ماهان شبکه ایرانیان

پیرهادی: قرار نیست در شورای ائتلاف چیزی به شهرستان‌ها تحمیل شود

خبرگزاری فارس: محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب به بیان آخرین مواضع و تصمیمات این شورا برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پرداخت.

متن این گفتگو به شرح ذیل است:

فارس: نحوه تعامل شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی با محمود احمدی نژاد، علی لاریجانی و گروه‌های عدالتخواه در رابطه با بستن لیست‌های انتخاباتی در تهران و شهرستان‌ها چگونه است؟

پیرهادی: تصور می‌کنم نوع کاراکتر شخصیتی آقای احمدی نژاد به گونه‌ای است که معمولا بر روی مقوله ریاست جمهوری متکرکز هستند و کمتر کار تشکیلاتی یا فعالیت چندانی برای مجلس داشته اند. ایشان حتی در دوره‌های پیشین انتخابات مجلس و زمانی که خودشان در مسند قدرت بودند هم کنش چندانی در رابطه با مجلس نشان نمی‌دادند. این دوره هم ندیده ام که فعالیت روشنی داشته باشند، ضمن این که نه خودشان نامزد شده اند و نه از حلقه اول ایشان کسی ثبت نام کرده است. البته برخی وزرای کابینه آقای احمدی نژاد ثبت نام کرده اند که گویا ایشان جایی گفته است که ثبت نام آن‌ها شخصی است و قرار نیست از کسی حمایت کند.

آقای لاریجانی هم این دوره گویا تمایل ندارند در حوزه انتخابات مجلس فعال باشند. این نه تنها از عدم ثبت نام خودشان، بلکه از تعاملاتشان و نحوه عمل تیم اطراف ایشان از جمله کاظم جلالی که سفیر ایران در مسکو شد، مشخص است. ضمن این که باید گفت روند ریاست ایشان در مجلس و به ویژه مجلس دهم، مورد قبول مردم نیست و این روند، نمی‌شد ادامه هم پیدا کند و اتفاقا، آقای لاریجانی را سیاستمدار زیرکی می‌دانم که خودش این فضا را دید و نیامد.

اما در ارتباط با گروه‌های عدالتخواه، ابتدا باید مشخص شود که گروه‌های عدالتخواه چه کسانی هستند، ضمن این که عدالتخواهی به اسم و عنوان نیست و در حرف، همه حامی عدالتند. گروه‌های عدالتخواه باید تشکلی پیدا کنند، منظورم این نیست که لزوما یک حزب باشند، بلکه باید بگویند چه کسانی هستند، چه کارنامه‌ای دارند و باید بالاخره تابلویی بلند کنند که شناخته شوند. اما اگر بخواهم کمی اجرایی‌تر و صریح‌تر بگویم، شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی، خود را ملتزم به رعایت عدالت در تمام مراحل می‌داند و این تنها معطوف به دوره نمایندگی نیست، بلکه در روند خود لیست بستن هم کاملا عادلانه عمل کرده ایم، در واقع تصمیم گرفته ایم تصمیم نهایی را خودمان نگیریم و نظرسنجی مردمی، ملاک نهایی باشد.

فارس: به نظر می‌رسد دستگاه‌های ما و به ویژه مجلس شورای اسلامی، بیش از آن که نیازمند شیخوخیت باشد، محتاج تحرک و فعالیت بیشتر است. شورای ائتلاف، تا چه میزان با این هدف هماهنگ شده است؟

پیرهادی: کاملا درست است. دقیقا به همین دلیل است که می‌گویم مجلس، به شدن نیازمند تغییر است. تجربه ادوار گذشته نشان داده که معمولا دو سوم از نمایندگان هر دوره برای دوره بعد رای نمی‌آورند، اما با توجه به فضای مجلس فعلی و نارضایتی مردم، این عدد احتمالا این دوره رکورد بزند و بیش از هشتاد یا نود درصد نمایندگان فعلی از راه یابی به دور بعد باز مانند. مجلس شورای اسلامی، از آن جا که محل تقنین است، اصولا باید علمی‌ترین و دانش پایه‌ترین نهاد کشور باشد، از طریق ساز و کار‌های مشخص، با محافل دانشگاهی و نخبگی متصل بوده و روش‌های حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را استخراج کرده و در قالب قانون تدوین کند.

نمایندگان باید دائما در حال مطالعه طرح‌ها و لوایح و در حال تشکیل جلسات کارشناسی با نخبگان حوزه‌های مختلف باشند و چنین فضایی، در کنار تجربه، مسلما روحیه جوانی و نشاط کاری و انگیزه می‌خواهد.

از سوی دیگر، نقش نظارتی مجلس ایجاب می‌کند که هر نماینده، حتی نمایندگان تهران و کلانشهرها، بخش قابل توجهی از وقت خود را صرف تعامل ساختارمند با مردم و ملاقات‌های مردمی، سرکشی‌ها و رسیدگی به مسائل مردم کنند که این حوزه هم بیش از مورد قبل، نیازمند روحیه و ابتکار جوانی و انگیزه فعالیت است.

اگرچه به تجربه بزرگان باید احترام گذاشت و از آن استفاده کرد، اما تجربه 40 ساله انقلاب اسلامی هم نشان داده که هر جا به جوانان اعتماد شده موفق بوده ایم و هر جا عکس آن اتفاق افتاده، یا نتیجه‌ای حاصل نشده و یا حتی پسرفت هم داشته ایم.

نمونه بارزش هم دولت فعلی است که بنا به آمار، پیرترین دولت 40 سال اخیر است که رکورد کم تحرک‌ترین و ناکارآمدترین دولت را هم به نام خود ثبت کرده است.

فارس: نحوه تعامل شورای ائتلاف مرکز که در تهران تشکیل شده با استان‌ها و شهرستان‌ها چیست؟

پیرهادی: شورای ائتلاف، در بیش از 300 شهر کشور، ساز و کار‌های خود را تشکیل داده و فعالیت در جریان است. ما به هیچ وجه بنا نداریم در شورا، فعالیتی مرکز گرا، دستوری و بالا به پایین داشته باشیم، این یعنی، شهرستان‌ها خودشان همه امور را به عهده دارند و دقیقا مشابه همان تشکیلات و کاری که در تهران می‌شود، در هر حوزه انتخابیه وجود خواهد داشت. شاخص‌ها در کل کشور مشترک است و حتی نظرسنجی‌ها هم در همان حوزه و با نظارت خود اعضای شورای ائتلاف حوزه انتخابیه صورت خواهد پذیرفت. وظیفه مرکز صرفا ریل گذاری، حمایت، هماهنگی و رسیدگی به اختلافات است.

فارس: شنیده شده است که در حوزه‌های انتخابیه مشهد، اصفهان و قم، ساز و کار شورای ائتلاف با سایر حوزه‌ها متفاوت است. آیا این درست است؟

پیرهادی: بله. در سه حوزه انتخابیه مشهد، اصفهان و قم، ساز و کار متفاوت است. البته هر یک از این سه شهر نیز متناسب با اقتضائات خود، فضا متفاوت است. در این سه شهر، از ادوار گذشته، ساز و کاری تحت عنوان مجمع اصولگرایان فعال بود که خروجی قابل قبولی هم داشت و در مجموع، مردم و نخبگان سیاس از آن رضایت داشتند.

در این دوره هم بنا به درخواست مجمع اصولگرایان این شهر‌ها و با توجه به سوال قبل که عرض کردم شورای ائتلاف قصد دیکته کردن چیزی به شهرستان‌ها را ندارد و امور به خود شهرستان‌ها واگذار شده، قرار شد در این سه شهر، ساز و کار پیشین با رعایت نکات و تغییراتی که پیشنهاد شورای ائتلاف بود، ادامه پیدا کند و شورای ائتلاف هم با احرام به نظر آن ها، خروجی این ساز و کار را، خروجی خود بداند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان