کلم ترش یا ساکرورات یک نوع ترشی تخمیری خوشمزه است که در این قسمت رسپی ان را آموزش می بینید. طرز تهیه کلم ترش تخمیری با این روش بسیار ساده است.

طرز تهیه کلم ترش تخمیری:
این ترشی یک ترشی تخمیری بوده که طعم فوق العادهای دارد و به روش آلمانی تهیه می شود. شما می توانید در این ترشی از ترکیب سبزیجات مختلف استفاده کنید که کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد. در ادامه مراحل تهیه این ترشی را به شما آموزش می دهیم. طرز تهیه ترشی هندی و ترشی ریز با رسپی دیگر را در لینک مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- کلم سفید: به مقدار لازم
- آب: 1 لیوان
- نمک: به مقدار لازم
مراحل آماده سازی ترشی:
ترکیب اصلی برای داشتن این ترشی استفاده از کلم سفید می باشد. شما می توانید این ترشی را تنها با کلم سفید یا با ترکیبی از کلم ها و حتی سبزیجات دلخواه استفاده کنید. برای ماندگاری بالا بهتر است تنها از کلم استفاده نمایید.

برگ های کلم را به خوبی جدا کرده درون ظرفی بریزید. روی آن مقداری آب یخ ریخته و کمی نمک به آن بزنید و چند ساعت زمان دهید تا به خوبی ضدعفونی شود. کلم ها را آبکشی کرده و بعد از چند ساعت که آب اضافی آن به خوبی کشیده شد، روی یک پارچه قرار دهید تا به خوبی خشک شود و آب اضافی آن از بین برود.
با استفاده از چاقوی تیز کلم ها را به صورت رشتهای برش بزنید. کلم های رشته ای شده را درون یک ظرف گل قرار داده و روی آن مقداری نمک بزنید و به خوبی نمک را به کلم آغشته کرده و ماساژ دهید. این کار باعث شده تا نمک به خورد کلم هام برود و کلم به اصطلاح آب پس بدهد. زیرا این ترشی باید با آب خود کلم تخمیر شود و به این روش تهیه می شود.
بعد از یک ساعت که مواد کلم استراحت کرد، مواد را درون یک ظرف شیشه ای دربدار استریل شده بریزید. مواد را به خوبی با یکدیگر فشرده کنید و درب شیشه را ببندید. کلم را به مدت 3 هفته درون محیط خنک نگهداری نمایید.
برای تخمیر شدن بهتر می توانید به جای درب شیشه از یک پلاستیک برای بستن شیشه استفاده کنید. روی درب شیشه هم وسیله سنگینی قرار داده و کنار بگذارید تا کلم ها بعد از مدتی به خوبی تخمیر شود. در نهایت کلم شما آماده بوده و می توانید نوش جان کنید.

طرز تهیه کلم ترش تخمیری به همین سادگی است و می توانید این ترشی را در منزل تهیه کنید. شما می توانید این ترشی کلم را با استفاده از کلم قرمز هم آماده کرده و نوش جان نمایید. این ترشی دستور آلمانی داشته و به روش آلمانی تهیه می شود.
فوت و فنهای آشپزی:
برای داشتن یک ترشی مرغوب تر بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید. در برخی از رسپی ها برای زیباتر شدن ترشی از هویج رشتهای شده و یا سبزیجات متنوع دیگر هم استفاده می شود. نکته دیگر این است که در آماده کردن این ترشی نباید از ظروف آلومینیومی استفاده کنید.
همچنین در زمان تخمیر زدن باید دقت کنید که ترشی به خوبی بسته شده باشد و هوای اضافی وارد آن نشود. دمای مناسب برای تخمیر زدن این ترشی دمای محیط خانه بوده که نه زیاد گرم و نه زیاد سرد است.