سرویس سیاسی فردا: حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جلسه عصر امروز(سهشنبه 26 آذر) این کمیسیون، اظهار داشت: انتخاب اعضای کمیسیون آموزش در کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 در دستورکار امروز اعضای کمیسیون قرار داشت.
وی افزود: اعضای کمیسیون در این جلسه آقایان قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر، جبار کوچکینژاد نماینده رشت و همچنین محمد بیرانوندی نماینده خرمآباد را به عنوان اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات در کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده انتخاب کردند.
کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 دارای 45 عضو، متشکل از 9 عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و 3 عضو از سیار کمیسیونهای تخصصی مجلس است که کمیسیون تلفیق بودجه از اول دی ماه بررسی بودجه سال آینده را بررسی و گزارش آن را برای بررسی تقدیم هیئت رئیسه مجلس میکند.
افزایش 8 درصدی بودجه 99 قوه قضاییه در کمیسیون قضایی مجلس
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در تشریح بررسی های جلسه امروز کمیسیون خود از افزایش 8 درصدی بودجه پیش بینی شده سال 99 قوه قضاییه در این جلسه خبر داد.
حسن نوروزی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: در جلسه امروز کمیسیون به ادامه بررسی بودجه قوه قضاییه پرداختیم .
وی افزود: در لایحه بودجه 99 حدود 14 هزار و 331 میلیارد تومان در این باره پیش بینی شده است. هزینه جاری قوه قضائیه نسبت به سال گذشته در لایحه بودجه 10 درصد و هزینه سرمایه ای آن 42 درصد افزایش داشته، اما در این حوزه 2000 میلیارد تومان کسری بودجه قوه قضائیه باید تامین شود.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: بنابراین در این جلسه کمیسیون بودجه پیش بینی شده قوه قضائیه در بودجه 99 را 8 درصد افزایش دادیم.
بررسی بودجه سال 99 بنیاد شهید در کمیسیون اجتماعی مجلس
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح بررسیهای جلسه امروز کمیسیون متبوع خود از بررسی بودجه سال 99 بنیاد شهید در این جلسه خبر داد.
محمد رضا بادامچی در گفتوگو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در جلسه امروز کمیسیون به ادامه بررسی بودجه سال 99 پرداختیم، در جلسه امروز رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) و معاونین وی حضور پیدا کردند و پیشنهادات بودجه ای خود ارائه کردند.
وی افزود: رییس و کارشناسان سازمان بهزیستی نیز ضمن حضور در جلسه پیشنهادات خود را ارائه کردند تا مورد بررسی اعضای کمیسیون قرار گیرد، همچنین دوستان صندوق بیمه عشایر حضور پیدا کردند و پیشنهادات خود را برای پیشبرد اهداف این صندوق بیان کردند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در این نشست همچنین موضوعات مختلف پیرامون بودجه سال 99 بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد بحث و بررسی قرار گرفت، مدیران و معاونین این بنیاد مباحثی را مطرح کرده و به ارائه پیشنهادات خود پرداختند.
اعضای کمیسیون امنیت ملی در تلفیق بودجه 99 انتخاب شدند+ اسامی
اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس برای عضویت در کمیسیون تلفیق بودجه 99 با رأی اکثریت اعضای این کمیسیون انتخاب شدند.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز(سهشنبه، 26 آذر) تشکیل جلسه داد که در این جلسه، موضوع انتخاب 3 عضو این کمیسیون برای عضویت در کمیسیون تلفیق بودجه 99 در دستورکار اعضا قرار گرفت.
براساس این گزارش، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در جلسه امروز خود، محمدمهدی برومندی، ابوالفضل حسنبیگی و ابراهیم رضایی را با رأی اکثریت، به عنوان اعضای این کمیسیون، در تلفیق بودجه 99 انتخاب کردند.
به گزارش تسنیم، کمیسیون تلفیق بودجه سال 99 دارای 45 عضو، متشکل از 9 عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و 3 عضو از سیار کمیسیونهای تخصصی مجلس است که کمیسیون تلفیق بودجه از اول دی ماه بررسی بودجه سال آینده را بررسی و گزارش آن را برای بررسی تقدیم هیئت رئیسه مجلس میکند.
وضعیت بودجه وزارت خارجه و نیروهای مسلح در کمیسیون امنیت مجلس بررسی شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بررسی بودجه سال آینده وزارت امور خارجه و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داد.
خانه ملت، سیدحسین نقوی حسینی، ضمن تشریح جلسه امروز (سهشنبه 26 آذر ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: جلسه امروز کمیسیون با حضور امیرحاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معاونین این وزارتخانه با هدف بررسی و ارزیابی بودجه حوزه دفاع کشور در بودجه 1399 تشکیل شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خانه ملّت گفت: در این جلسه ابتدا امیرحاتمی گفت در مورد بودجه دفاعی بحث مفصلی در دولت صورت گرفته و بر این اساس جلسات خوبی برگزار شد لذا بخشی از مشکلات حل شده است؛ در مجموع دغدغهها در حوزه بودجه جاری و حقوق و مزایا توسط دولت به طور کامل حل شده و 25 درصد افزایش یافته که 15 درصد مربوط به حقوق و مزایا است.
وی افزود: در تقویت بنیه دفاعی حدود هزار میلیارد تومان کسری داشتیم که پیشنهاد شده از صندوق ارزی استفاده شود؛ در این صورت بودجه تقویت بنیه دفاعی تأمین خواهد شد.
نقوی حسینی با اشاره به دیگر اظهارات وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: در بخش حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح نیز با افزایش مناسبی موافقت شد که البته این به معنای تأمین همه بودجه مورد نیاز نیست؛ انتظار داریم مجلس و کمیسیون امنیت ملی کمک کنند تا در بخشهایی که با کسری بودجه روبهرو هستیم، دغدغهها برطرف شود.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت، شرمنده بازنشستگان ایثارگر هستیم زیرا مطالبات ایثارگری آنها هنوز پرداخت نشده است.
وی گفت: در بخش تقویت توان تولید دفاعی به عنوان اولویت وزارت دفاع نیازمند حمایت هستیم؛ به نظر راههایی وجود دارد که بتوان در شرایط فعلی از تمام توان حوزه دفاعی در جهت حتی افزایش درآمد دولت استفاده کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این جلسه رئیس سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح نیز گزارشی از وضعیت بازنشستگان نیروهای مسلح ارائه کرد.
نقوی حسینی تصریح کرد: به گفته وی در حوزه تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و پرداخت حقوق ایثارگری بازنشستگان نیازمند تقویت، حمایت و رفع کسری بودجه این حوزه توسط مجلس و کمیسیون امنیت هستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به دیگر اظهارات رئیس سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: باید حدود 7 هزار میلیارد تومان کسری حوزه بازنشستگان جبران شود و این خواسته سازمان است؛ تأمین حوزه ایثارگری بازنشستگان ایثارگر به ویژه جانبازان که به شدت نیازمند نگهداری و رسیدگی هستند، راههای تأمین آنها نیز اشاره شده که امیدواریم مجلس به تأمین نیازهای مذکور کمک کند.
وی تصریح کرد: در ادامه نشست امروز سردار طلایی نیک گفت اولویتهای اعلام شده وزارت دفاع مربوط به نیروهای مسلح و بازنشستگان کل نیروهای مسلح است، محصولات وزارت دفاع نیز متعلق به همه نیروهای مسلح است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق صحبتهای طلایی نیک کسریهای مطرح شده هم سرجمع تمامی نیروهای مسلح است. در مجموع 15 هزار میلیارد تومان کسری بودجه سال 1399 حوزه دفاعی است، البته برای جبران آن راهحل پیشنهاد شده است.
نقوی حسینی ادامه داد: وزارت دفاع اعلام کرد که در این ارتباط میتوانیم به صادرات نفت کمک کنیم. استفاده از صندوق توسعه نیز یکی دیگر از راههای حمایت و جبران کسری حوزه دفاع است، همچنین تقبل بدهیهای قطعی وزارت دفاع به شرکتها و انجام تهاتر با دولت یکی دیگر از راههای کمک به جبران کسری مذکور است.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه ملکوتی خواه و سایر نمایندگان سازمان برنامه ریزی و بودجه دولت نیز با اشاره به توجه دولت به حوزه دفاع کشور، تولید دفاعی، تقویت بنیه دفاعی، تأمین حقوق و مزایای کارکنان، حقوق و مزایای بازنشستگان کل نیروهای مسلح که نسبت به سال گذشته بودجه ساتا 20 درصد افزایش یافته و حقوق و مزایای ایثارگران، آنچه که در توان دولت بوده به در حوزه دفاعی کشور توجه شده است.
وی اظهار کرد: در جمعبندی امیرحاتمی اشاره کرد عددها و رقمهای اعلام شده و کسریهای اعلام شده بسیار دقیق است و انتظار داریم کمیسیون و مجلس هر حمایت و کمکی که میتواند به راههای حل پیشنهادی توجه داشته باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ادامه جلسه امروز کمیسیون به بررسی و ارزیابی بودجه وزارت امور خارجه اختصاص داشت که در این جلسه معاونین و مدیران مالی وزارت امور خارجه حضور داشتند.
نقوی حسینی تصریح کرد: بر این اساس پناهی آذر، معاون مالی و اداری وزارت امور خارجه گفت امور خارجی و بینالمللی تمامی دستگاهها به عهده وزارت خارجه است؛ از دفاتر و بنگاههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی گرفته تا فعالیت های اجتماعی و نظامی. در واقع وزارت خارجه مسئول فعالیت خارج از کشور نظام جمهوری اسلامی را برعهده دارد.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: با شناختی که از شرایط کشور وجود دارد توقع زیادی نیست؛ بودجه سال 99 وزارت خارجه نسبت به سال 98 تغییر نکرده، به نوعی 10 درصد در حقوق و مزایا و هزینههای جاری افزایش یافته ولی از سایر ردیفهای بودجه کاهش یافته اما سرجمع به اندازه سال گذشته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به دیگر اظهارات معاون مالی و اداری وزارت امور خارجه، گفت: بنا بر این کسری بودجه وزارت خارجه سر جای خودش است و باید با توجه به مسئولیتهای سنگین حوزه خارجی این کسریها تأمین شود؛ بودجه وزارت خارجه نسبت به اغلب کشورها کمتر از نصف است در حالی که مأموریتهای وزارت خارجه چندین برابر است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این جلسه مطرح شد که وزارت خارجه صرفهجویی را در اولویت برنامههای خود قرار داده و نهایت تلاش خود را انجام دهد با حداقل بودجه، بیشترین کارآمدی را ارائه دهد.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بخش دیگری از اظهارات معاون مالی و اداری وزارت امور خارجه، خاطر نشان کرد: حذف روادید به کشورها موجب کاهش درآمدهای وزارت خارجه میشود از جمله لغو روادید سفر به عراق و چین و از سوی دیگر تحریمها بیشترین تأثیر را بر روی فعالیتهای وزارت خارجه میگذارد و به لحاظ مالی این دستگاهها را محدود میکند.
لاریجانی برای مرکز پژوهشهای مجلس سرپرست تعیین میکند
عضو هیأت رئیسه مجلس از تعیین سرپرست برای مرکز پژوهشهای پارلمان از سوی علی لاریجانی خبر داد.
اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز هیأت رئیسه مجلس گفت: با تصمیم امروز اعضای هیأت رئیسه چنانچه امضاهای استیضاح وزیر نفت تا هفته آینده از حد نصاب (10 امضا) پایینتر نیاید استیضاح یکشنبه هفته آینده اعلام وصول خواهد شد.
وی افزود: درباره استیضاح وزیر کشور نیز طبق گزارش رئیس کمیسیون شوراها امضاهای این استیضاح از حد نصاب پایینتر آمده و بنا است صحت و سقم امضاهای پس گرفته شده مورد بررسی قرار گیرد و در صورت صحت امضاهای پس گرفته شده این استیضاح نیز بایگانی خواهد شد.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: درباره استیضاح وزیر آموزش و پرورش هم امضاهای استیضاح این وزیر پیش از این حدنصاب پایینتر آمده و بایگانی شده بود.
رنجبرزاده خاطرنشان کرد: همچنین با تصمیم امروز هیأت رئیسه مقرر شد تا دیگر رئیسی برای مرکز پژوهشهای مجلس برای پنج ماه باقیمانده کاری مجلس دهم انتخاب نشود و این اختیار به رئیس مجلس تفویض شود که برای این پنج ما فردی به عنوان سرپرست برای این بخش انتخاب بکند.
به گزارش فارس، پیش از این کاظم جلالی ریاست مرکز پژوهشهای مجلس را برعهده داشت که پس از انتصاب وی به عنوان سفیر ایران در روسیه و استعفایش از نمایندگی مجلس هنوز رئیسی برای این مرکز انتخاب نشده است.
مرکز پژوهشها گزارش اولیه بررسی لایحه بودجه 99 را از دسترس عمومی خارج کرد
مرکز پژوهشهای مجلس، گزارش اولیه بررسی لایحه بودجه 99 را از دسترس عموم خارج کرده و این گزارش صرفا در اختیار نمایندگان قرار میگیرد.
بررسی پایگاه اطلاع رسانی مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد، گزارش بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور، تنها در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
بر این اساس، نکات مهم و محورهای تصمیم گیری لایحه بودجه 99 در سنوات قبل در اختیار عموم قرار میگرفت اما ظاهرا مرکز پژوهشها بر خلاف رویه سنوات قبل گزارش جدید بررسی لایحه بودجه را از دسترس عموم مردم و رسانهها خارج کرده است.
بررسی آلودگی هوای پایتخت با حضور شهردار تهران در کمیسیون عمران
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بررسی مسئله آلودگی هوای پایتخت و همچنین تقاضای تحقیق و تفحص گروهی از نمایندگان از شهرداری در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
سید ابوالفضل موسوی بیوکی در گفت و گو با ایسنا ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون مجددا برخی از مواد لایحه بودجه سال 99 کشور در حوزه عمران و حمل و نقل با حضور مسئولان و مدیران دستگاهها و وزارتخانهها مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد از این به بعد برای بررسی تمام محورهای لایحه بودجه این جلسات ادامه داشته باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین شهردار تهران نیز در ادامه در جلسه حاضر شدند و مسئله آلودگی هوای پایتخت مورد بحث قرار گرفت. آقای حناچی نیز گزارشی درباره وضعیت آلودگی هوای تهران و عوامل موثر در بروز این مسئله ارائه کرد. بر اساس این گزارش، اتوبوسها با 23 درصد، خودروها با 40 درصد، موتورسیکلت با 10 درصد و تاکسی درون شهری با 10 درصد، بیشترین سهم را در آلودگی هوای پایتخت داشته است. شهردار تهران بر لزوم حمایت مجلس و دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور تأکید کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس تصریح کرد: در ادامه طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران با حضور شهردار و نمایندگان متقاضی بررسی شد، طرح مذکور دارای دو محور بود؛ یکی واگذاری املاک نجومی توسط شهرداری و دیگری میزان بدهی شهرداری تهران است.
وی در ادامه تاکید کرد: در نهایت مقرر شد که شهرداری گزارش و مستندات خود را درباره دو محور مطرح شده در طرح تحقیق و تفحص به کمیسیون عمران ارائه کند تا در جلسات آینده در این خصوص تصمیم گیری شود.