به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، کتابهای «سایبانی برای زمین» نوشته حمید نواییلواسانی و «روح عزیز» نوشته مینو کریمزاده از مجموعه «رمان نوجوان امروز» و کتابهای «یک آدم نقاشی کن!» نوشته فریبا کلهر و تصویرگری میترا عبداللهی و «سوار بر باد» نوشته محمد رودگر و تصویرگری هاجر سلیمینمین در روز دوشنبه (7 بهمن ماه)در فروشگاه محصولات فرهنگی هنری «آفرینش» رونمایی شد.
روحالله کاظمیزاده - مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون پرورش فکری - در این مراسم گفت: یکی از وجوه شیرین کار انتشارات بعد از سالها کار کردن در حوزه فرهنگ این است که هر کدام از کارکنان انتشارات کانون پرورش فکری صاحب اثر هستند. ما به گروهبندیها و عنوانهای کتابها که از قدیم در کانون پرورش فکری بوده است، وفادار ماندهایم.
کاظمیزاده تاکید کرد: بزرگترین خوشحالی من این است که این کتابهایی که در انتشارات تولید میکنیم، ممکن است به دست کودکی در سیستان و بلوچستان یا بوشهر در جنوب کشور برسد.
مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون پرورش فکری همچنین از آماده شدن 31 عنوان کتاب آوا خبر داد.
سپس کتاب «سایبانی برای زمین» با حضور نویسنده این اثر، حمید نواییلواسانی رونمایی شد.
نوایی درباره شکلگیری ایده کتاب «سایبانی برای زمین» توضیح داد: حدود 17، 18 سال پیش که منزل ما در کرج بود. منزل ما در بلواری بود که به چند کوچه باغ منتهی میشد. وقتی میخواستم خرید کنم، مخصوصا راهم را دور میکردم تا سر راهم به این باغها سر بزنم. این باغها فوقالعاده بودند و یکی از حسرتهای من این است که چرا از آنها عکاسی نکردم. حدود یکی، دو سال بعد من دیدم این باغها، یکی پس از دیگری تخریب شدند. بعد از شش ماه این منطقه به یک اتوبان بزرگ تبدیل شد.
نواییلواسانی با اشاره به اینکه این واقعه در ذهنش مانده است، گفت: سالها بعد که بحث آلودگی هوا در تهران و کرج داغ شد، من متوجه شدم که کمربند سبزی در اطراف تهران و کرج از بین رفته است. زمانی که آن باغها را تخریب میکردند، نام آن را «توسعه شهری» میگذاشتند. ولی امروز این دغدغه برای همه ما وجود دارد و روی زندگی همه ما تاثیر مستقیم دارد.
این نویسنده تاکید کرد: حتی امروز در پیادهروها، موتورها برای ما بوق میزنند که کنار بروید. یعنی تا این حد به حقوق انسانی ما تجاوز شده است. ما هنوز به موقعیت شهروندی خودمان نزدیک نشدهایم که بدانیم حقوق و وظایفمان کجاست. کتاب «سایبانی برای زمین» به ما کمک میکند تا مسئولانه با زندگی برخورد کنیم.
نواییلواسانی از انتشارات کانون پرورش فکری درخواست کرد که در این وضعیت دلمرده ادبیات کودک و نوجوان فعالیت بیشتری داشته باشد.
در ادامه مراسم از کتاب «سوار بر باد» رونمایی شد. هاجر سلیمینمین، تصویرگر کتاب «سوار بر باد» درباره تصویرگری این کتاب گفت: ذوالفقاری که در دست حضرت علی(ع) روی جلد تصویر میبینید، نشان انحصاری ایشان است که حتی اهل تسنن هم این نشان را به حضرت علی(ع) نسبت میدهند.
او ادامه داد: این کتاب درباره یکی از جنگهای حضرت علی(ع) است که از زبان اسب روایت میشود. تمرکز من در تصویرگری روی صحنه آخر داستان است. در تصویرگری حضرت علی(ع) همیشه تصویرگران مسلمان طوری عمل میکنند که مخاطب بداند که در هر شرایطی ایشان شر را از بین میبرند. شمایلنگاری راهی برای ارتباط با تمام انسانها از بیسواد تا باسواد بوده است.
سلیمینمین تاکید کرد: این نوع تصویرگری رئالیستی نیست و در آن خونریزی و کشتن نشان داده نمیشود. این شمایلنگاریها برای بازنمایی حقیقت است. یکی دیگر از ویژگیهای ثابت تصویرگری این کتابها این است که تصویرگران مسلمان از نشانههای زمانه خودشان در آن استفاده میکنند تا نشان دهند که شخصیتی مانند علی(ع)، شخصیتی متعلق به گذشته نیست و او شخصیتی ازلی و ابدی است.
محمد رودگر، نویسنده کتاب «سوار بر باد» نیز درباره ماجرای نوشته شدن این کتاب گفت: وقتی از کانون با من تماس گرفتند و گفتند که برای مراسم رونمایی این کتاب بیایید. فکر کردم ما چقدر در پشت چاپ هر کتابی داستان داریم.
او ادامه داد: بعد از این تماس از خودم پرسیدم در حال حاضر چه احساسی نسبت به این کتاب داری. این کتاب متعلق به پنج، شش سال پیش است. نزدیک به شش سال پیش من کتاب را به انتشارات کانون پرورش فکری تحویل دادم. در ارزیابیها چند اصلاح به کتابم خورد که من آنها را اصلاح کردم. من این کار را بیست سال پیش نوشته بودم. یک روزه هم آن را نوشتم. این داستان در سه جشنواره مقام آورد و بعدش متوجه شدم که داستان خوبی است و میتوانم آن را به انتشارات کانون پرورش فکری بدهم تا آن را چاپ کند.
دو کتاب دیگر؛ «روح عزیز» نوشته مینو کریمزاده از مجموعه «رمان نوجوان امروز» و کتاب «یک آدم نقاشی کن!» نوشته فریبا کلهر و تصویرگری میترا عبداللهی نیز در این آیین رونمایی شدند.