به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، بابک دین پرست امروز در حاشیه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید لرستان اظهار کرد: ابتدای امسال 20 اولویت کاری مشخص را به استانداران و هفت ماموریت را به فرمانداران ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: وظیفه فرمانداران حفظ واحدهای اقتصادی فعال، حل مشکل واحدهای بحرانی، افزایش ظرفیت واحدهایی که کمتر از ظرفیت خود کار میکنند، پیگیری طرحهای نیمه تمام و بالای 60 درصد پیشرفت، کمک به واحدهای بحراندار، پیگیری وضعیت واحدهای تملک شده و کمک به واحدهایی که اخیرا راکد شدهاند، است.
معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: در لرستان 3 پروژه مهم استان به دولت معرفی شده که شامل راه آهن دورود- خرم آباد- اندیمشک، آزادراه خرم آباد- اراک و سد مخملکوه هستند.
دین پرست با اشاره به اینکه 350 روز کاری به عنوان مدیران دولت دوازدهم فرصت داریم که این ماموریتها را انجام دهیم، اضافه کرد: در لرستان 3509 واحد اقتصادی داریم که 2450 مورد آنها معادل 70 درصد فعال و 1059 واحد تولیدی معادل 30 درصد غیرفعال هستند.
وی با بیان اینکه بروجرد با 548 واحد اقتصادی رتبه اول استان را دارد، افزود: 22 درصد واحدهای تولید لرستان در بروجرد وجود دارد و این درحالیست که 291 واحد اقتصادی این شهرستان تعطیل است.
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به اینکه خرم آباد 464 واحد تولیدی دارد و به لحاظ این واحدها رتبه دوم استان است، گفت: همچنین در این شهرستان 199 واحد تولیدی تعطیل است.
دین پرست گفت: دورود با 311 بنگاه اقتصادی رتبه سوم استان را دارد که از این تعداد بنگاه اقتصادی 119 واحد تعطیل است.
وی گفت: کمترین تعداد بنگاههای اقتصادی در رومشکان است که شامل 19 واحد بوده که 7 مورد از آنها تعطیل است.
معاون اقتصادی وزیر کشور با بیان اینکه بنده من به عدد 1059 واحد تولیدی تعطیل شده در لرستان اعتقاد ندارم چراکه بسیاری از اینها دیگر قابلیت رقابت ندارند و مرگ مغزی و از چرخه خارج شدند، عنوان کرد: ضرورت دارد تیمی با مسئولیت سازمان صمت متمرکز و این آمار را اصلاح و واحدهای قابل احیا را کمک کند تا به چرخه تولید برگردنند.
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به اینکه بیش از 90 واحد تولیدی تملک شده توسط بانکها در لرستان وجود دارد که از این تعداد 36 واحد مربوط به خرم آباد است، تاکید کرد: هر چه سریعتر این واحدها تعیین تکلیف شوند.
وی گفت: در دورود نیز 10 واحد تملکی و در دلفان و الیگودرز هر یک 8 واحد تملکی وجود دارد.
دین پرست اضافه کرد: همچنین باید فکری به حال عدم تعادل و توازن سرمایه گذاری در استانها شود، یادآور شد: مکانیزم مشخصی که سرمایهگذار میخواهد در استان سرمایهگذاری کند وجود ندارد و برنامه و بودجه باید مسئولیت پیگیری این کار را برعهده داشته باشد.
وی با بیان اینکه در کشور 87 هزار پروژه نیمه تمام وجود دارد که از این تعداد 81 هزار پروژه استانی و 6000 پروژه ملی است، خاطر نشان کرد: سال 96 اعلام شد که برای تکمیل این پروژه های استانی به 500 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده اما امروز این رقم به 800 هزار میلیارد رسیده است.
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به اینکه خواسته جدی نظام واگذاری طرحهای نیمه تمام است، بیان کرد: از مجموع این پروژهها 43 هزار و 228 پروژه احداثی و توسعهای بوده که قابلیت واگذاری به سرمایه گذار را دارند.
دین پرست عنوان کرد: همچنین 2291 پروژه عمرانی نیمهتمام را سازمان برنامه و بودجه هدف گذاری کرده که در سال 98 آنها را باید واگذارکند که برای این مهم 7000 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی عنوان کرد: از این تعداد پروژه 49 پروژه مربوط به لرستان است که برای تکمیل آنها به 292 میلیارد اعتبار نیاز دارد.