به گزارش ایسنا، این شاعر درباره برگزاری مراسم پایانی جشنواره «شعر فجر» در استان سیستان و بلوچستان گفت: جشنواره شعر فجر یک رویداد ملی و شبیه تیم ملی و متعلق به همه ایران است، انقلاب هم اینگونه شروع شد و اینگونه نبود که از تهران شروع شود و همه چیز در پایتخت باشد. از سویی باید بگویم این را که امروز به زبان فارسی صحبت میکنیم مدیون مردمان سیستان و بلوچستان هستیم.
او ادامه داد: انقلاب از شهرهای مختلف شروع شد و برخی از اتفاقات مهم آن در تهران رخ داد. انقلاب متعلق به همه مردم بود. در جنگ تحمیلی هم همه مردم مشارکت داشتند و شهدایی را تقدیم انقلاب کردند و این استان هم علیرغم دوری از مرزهای جنگی دِین خود را به انقلاب ادا کرد.
امینی افزود: از سوی دیگر، سیستان و بلوچستان پایگاه احیای زبان فارسی بود و شاعران برجستهای همچون فرخی سیستانی را به این فرهنگ تقدیم کرده است. خاستگاه زبان فارسی در دوران پس از اسلام سیستان و بلوچستان بوده است. در سلسله صفاریان بود که برای نخستینبار دولتی با زبان فارسی ایجاد شد و این را که امروز به زبان فارسی صحبت میکنیم مدیون مردمان این استان هستیم. این دو ویژگی موجب شده تا جشنواره شعر فجر منحصر به مکان خاصی نباشد.
دبیر سابق جشنواره شعر فجر با اشاره به تبلیغات برخی افراد در فضای مجازی برای تحریم این جشنواره اظهار کرد: آدمها درباره موضوعات مهم صحبت میکنند و باید اینگونه چیزها را بشنویم و به نظرم چندان مهم نیست. درباره مسلمات نیز افرادی به ایرادتراشی میپردازند؛ مانند «شاهنامه» فردوسی که برخی آن را شعر نمیدانند. به نظرم در این روزگار چنین فضاسازیهایی از مد افتاده است.
او گفت: جشنواره شعر فجر یک جشنواره ملی است که متعلق به نهاد خاصی نیست. این جشنواره همانند تیم ملی است و کسانی که در آن شرکت میکنند به واقع به توسعه ورزش ملی اقدام میکنند. کسانی هم که در جشنواره شعر فجر حضور پیدا میکنند، آثار را داوری میکنند و یا اشعارشان برگزیده میشود، به ارتقای زبان فارسی و شعر فارسی کمک میکنند.
امینی همچنین درباره میزان مشارکت در این دوره از جشنواره گفت: این جشنواره اعتباری کسب کرده و هم از سوی صاحبنظران و هم از سوی جوانان مورد توجه قرار گرفته است. به نظر میرسد که افراد جدی در حوزه شعر هستند و نشان میدهد که جشنواره تا حدی به اهدافش دست یافته است.