به گزارش ایسنا، رحمت الله فتاحی با پیوستن به پویش #علمی_شو کرسی یونسکو در ترویج علم، یادداشتی را در صفحه اینستاگرامی "کرسی یونسکو در ترویج علم" منتشر کرد.
در این یادداشت آمده است:
"در طول تاریخ، جوامع بشری بیشترین آسیبهایی را که دیدهاند به دلیل دور بودن از عقلانیت در تفکر و تصمیم بوده است. دشمنیها، جنگها، ستمها، ویرانیها، بحرانهای اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی، در واقع، پیامدهای ناشی از عدم بهرهگیری از تفکر عقلانی در تحلیلها، برآوردها و تصمیمها بوده و هست.
در مقابل، پیشرفت علم و دستاوردهای علمی در همه زمینهها به خاطر بهرهگیری از تفکر عقلانی است. علم برپایه تجربه و خردورزی شکل میگیرد در مقایسه، شبه علم، ظاهری علمی اما باطنی خرافی مبتنی بر سطحی اندیشی دارد. دکتر عبدالکریم سروش به روشنی تفاوتهای بین علم و شبه علم را در کتاب خود با عنوان "علم چیست، فلسفه چیست؟" تبیین کرده است.
توسعه شبه علم به دلیل سادهاندیشی و عدم تفکر عقلانی در بخشهایی از جامعه بوده است و در بسیاری از جوامع هم مطرح است.
اکنون که جامعه بشری در همه قلمروهای جغرافیایی دچار بیماری ناشی از ویروس کرونا شده، بازهم به دلیل باورهای سادهاندیشانه بخشی از مردم و اتخاذ روشهای درمانی یا پیشگیرانه غیرعلمی، دارد در آستانه یک بحران مضاعف قرار میگیرد و قربانی میدهد. مرگ تعداد قابل توجهی از هموطنان در اثر مصرف الکل برای به اصطلاح مبارزه با ویروس کرونا به دلیل همین نوع تفکرات است. نکته اینجاست که شوربختانه، عدهای هم از شبه علم سود برده و میبرند.
در پایان باید گفت: شبه علم و خرافات از یک جنس هستند. جامعه ما نیازمند توسعه عقلانیت و خردورزی برای زندگی بهتر است."
به گزارش ایسنا، کرسی یونسکو در ترویج علم به منظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه منتشر شده، پویشی را به نام «#علمی_شو» راهاندازی کرده و از همه علاقهمندان به مباحث علمی درست، دعوت میکند با تولید و ارسال پیامهای کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در راستای جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه به جای هراس از این بحران، این پویش را یاری کنند.
کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت کرده است از طریق ایمیل کرسی به نشانی unescocps@gmail.com ، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو بپیوندند.