به گزارش ایسنا، این کاهش به نروژ که بزرگترین صادرکننده نفت و گاز غرب اروپاست، اجازه میدهد با وجود تلاش نروژ به منظور تحقق اهداف توافق جوی پاریس در کاهش آلایندگیهای داخلی، همچنان میلیونها بشکه نفت تولید کند.
شرکت اکوئینور اعلام کرد این شرکت و شرکایش قصد دارند حدود 50 میلیارد کرون نروژ (5.7 میلیارد دلار) تا سال 2030 سرمایه گذاری کنند تا نرخ سالانه آلایندگی را از 13 میلیون تن ثبت شده در سال 2018 به حدود هشت میلیون تن کاهش دهد.
این شرکت در ادامه تصریح کرد که کاهش بیشتر آلایندگی به میزان 70 درصد در سال 2040 و رساندن آن به صفر در سال 2015 مستلزم اقدامات بیشتر، پروژههای برقی سازی بیشتر، تقویت زیرساختها و فرصتها برای طراحی فناوریهای جدید و زنجیرههای ارزش است.
کاهش اولیه آلایندگی از طریق جایگزین کردن برق توربینهای گازی با انرژی تجدیدپذیر در تاسیسات بزرگ مانند توربینهای بادی فراساحلی و نیروی هیدروالکتریک از طریق کابلهای زیردریایی محقق خواهد شد.
نفت و گاز طبیعی حدود نیمی از درآمد صادراتی نروژ و حدود 25 درصد از انتشار دی اکسید کربن این کشور را تشکیل میدهند.
تحت توافق جوی 2015 پاریس تقریبا 200 کشور موافقت کردند برای کمک به جلوگیری از پیامدهای تغییرات جوی مانند سیل، خشکسالی و بالا بردن سطح آب دریا میزان انتشار آلایندگی را کاهش دهند و قول دادند مشارکت بخش دولتی و خصوصی به این منظور را تقویت کنند.
اکوئینور اعلام کرد کاهش آلایندگی فرآیند تولید نفت و گاز به این شرکت امکان میدهد به مدت چندین دهه به تولید نفت ادامه دهد هر چند که مصرف نهایی نفت و گاز همچنان باعث انتشار گازهای گلخانهای میشود.
بر اساس گزارش رویترز، این شرکت اعلام کرده که انتظار دارد تولید نفت نروژ بر مبنای منابع فعلی تا سال 2050 بیش از نیمی کاهش پیدا کند اما مدافعان محیط زیستی بر این باورند که این کاهش کافی نخواهد بود.