به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، 24 اردیبهشت سال گذشته بود اولین جلسه رسیدگی به پرونده سید هادی رضوی و 30 متهم دیگر در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی کشور و به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
پرونده فساد بانک سرمایه که تا اکنون هم رسیدگی به آن ادامه دارد و تعداد جلسات رسیدگیاش بسیار افزایش یافته است به فسادهای مالی مدیران وقت بانک سرمایه و اعطای وامهای کلان به افراد فاقد شرایط میپردازد.
پرونده بانک سرمایه بیش از سی متهم داشت و در کنار مدیر بانک، اعضای هیئت مدیره، نام سید هادی رضوی داماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم به چشم میخورد.
رضوی طی سالهای 91، 92 و 94 به مدیران وقت بانک سرمایه حق حساب پرداخت کرده بود به کمک شرکت آینده سازان و رهجویان کوثر مبلغ 20 میلیارد تومان و 60 میلیارد تومان بدون اعتبار سنجی دریافت کرد و سپس از طریق شرکت دیگر به نام شایگان تجارت 3 فقره تسهیلات به مبلغ 27 میلیارد و 500 میلیون تومان دریافت کرد.
بیشتر بخوانید: آغاز رد مال 72 میلیاردی داماد وزیر
دریافت وامهای بدون وثیقه و ملکهایی مرغوب به قیمت پایینتر از مصوبه از جمله اقدامات ناصواب رضوی بودهاند. مشارکت در اخلال نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و دریافت تسهیلات به مبلغ 107 میلیارد و 500 میلیون تومان از جمله اتهامات هادی رضوی است.
فیلمسازی که 107 میلیارد تومان با به جیب زد
رضوی به عنوان سرمایهگذار سریال شهرزاد شناخته میشود. این متهم با دریافت پولهای کلان از بانک سرمایه موفق به دریافت 107 میلیارد تومان از این بانک شده و پولها را خارج از کشور صرفه عیش و نوش، سفرهای خارجی، ماشینهای لوکس و ملک کرده بود.
البته علاوه بر دریافت پول از بانک سرمایه متهم سابقه دریافت تسهیلات بسیار از بانک مسکن، دی، اقتصاد نوین و صادرات را هم داشته و اقدام به خرید گوشت و مرغ از شرکت پشتیبانی دام استان تهران کرده بود و سپس آنها را در بازار آزاد فروخت و از این راه به کسب منفعت پرداخت.
در پرونده بانک سرمایه نام صندوق ذخیره فرهنگیان هم به چشم میخورد که با پول معلمان اقدام خرید مازراتی، بنز و چند خودروی لوکس دیگر کرده بود.
سیاسی کاریهای متهم کار به جایی نبرد
غارت پول مردم در بانک سرمایه و کارت پول معلمان صندوق ذخیره فرهنگیان از سوی دیگر از جمله اقدامات ناصواب رضوی بوده است. رضوی که در تمام جلسات دادگاه سعی داشت موضوع را به نوعی به حاشیه ببرند با مطرح کرد بحثهای سیاسی قصد داشت دادرسی را به تعویق بیندازد، به طوری که در یکی از جلسات دادگاه گفت: «داماد شریعتمداری ام نه نتانیاهو»، اما مطرح کردن این موضوع هم نتوانست دادگاه را از از مسیر اصلی اش دور کند.
پس از دو ماه رسیدگی به پرونده رضوی در نهایت غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری خود در تیر ماه با اشاره به رضوی گفت: هادی رضوی به 20 سال زندان رد مال ، 74 ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده است.
استفاده از منابع مالی بیتالمال، گرفتن وام به صورت نامشروع و بسیاری از اقدامات ناصواب دیگر از جمله مواردی بودند که منجر به 20 سال حبس برای داماد وزیر شد.