود به فضا بود.
به گفته محققان ذرات خارج شده اندک بودند و فقط به مقیاس سانتیمتر میرسیدند. در بزرگترین خروج، 200 ذره توسط سیارک بنو خارج شده است.
یافتههای این مطالعه در مجله "Science" منتشر شد.