ماهان شبکه ایرانیان

اخبار مجلس/موسوی لارگانی: آقایان روحانی و لاریجانی بگویید برای برون‌رفت از وضعیت فعلی چه کرده‌اید؟

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز عصر مجلس (یکشنبه یک دی 98) گفت: اتفاقات آبان ماه 98 در بستر ناکارآمدی دولت و ضعف مجلس شکل گرفت، امروز بدخواهان ضعف شدید دولت روحانی و مجلس دهم را به حساب نظام و ناکارآمدی مدیریت دینی می‌گذارند تا مردم را از انقلاب اسلامی جدا کنند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: 6 سال پیش ادعا می‌کردید صحبت کردن با زبان دنیا را بلدید و می‌توانید اعتبار را به پاسپورت ایرانی بازگردانید، 6 سال پیش ادعا می‌کردید کاری می‌کنید که مردم نیازی به دریافت یارانه نداشته باشند، 6 سال پیش ادعا می‌کردید که باید با یک فرمان نظامی به جای خود همه افراد شایسته به کار گرفته شوند، 6 سال پیش ادعا می‌کردید که فقر و فساد و تبعیض را از کشور ریشه‌کن می‌کنید.

وی ادامه داد: آقای روحانی حال 6 سال از وعده‌های رنگارنگ گذشت، آیا خبر دارید که مردم به دلیل مدیریت غلط شما و دولت خسته، ناتوان و هزار جزیره شما مستأصل و ناامید شده‌اند؟ آیا خبر دارید که پراید بی‌کیفیت 6 میلیون تومانی 60 میلیون تومان شده و همان کارگری که از او دم می‌زنید حتی قادر نیست این خودروی کشتار جمعی را بخرد. آیا خبر دارید که حقوق کارگران ما به برکت دولت ژنرالی شما یک دهم حقوق کارگران کشورهای منطقه است؟

موسوی لارگانی اضافه کرد: آیا خبر دارید که امثال حسین فریدون، مهدی جهانگیری، مرجان آل‌آقا، پیوندی، یکه زارع و دهها مدیر متخلف دیگر که همگی از نزدیکان شما هستند روز به روز در حال تکثیر هستند، آیا خبر دارید که 130 هزار میلیارد تومان در طرح تحول سلامت به کشور لطمه وارد شده و بیمه‌ها ورشکسته شده‌اند و نزدیک است بازنشستگان نیز به صف معترضین افزوده شوند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس اظهار داشت: آیا خبر دارید سیل‌زدگان گلستان و خوزستان، زلزله‌زدگان کرمانشاه در چه شرایط بدی زندگی می‌کنند؟ آیا می‌دانید مردم در اهواز و کوت عبدالله تا زانو در فاضلاب راه می‌روند؟ چرا باید شرایط را به نحوی پیش ببرید که رهبری عزیز مجبور به ورود به مسائل اجرایی شوند. آقای روحانی آگاه باشید که مردم خنده‌های مضحک شما در مقابل دوربین‌ها را استهزاء وضعیت نامناسب اقتصادی و معیشتی خود تلقی می‌کنند. قرار بود به جای پرداخت یارانه به مردم ماهی‌گیری یاد بدهید اما نتیجه 6 سال عملکرد مستکبرانه دولت شما و مجلس همراهتان نیازمندی بیش از 90 درصد مردم به دریافت یارانه است تا کی می‌خواهید بگویید آمریکا و انگلیس نمی‌گذارند ما کار کنیم. همه اینها درست اما شما بگویید برای مردم چه کرده‌اید.

وی افزود: آقایان روحانی و لاریجانی بگویید برای برون‌رفت از وضعیت فعلی چه کرده‌اید؟ بگویید اول انقلاب کجا ساکن بودید و الان خان‌های شما کجاست؟

موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: حذف کارت سوخت و بازگرداندن نابهنگام آن نتیجه‌ای جز میلیاردها تومان خسارت مالی و کشته شدن دهها نفر از هموطنان نداشت. لازم است قوه قضائیه بدون مصلحت‌اندیشی در این خصوص وارد عمل شده و هزاران هزار میلیارد تومان پولی که به واسطه سوءمدیریت از بیت‌المال به تاراج رفته را به بیت‌المال بازگرداند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس اظهار داشت: دولت در تدوین لایحه بودجه سال 99 به هیچ یک از مسائل فعلی اقتصاد کشور توجه نکرد، دولت هیچ یک از اصلاحات ساختاری مدنظر مقام معظم رهبری را در بودجه اجرایی نکرد.

وی افزود: دولت هنوز برای اخذ مالیات از ثروتمندان و تعیین پایه‌های جدید مالیاتی هیچ برنامه‌ای ندارد. نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی در ایران از افغانستان هم کمتر است و این یعنی اینکه در کشور ما کسانی که کار می‌کنند مالیات می‌دهند اما کسانی که پول باد آورده به دست می‌آورند مالیات نمی‌دهند.

موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: از بودجه 2 هزار میلیارد تومانی سال 99 سهم بودجه شرکت‌های دولتی حدود 1500 هزار میلیارد تومان است، بودجه‌ای که نه مجلس در تصویب آن نقشی دارد و نه نظارتی بر نحوه مصرف آن وجود دارد. فاجعه‌بارتر اینکه سهم شرکت‌های دولتی از درآمدهای مالیاتی دولت تنها 2 درصد از اینکه سهم شرکت‌های دولتی از درآمدهای مالیاتی دولت تنها 2 درصد است.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس اظهار داشت: کدام برنامه برای نجات صنایع کشور در بودجه 99 آورده شده است 80 درصد صنایع ما رو به تعطیلی است چرا باید 23 هزار شعبه بانکی داشته باشیم، اما کارخانجات ما تعطیل باشند. فقط با پول تبلیغات بانک‌ها برای سپرده‌گذاری جدید می‌توان دو بانک جدید تأسیس کرد.

وی افزود: در بحث افزایش قیمت بنزین که یک فاجعه مدیریتی بود دولت روحانی می‌خواست 40 هزار میلیارد تومان درآمد کسب و مصرف بنزین را کنترل کند. مگر راه‌حل دیگری جز فشار به مردمی که در اولیات زندگی خود مانده‌اند برای این اهداف وجود نداشت؟ آیا این انصاف است؟

وی خاطرنشان کرد: آقای لارگانی شما به عنوان نفر اول اجرایی کشور از زمان افزایش قیمت بنزین بی‌اطلاع بوده‌اید که وا اسفا و دیگر شایستگی ادامه حضور در سیستم دولت را ندارید و اگر هم برای فریب افکار عمومی دروغ گفتید آگاه باشید که مردم فریب این خنده‌های شیطانی را نخورده‌اند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: همه این‌ها باعث شده تا اصلاح‌طلبانی که برای پیروزی حسن روحانی سینه چاک بودند حال پروژه استعفای روحانی را مطرح کنند آقای روحانی اگر فکر می‌کنید بتوانید کشور را در شرایط نامناسب فعلی رها کنید و به زندگی اشرافی و خوش‌گذرانی در ویلاهای لواسان و ولنجک بپردازید و بعدها مدعی شوید که اجازه ندادند کار کنم زهی خیال باطل ان‌شاءالله مجلس انقلابی یازدهم اجازه نخواهد داد آب خوش از گلوی مستکبرین داخلی و خارجی پایین برود.

وی افزود: مردم این همه دروغ خسته شده‌اند قرار بود روحانی 100 روزه مشکلات اقتصادی کشور را حل کند از گذشت 2300 روز مردم و کشور را در باتلاق گرفتار کرده‌اید.باید به ناامیدی و بی‌تدبیری حاکم بر کشور پایان داد. باید یک خیزش عظیم نجات اقتصاد کشور ایران به راه بیفتد. مردم باید برای جلوگیری از فقیرتر شدن و تحقیر خود از سوی دولت و مجلس غیرانقلابی وارد میدان شوند.

موسوی‌لارگانی خاطرنشان کرد: نگاه حاکم بر مجلس نیازمند تغییر جدی و اساسی است با این نوع نگرش و عملکرد نمی‌توان اقتصاد کشور را از این باتلاقی که در آن گرفتار شده نجات داد. باید انقلابی‌گری، شفافیت، فسادستیزی و عدالت‌طلبی در رأس اهداف استراتژیک دولت و مجلس قرار گیرد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس در پایان گفت: فرهنگ غرب‌زدگی و مصرف‌گرایی در صدا و سیما شیوع پیدا کرده در شرایطی که مردم به دلیل اقدامات مسؤولین توان خرید یک قرص نان خالی را هم ندارند چرا در برنامه‌های متعدد صدا و سیما تبلیغ زندگی‌های تجملاتی و سفره‌های رنگارنگ می‌شود. چرا مردم ناامید را با ترویج اسطوره‌های ملی و انقلابی امیدوار نمی‌کنید.

تذکر کواکبیان درباره ابهام در تعیین ساختار بودجه سال 99
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به علی لاریجانی گفت: می‌گویند ساختار بودجه در شورای هماهنگی سران قوا تعیین شده است و باید در این باره توضیح داده شود.
 
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه اول دی) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: می‌گویند ساختار بودجه سال 99 در شورای هماهنگی سران قوا تعیین شده است.

وی افزود: اگر فلسفه وجودی شورای هماهنگی سران قوا مقابله با تحریم هاست، چرا درباره ساختار بودجه تصمیم‌گیری کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: بودجه مربوط به مسائل کلان کشور و از دستورکارهای مجلس است.

کواکبیان در پایان خواستار روشنگری در باره تصویب ساختار بودجه در شورای هماهنگی سران قوا شد.

 تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

یک عضو هیات رییسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

این تذکرات که در جلسه علنی امروز مجلس توسط علی اصغر یوسف نژاد قرائت شد به شرح زیر است:

قاضی پور به وزیر کشور: جلوگیری از فروش تراکم و زمین های فضای سبز توسط شهرداران کشور، به رییس جمهور و وزیر اقتصاد و وزیر صنعت: تسریع در اختصاص وام اضطراری به مبلغ 50 هزار میلیارد ریال به نام خودروسازان و هر کدام برای قطعه سازان خودرو، به وزیر دفاع: تسریع در تبدیل وضعیت نیروهای بسیجی که سال‌هاست در مرزها خدمت می کنند.

بهادری به رییس جمهور: تسریع در تکمیل طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه.

کبیری به ریس جمهور: چرا مرزنشینان در بودجه سال 99 از اخذ عوارض خروج از کشور معاف نشده اند.

ساری به همراه 20 نماینده دیگر به رییس جمهور: علت عدم حل مشکل آب سطحی در اهواز، کارون، باوی و حمیدیه چیست؟

الماسی به ریس جمهور: اعتراض به اظهارنظرهای اعضای دولت در خصوص حوادث اخیر در جنوب استان بوشهر.

داود محمدی به ریس جمهور: صدور دستور فوری برای انجام تکالیف قانونی توسط وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط در راستای مقابله با آلودگی هوا.

تاج الدین به وزیر بهداشت: ضرورت تأمین داروی مورد نیاز بیماران مبتلا به دیابت و دسترسی آسان به این داروها.

پژمانفر به ریس جمهور: چرا مقامات مسئول در بحث اعتراض مردمی بعد از افزایش قیمت بنزین هیچ گزارشی از این موضوع به نمایندگان ارائه نکرده‌اند، به وزیر صنعت: خریداری نکردن خودروهای فرسوده باعث شده است که عملا 216 مرکز مجوزدار اسقاط خودرو تعطیل شود و آلودگی هوا نیز افزایش یابد و این سوال به نظر می‌رسد که مسئولان به وظیفه خود نمی پردازند.

جاسمی به وزیر ورزش: عدم توجه به قهرمانان ملی و بین المللی باعث گوشه گیری آنها شده است، به وزیر راه: عدم اجرای طرح‌های هادی روستایی در استان کرمانشاه به خصوص بخش‌هایی از حوزه انتخابیه که در دولت های یازدهم و دوازدهم اقدام جدی در این خصوص صورت نگرفته است، به وزیر امور خارجه: دیپلماسی دوجانبه یعنی قربانی برجام.

احمدی لاشکی به وزیر راه: علت عدم اجرای عملیاتی پروژه راه دسترسی بندر نوشهر چیست؟

خضری به همراه 10 نفر از نمایندگان به رییس جمهور: در کمال تأسف و تأثر، تصمیم غیرکارشناسی شما به عنوان رییس جمهور و رییس شورای عالی امنیت ملی کشور در خصوص انسداد معابر مرزی و تعطیلی بازارچه های غیررسمی باعث سرمازدگی کولبران زیادی در منطقه شده که آخرین مورد یخ زدگی دو برادر نوجوان است که دلیل آن اخذ این تصمیمات است که به جای ایجاد اشتغال پایدار و سرمایه گذاری و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، اقدام غیراصولی و نسنجیده می شود که منجر به کشته شدن کولبران می شود.

حاجی دلیکانی به وزیر راه: دستور فرمایید برای ثبت نام جاماندگان از ثبت نام در سامانه های طرح مسکن ملی، تدابیری اندیشیده شود.

کوچکی نژاد به وزیر صنعت: چرا به وضعیت کارخانجاتی که نیاز به مواد اولیه دارند، رسیدگی نمی شود؟

بدری به رییس جمهور و وزیر بهداشت: چرا مطابق مقررات و قانون، مزایای ثبت مرزی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل پرداخت نمی شود؟

عبدالهی به وزیر ورزش: تسریع در اجرای ورزشگاه اهر و شروع عملیات تنها چمن مصنوعی هریس.

پژمانفر به وزیر آموزش و پرورش: چرا وزارتخانه با پرداخت نکردن حق التدریس و اضافه کار از اول سال 98 باعث نارضایتی شدید قشر فرهنگی کشور شده است؟ چرا وزارتخانه برخلاف قانون اساسی عمل می‌کند و دنبال سلطه بیگانگان و ارگان‌های بین المللی در امر آموزش و پرورش کشورمان است؟ به رییس جمهور: چرا براساس آیین نامه های هیات دولت خودروهای دارای شرایط فرسودگی کارت سوختشان ابطال می شود و باید از سهمیه آزاد استفاده کنند لازم به ذکر است این خودروها توسط اقشار ضعیف جامعه استفاده می شود.

علیجانی به وزیر دادگستری لزوم افزایش تعداد دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی در کشور با عنایت به نیاز مردم به خصوص در شهر تهران.

سید محسن علوی به وزیر ورزش: دلیل بی‌توجهی سرکار خانم فرامرزیان معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی در خصوص تعهدات خود نسبت به مردم شریف لامرد و مهر چیست؟

پژمانفر به وزیر ورزش: با وجود تذکر نهادهای نظارتی و امنیتی مبنی بر دوتابعیتی بودن ایل خان نوری رییس فدراسیون نجات و غریق چرا اقدامی در جهت اصلاح روند کنونی و تغییرات شغلی انجام نداده و خلاف قانون رفتار می‌کنند؟

بدری به رییس جمهور و وزیر نیرو: چرا برخلاف قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، دولت نسبت به ادغام شرکت آبفای روستایی در شرکت آبفای شهری اقدام نکرده است؟

پژمانفر به وزیر ورزش: با وجود آگاهی از حضور نمایندگان پرتعداد رژیم صهیونیستی در مسابقات شطرنج اسپانیا چرا دو ورزشکار کشورمان با وجود چنین آگاهی به مسابقات اعزام شدند و با آنها مسابقه دادند، علاوه بر این خطا، شاهد سکوت وزارت و کمیته ملی المپیک بودیم.

شریعت نژاد به ریس جمهور: با کدام منطق افزایش قیمت بنزین نباید به افزایش کرایه سرویس های مدارس و آژانس های تلفنی منجر شود.

پوربافرانی به وزیر کار و وزیر صنعت: علت تاخیر پرداخت حقوق کارگران و عدم اتخاذ تدبیر تذکرات قبلی.

 

شهرداری‌ها موظف به تأمین بخشی از منابع مالی تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی را جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه اول دی) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلانشهرها با مشارکت بخش غیردولتی که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است با این اصلاحیه موافقت کردند.

از 214 نماینده حاضر در صحن علین 149 نماینده رأی موافق، 4 نماینده رأی مخالف و 7 نماینده رأی ممتنع دادند.

ماده 2 این لایحه به ای شرح اصلاح شد: دولت مجاز است در هر سال در بودجه سنواتی به‌ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مازاد بر الگوی مصرف در قبوض مشترکان پرمصرف برق به استثنای مشترکان خانگی روستایی و چاه های کشاورزی دارای پروانه مجاز درصدی از منابع موضوع ماده 5 حمایت از صنعت برق کشور مصوب 10 آبان ماه 94 را به عنوان تعرفه پسماند تعیین کند تا صرفاً برای خرید برق تولیدی از تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی هزینه شود.

همچنین نمایندگان جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 3 این لایحه با 144 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده 3 به این شرح اصلاح شد: شهرداری‌های حوزه تأسیسات تبدیل پسماند به انرژی موظفند براساس ضوابط و در چارچوب قانون مدیریت پسماندها مصوب 20 اردیبهشت 83 با اصلاحات و الحاقات بعدی و سایر قوانین مصوب شورای اقتصاد بخشی از منابع مالی لازم جهت سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در ایجاد و بهره‌برداری از تأسیسات مذکور را به‌عنوان «هزینه ورودی متناسب با میزان پسماند تحویلی» پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت اعتبارات تعهدشده توسط شهرداری‌ها، دولت می‌تواند نسبت به پرداخت آن از محل منابع مالی پیش‌بینی‌شده برای همان شهرداری‌ها در قانون مالیات بر ارزش افزوده با تصویب شورای برنامه‌ریزی استان اقدام کند.

سلیمی: ساختار بودجه 99 اصلاح نشده است

نماینده مردم محلات در مجلس با بیان اینکه ساختار بودجه سال 99 اصلاح نشده است، گفت: باید کمیسیون تلفیق در این باره اقدامات لازم را انجام دهد.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه اول دی) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: متاسفانه ساختار بودجه 99 اصلاح نشده است.

وی افزود: دولت با آنکه قرار بوده ساختار بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اصلاح کند اما در این باره اقدامات لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام نداده است.

نماینده مردم محلات در مجلس تصریح کرد: کمیسیون تلفیق در مورد اصلاح ساختار بودجه باید اقدامات لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مقام معظم رهبری سال گذشته خواستار اصلاح ساختار بودجه شده بود و به همین دلیل دولت از رهبر انقلاب فرصت خواسته بود تا بتواند ساختار بودجه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اصلاح کند، اما بسیاری از منتقدان معتقدند که اقدامات دولت در این زمینه به هیچ وجه اصلاح ساختار بودجه محسوب نمی‌شود.

 

لاریجانی: سران قوا مصوبه‌ای درباره اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی نداشتند

رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه اول دی) گفت: سران قوا مصوبه‌ای برای اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی نداشتند.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز (؛یکشنبه اول دی) پارلمان و در حین بررسی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی گفت: آیا شما در جلسه سران قوا مصوبه‌ای داشتید که مالیات و عوارض از سپرده‌های بانکی اخذ شود.

وی افزود: آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی مصاحبه‌ای در این باره کرده است.

قاضی پور مجددا یادآور شد: برای اینکه این موضوع در مجلس ثبت شود شما (لاریجانی) گفتید در سران قوا هیچ گونه مصوبه‌ای مبنی بر اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی نداشته‌اید.

علی لاریجانی خطاب به وی گفت: همین طور است که شما می‌فرمایید.

 

مجلس، موافقتنامه ایران و هند برای جلوگیری از فرار مالیاتی را تصویب کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی موافقتنامه بین ایران و هند را برای جلوگیری از فرار مالیاتی مصوب کردند.
نمایندگان در جلسه علنی امروز (اول دی ) مجلس شورای اسلامی، لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی را تصویب کردند.

از 200 نماینده حاضر در صحن علنی 144 نماینده رای موافق، 6 نماینده رای مخالف و چهار نماینده رای ممتنع دادند.

طبق ماده واحده این لایحه، موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد به انضمام پروتکل الحاقی مشتمل بر یک مقدمه و 31 ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

طبق تبصره 1 ماده واحده این لایحه هزینه‌های مالی موضوع بند 4 ماده 11 موافقتنامه، مجوز کسب درآمد غیر قانونی از جمله ربا محسوب نمی‌شود.

طبق تبصره 2 ماده واحده این لایحه رعایت اصول 77، 125 و 139 قانون اساسی در اجرای این موافقتنامه الزامی است.

 


حاجی‌دلیگانی: دولت هرچه زودتر وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را معرفی کند

یک عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظایف مهم وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: دولت هرچه زودتر باید وزیر پیشنهادی خود را برای تصدی این وزارتخانه معرفی کند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی نوبت بعد از ظهر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری بیان کرد: با توجه به اهمیت وظایف وزارت جهاد کشاورزی انتظار می‌رود رییس جمهور هرچه زودتر وزیر پیشنهادی خود را برای کسب رای اعتماد به منظور تصدی این وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.

 

تذکر به وزیر ورزش به دلیل تداوم حضور یک مدیر دوتابعیتی در ورزش
در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی یکی از نمایندگان به دلیل ادامه فعالیت یک رئیس دوتابعیتی به وزیر ورزش و جوانان تذکر داد.

تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در جلسه علنی امروز مجلس (یکشنبه اول دی 98) از سوی علی‌اصغر یوسف‌نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس قرائت شد.

یکی از این موارد مربوط به ورزش بود. نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در تذکری به مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد که با وجود تذکر نهادهای نظارتی و امنیتی مبنی بر دوتابعیتی بودن رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی، به چه دلیل وزارت ورزش اقدامی در جهت اصلاح روند کنونی و تغییر این فرد انجام نداده و برخلاف قانون رفتار کرده است.

 

لاریجانی مطرح کرد: بررسی پیشنهاد «پرستاری در خانه» در کمیسیون‌ تلفیق بودجه

رئیس مجلس با تاکید بر تسریع در پرداخت معوقات پرستاران گفت: پیشنهاد «پرستاری در خانه» و اختصاص منابع برای اجرای این طرح در کمیسیون‌های بهداشت و درمان و تلفیق و بودجه بررسی می‌شود.
ظهر امروز (یکشنبه، اول دی ماه) رئیس و اعضای هیات رئیسه شورای عالی نظام پرستاری با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت استخدام پرستاران، گفت: با توجه به افزایش تعداد تخت های بیمارستانی باید تعداد پرستاران براساس استاندارد افزایش پیدا کند. شورای عالی نظام پرستاری اذعان دارد که براساس کار کارشناسی به ازای هر تخت بیمارستانی 2.5 پرستار نیاز است و لذا دولت با قبول این شاخص باید مسئله استخدام پرستاران را رفع کند.

وی پیشنهاد مسئولان نظام پرستاری درباره «پرستاری در خانه» را یادآور شد و گفت: با توجه به تصویب آئین نامه و تعرفه سیستم پرستاری در خانه باید مشکلات بیمه‌ای این افراد نیز برطرف شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به معوقات پرستاران تصریح کرد: پرستاران جامعه خدومی هستند و کار و مسئولیتی دشوار دارند؛ لذا ضمن قدردانی از این افراد باید هرچه سریعتر مشکل معوقاتشان حل شود البته جامعه پزشکان، بیمارستان ها و داروخانه ها نیز مشکل معوقات دارند که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن محاسبه میزان معوقات هربخش، باید برای یک بار این موضوع را بررسی و حل کند.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس و کمیسیون بهداشت ودرمان نیز ضمن حضور در این نشست به انتخابات اخیر شورای عالی نظام پرستاری اشاره کرد و گفت: ارائه خدمات درمانی و «پرستاری در خانه» در صرفه جویی منابع مالی تاثیرگذار است.

محمد میرزابیگی رئیس شورای عالی نظام پرستاری نیز در این دیدار، گفت: در حال حاضر در رشته پرستاری 200 دانشکده با 60 هزار دانشجو داریم و 140 هزار پرستار در شرایط کنونی در حوزه های مختلف خصوصی و دولتی، نیروهای مسلح و غیره مشغول خدمات هستند.

وی با تاکید بر اینکه به ازای هرتخت بیمارستانی 2.5 پرستار نیاز است، تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری استانداردی در این حوزه تعریف شد. ما رقم 2.5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی را در نظر گرفتیم.

 

مجلس مجازات والدین بی‌توجه و سهل‌انگار نسبت به اطفال را مشخص کرد
نمایندگان مجلس مجازات بی‌توجهی و سهل‌انگاری والدین نسبت به اطفال و نوجوانان را مشخص کردند.

بررسی و اصلاح لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان برای تأمین نظر شورای نگهبان در دستورکار جلسه نوبت عصر امروز(یکشنبه اول دی) نمایندگان در جلسه علنی قرار دارد.

وکلای ملت با اصلاح تبصره یک ماده 9 این لایحه با 151 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در این تبصره آمده است؛ هرگاه بی‌توجهی و سهل‌انگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده شود، حسب مورد به مجازات تا حداقل مندرج در بندهای فوق محکوم می‌شوند، درخصوص بند (ت) این ماده در صورتی والدین مشمول حکم این تبصره می شوند که اقدامات لازم برای جلوگیری از صدمه را انجام نداده باشند و صدمه مستند به آنها باشد.

به گزارش تسنیم؛ در ادامه جلسه و در جریان بررسی لایحه مذکور همچنین نمایندگان با اصلاح ماده 17 این لایحه با 146 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در این ماده آمده است؛ هر کس از وقوع جرم یا شروع به آن یا خطر شدید و قریب‌الوقوع علیه طفل یا نوجوانی مطلع بوده یا شاهد وقوع آن باشد و با وجود توانایی اعلام و گزارش به مقامات یا مراجع صلاحیتدار و کمک طلبیدن از آنها از این امر خودداری کند یا در صورت عدم دسترسی به این مقامات و مراجع و یا عدم تأثیر دخالت آنها در رفع تجاوز و خطر، از اقدامات فوری و متناسب برای جلوگیری از وقوع خطر و یا تشدید نتیجه آن امتناع کند، مشروط بر اینکه با این اقدام، خطر قابل توجهی متوجه خود او یا دیگران نشود، به یکی از مجازات‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

 

گزارش کمیسیون کشاورزی/ 746هزار هکتار کشور؛ مورد هجوم ملخ‌های صحرایی

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با مخاطرات ناشی از هجوم ملخ‌های صحرایی تصریح داشته است که سطح مبارزه با هجوم این ملخ‌ها تا تیر 98 در جنوب کشور 746 هزار هکتار برآورد شده است.
گزارش کمیسیون کشاورزی آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با مخاطرات ناشی از هجوم ملخ‌های صحرایی به عرصه‌های طبیعی و اراضی کشاورزی کشور در جلسه علنی عصر امروز (یکشنبه اول دی) پارلمان قرائت شد.

برخی محورهای این گزارش به شرح ذیل است:

ـ هجوم ملخ صحرایی به کشور از نظر سطح آلودگی و تعداد استان‌های درگیر از سال 1342 تا کنون بی‌سابقه بوده است.

ـ اولین گزارش تهاجم ملخ به خاک کشورمان در این باره مربوط به استان هرمزگان (منطقه نخیلو) در 7 بهمن 97 بوده است.

ـ استان‌های مورد هجوم در موج اول ورود ملخ‌ها هرمزگان، سیستان و بلوچستان،‌کرمان، بوشهر، فارس و خوزستان و در ادامه استان‌های خراسان جنوبی،‌کهگیلویه و بویراحمد و ایلام بوده است.

ـ سطح مبارزه با هجوم ملخ صحرایی تا تیر 98 در جنوب کشور 746هزار هکتار برآورد شده است.

ـ مجموعاً 175 ریزش ملخ صحرایی (در جمعیت‌های 50 میلیونی) در کشور اتفاق افتاد.

ـ وسعت عرصه‌های مورد تهاجم ملخ صحرایی عبارت است از: 26 درصد سطح زیرکشت محصولات زراعی و واقعی، 32 درصد مراتع متراکم و نیمه متراکم و 56 درصد جنگ‌ها و بیشه‌زارهای کشور است.

ـ در مجموع 39 درصد محصولات زراعی و باغی در عرصه‌های مورد تهاجم ملخ صحرایی تولید می‌شوند.

ـ بررسی سطح مبارزه با این آفت در کشورهای عربستان سعودی، قطر، عمان و یمن نشان می‌دهد این کشورها در مبارزه با ملخ صحرایی کوتاهی کرده‌اند که مراتب اعتراض ایران در این خصوص به سازمان فائو ادامه دارد.

 

علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس هنگام قرائت این گزارش گفت: براساس مستندات موجود و اطلاعات واصله به این کمیسیون درخصوص اعتبارات مورد نیاز برای مبارزه با هجوم ملخ صحرائی، وزیر جهاد کشاورزی در مکاتبه شماره 4429/ 020/ م مورخ 9/ 11/ 1397 تهاجم ملخ به عرصه‌های طبیعی کشور را به وزارت کشور اعلام و (پس از 10 روز از شروع حادثه) طی مکاتبه 22751/ 020 مورخ 17/ 11/ 1397 تقاضای تأمین 120 میلیارد ریال اعتبار را به منظور پشتیبانی از عملیات مبارزه با ملخ صحرائی به رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور ارائه می کند.

ابراهیمی ادامه داد: همچنین وزارت کشور پس از بررسی موضوع با تأخیر یک ماهه، طی مکاتبه شماره 230466 مورخ 11/ 12/ 1397 با عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، تخصیص100میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای برای این منظور درخواست می کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی در ادامه با بیان اینکه علیرغم پیگیری‌های متعدد سازمان حفظ نباتات و وزارت جهاد کشاورزی از سازمان برنامه و بودجه کشور تا پایان سال 1397، هیچ اعتباری به این موضوع اختصاص داده نمی‌شود، اظهار داشت: در ابتدای سال 1398 با توجه به وقوع سیلاب گسترده در مناطق مختلف کشور، موضوع هجوم ملخ در حاشیه قرار می‌گیرد. در نهایت مطابق تصویب‌نامه شماره 13298/ ت5606 مورخ 10/ 2/ 1398 هیأت‌وزیران و ابلاغیه شماره 70934 مورخ 18/ 2/ 1398 سازمان برنامه و بودجه کشور، مبلغ 100میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای به این موضوع تخصیص می‌یابد (یعنی سه ماه پس از اولین حمله ملخ به کشور).

وی افزود: براساس آخرین اخبار و علیرغم گسترش سطح مورد هجوم ملخ در کشور، تا تاریخ 1/ 5/ 1398 مجموعاً مبلغی معادل 150 میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای برای این منظور به وزارت جهاد کشاورزی تخصیص داده شده، در حالیکه براساس اظهارات مسئولین سازمان حفظ نباتات کشور برای عملیات مبارزه تاکنون، معادل 320 میلیارد ریال هزینه انجام شده است.

ابراهیمی ادامه داد: اعتبارات استفاده شده برای مبارزه با آفت ملخ صحرائی به دو صورت ملی و استانی تخصیص داده شده است و بیشترین همکاری با دستگاه‌های اجرائی کشور را استان های خوزستان و بوشهر جهت مبارزه با این آفت داشتند.

این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران، استانداری‌های استان‌های درگیر با این مسئله)، نیروهای نظامی و کشاورزان محلی، اقدامات گسترده‌ای برای مبارزه با این آفت انجام داده است.

وی در ادامه با اشاره به مهمترین مشکلات عملیاتی در جریان مبارزه براساس اظهارات مسئولین، گفت: خدمات هواپیمایی برای سم‌پاشی (به‌خصوص در عرصه‌های طبیعی) یکی از این مشکلات بوده که تاکنون از 7 فروند هواپیما برای سم‌پاشی استفاده شده که تأمین هزینه‌های سوخت و خلبان، از مشکلات اصلی بوده است. البته شرکت خدمات ویژه هوایی وزارت جهاد کشاورزی که در سال 1391 و در قالب اصل 44 واگذار شده بود با مصوبه هیأت دولت در سال 1393 بدون ردیف مشخص بودجه‌ای، به شرکت مادر تخصصی وزارت جهاد کشاورزی مسترد می‌شود و به همین دلیل نیز از توانائی لازم برای پشتیبانی عملیات مبارزه با آفات برخوردار نبوده است.

ابراهیمی در ادامه با اشاره به تأمین سم مورد نیاز، افزود: تاکنون 450 تن آفت کش در جریان عملیات مبارزه با ملخ صحرائی استفاده شده که به‌دلیل مشکلات ناشی از تحریم و عدم تخصیص اعتبارات لازم، تأمین سم مورد نیاز جزء مشکلات اصلی بوده است. براساس نظر مسئولین سازمان حفظ نباتات کشور، ماده مؤثره (تکنیکال) لازم برای تولید سم باید از خارج از کشور تهیه شود.

این عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، همچنین تصریح کرد: خدمات بخش خصوصی (برای عرضه سم و تجهیزات عملیاتی) یکی از اقدامات است که بخش خصوصی فعال و همکار با دستگاه‌های اجرائی جهت مبارزه با هجوم ملخ صحرائی به‌دلیل عدم پرداخت مطالباتشان (تاکنون) از تمایل و توانائی کافی برای ادامه همکاری برخوردار نیست. درصورت ادامه این وضعیت و طغیان مجدد این آفت، دولت قادر به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و عکس‌العمل سریع و مناسب برای مبارزه نخواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به تخصیص اعتبارات به این موضوع ابراز داشت: مبلغ اختصاص داده شده تاکنون (150 میلیارد ریال) برای مبارزه با این آفت جهت پرداخت هزینه‌های قبلی و آمادگی برای مرحله بعدی هجوم ملخ کافی نیست. براساس نظر کارشناسان اگر بخشی از این مبلغ به موقع و در اواخر سال1397 تأمین شده بود کشور با این حجم از خسارات مواجه نبود.

ابراهیمی اضافه کرد: تنها آمادگاه کشوری مبارزه با ملخ (واقع در کرج و متعلق به سازمان حفظ نباتات کشور) که جهت ساماندهی و توزیع فوری سم و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با آفات در مواقع بحرانی راه اندازی شده بود، طی سال‌های گذشته در جریان واگذاری در معرض فروش قرار گرفت. اخیراً مجوز فروش این آمادگاه در هیأت وزیران ابطال شد و دادگاه نیز رأی به عدم انجام معامله داده ولیکن با اعتراض خریدار، پرونده در مرحله تجدید نظر است.

نماینده مردم شازند در مجلس ادامه داد: مطابق هشدار اخیر وزیر جهاد کشاورزی (مکاتبه 1505/ 020/ م مورخ 5/ 4/ 1398) و براساس نظرات کارشناسی، درصورت ادامه ریزش ملخ به خاک کشور، با تشدید ازدیاد نسل برجامانده از ریزش‌های گذشته مواجه خواهیم شد که اثرات تخریبی مضاعفی دربردارد؛ در نتیجه مبارزه و کنترل این حجم از آفت نیازمند آمادگی بیشتری نسبت به مرحله اول هجوم ملخ‌ها است. به‌علاوه با توجه به روند تغییرات اقلیمی و امکان وقوع بارندگی‌های شدید طی سال‌های آینده، احتمال طغیان آفت‌هایی مانند ملخ، بیش از گذشته خواهد بود؛ در نتیجه برنامه‌ریزی بلندمدت برای آمادگی لازم در این خصوص اهمیت و ضرورت بیشتری نسبت به سال‌های قبل دارد.

وی همچنین با اشاره به جمع بندی و پیشنهادات در خصوص موضوع هجوم ملخ های صحرایی عنوان کرد: گسترش فوق‌العاده ملخ صحرائی در کشور به‌دلیل شرایط مطلوب بارندگی در سال جاری به قدری زیاد بوده که حداقل 9 استان کشور درگیر این مسئله هستند. عدم واکنش سریع در موقع شروع بحران و تأخیر در تصمیم‌گیری برخی مسئولین برای مبارزه مؤثر با این آفت، منجر به گسترش حجم خسارات وارده به محصولات زراعی و باغی کشاورزان و عرصه‌های طبیعی کشور شده است.

ابراهیمی ادامه داد: به ‌دلیل درگیری کشور با بحران سیلاب‌ها در روزهای نخست سال 1398 متأسفانه درخواست‌های کشاورزان و سازمان حفظ نباتات برای مبارزه با ملخ صحرائی و تأمین اعتبار لازم برای آن، در زمان مناسب مورد توجه قرار نگرفته است. عدم تأمین به موقع اعتبار لازم و پشتیبانی عملیاتی نامناسب از مبارزه با ملخ صحرائی (به‌خصوص به‌واسطه تجهیزات قدیمی و بعضاً مستعمل) مهمترین مشکلات دستگاه‌های اجرائی در این زمینه بودند.

وی افزود: امکان ادامه هجوم ملخ به اراضی کشاورزی و عرصه‌های طبیعی کشور در سال جاری و همچنین افزایش احتمال طغیان این آفت در سال‌های آینده، ضرورت توجه ویژه به موضوع را دو چندان می کند. آمادگی کامل مراکز عملیاتی و نهادهای پشتیبانی کشور برای مبارزه با هجوم ملخ صحرائی در آینده بسیار مهم است.

ابراهیمی همچنین با اشاره به راهکارهای پیشنهادی کمیسیون کشاورزی برای مقابله با هجوم ملخ ها، عنوان کرد: همه امکانات کشور در استان‌های درگیر این آفت، بسیج شده و با محوریت و مدیریت سازمان جهاد کشاورزی استان و دستگاه‌های تخصصی در عملیات کنترل و مبارزه بکار گرفته شود همچنین باید قصور یا تقصیر برخی مسئولین در مورد تأمین به موقع اعتبارات لازم جهت مبارزه با ملخ صحرائی بررسی و پیگیری شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: از سوی دیگر باید اعتبارات مورد نیاز جهت مبارزه با هجوم ملخ صحرائی در اسرع وقت از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد ضمن اینکه به منظور تقویت پتانسیل استفاده از خدمات بخش خصوصی جهت مبارزه با این آفت در آینده، ضرورت دارد پرداخت مطالبات بخش خصوصی در اولویت قرار بگیرد. همچنین با توجه به نقش حاکمیتی دولت در کنترل آفات عمومی، شرکت خدمات ویژه هوایی وزارت جهاد کشاورزی ضمن تبدیل به یک مرکز خدمات هوایی ذیل سازمان حفظ نباتات کشور با اختصاص ردیف بودجه مستقل و تأمین اعتبارات کافی، تقویت و تجهیز شود.

وی در ادامه تصریح کرد: با تعیین تکلیف نهایی وضعیت آمادگاه کشوری مبارزه با ملخ از طرف قوه قضائیه، این مجموعه برای پشتیبانی عملیات‌های بحرانی مبارزه با آفات احیاء شده و هرچه سریعتر مراکزی با همین هدف در نقاط حساس کشور (به تشخیص دستگاه تخصصی) راه اندازی شود.

ابراهیمی افزود: با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر مراکز تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط، تولید داخلی عوامل بیولوژیک کنترل کننده گونه‌های مختلف ملخ‌ و همچنین تولید داخلی ماده موثره سموم شیمیایی (تحت عنوان ULV) مورد حمایت قرار بگیرد (به‌خصوص از طریق شرکت‌های دانش بنیان).

وی ادامه داد: نمایندگی ایران در سازمان خوار و بار جهانی ملل متحد (فائو) با همکاری وزارت امور خارجه، در مورد پیگیری قصور کشورهای همسایه ایران برای مبارزه با ملخ صحرائی فعالانه‌تر عمل نموده و گزارش اقدامات خود در این خصوص را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولین استانی که بیشترین حمایت و عملکرد مناسبی در مورد مبارزه با این آفت داشته‌‌اند مورد تشویق قرار بگیرند.

 

ذوالقدر: مصوبه مجلس ضامن حقوق کودکان کار و بدسرپرست است

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مصوبه مجلس درباره حمایت از کودکان ضامن و حافظ حقوق کودکان کار و همچنین کودکان و نوجوانان بدسرپرست است و حل مشکلات آموزشی آنها را نیز مدنظر قرار داده است.

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبه مجلس درباره لایحه حمایت حقوقی از کودکان و نوجوانان گفت: این مصوبه از اهمیت زیادی برخوردار است من امیدوارم تا روند تأیید آن هرچه زودتر طی و مصوبه برای اجرا ابلاغ شود.

وی افزود: این مصوبه حافظ حقوق کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین حافظ حقوق کودکان کار است و می‌تواند ضمن حمایت حقوقی از آنها مشکلات آموزشی این قشر از جامعه را نیز حل و نیازهای‌ آموزشی آنها را مرتفع سازد.

متن اصلاحیه و مصوبه امروز مجلس درباره لایحه حمایت حقوقی از کودکان و نوجوانان به شرح زیر است:

لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان – تبصره ماده 9

هرگاه در اثر بی‌توجهی و سهل‌انگاری اشخاص غیر از والدین نسبت به اطفال و نوجوانان نتایج زیر واقع شود، مقصر علاوه بر پرداخت دیه به شرح زیر مجازات می‌شود:

الف) -

تبصره: هرگاه بی‌توجهی و سهل‌انگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده شود؛ حسب مورد به مجازات تا حداقل مندرج در بندهای فوق محکم می‌شوند، به استثنای بند «ت» که در این مورد فقط دیه پرداخت می‌شود.

اصلاحیه شماره 1

لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان – ماده 17

هرکس از وقوع جرم یا شروع به آن یا خطر شدید و قریب‌الوقوع علیه طفل یا نوجوانی مطلع بوده یا شاهد وقوع آن باشد و با وجود توانایی اعلام و گزارش به مقامات یا مراجع صلاحیت‌دار و کمک طلبیدن از آنها از این امر خودداری کند یا در صورت عدم دسترسی به این مقامات و مراجع و یا عدم تأثیر دخالت آنها در رفع تجاوز و خطر، از اقدامات فوری و متناسب برای جلوگیری از وقوع خطر و یا تشدید نتیجه آن امتناع کند، مشروط براینکه با این اقدام، خطری متوجه خود او یا دیگران نشود، به یکی از مجازات‌های درجه شش قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان