ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

دلیل گرانی مسکن و احساس فساد/ ربیعی از تکرار آبان ۹۸ و نامیرایی کرونا می‌گوید!

ابراهیم اصغرزاده، از فعالان اصلاح‌طلبان به تازگی در اظهاراتی اینطور گفته است که برخی به او می‌گویند: "تا ابد که نمی‌شود برای اصلاح منتظر ماند"!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

دلیل گرانی مسکن و احساس فساد

اسحاق جهانگیری، معاون اول اصلاح‌طلب رئیس‌جمهور روحانی به تازگی طی اظهاراتی در وزارت صمت گفته است: اینکه برخی می‌گویند قیمت ها را آزاد کنید و اجازه دهید به روش های دیگر نیازهای مردم تامین شود، عمدتاً منظور آنها کوپن است که شرایط آن وجود ندارد وگرنه اعضای دولت به سمت ارز 4200 تومانی نمی‌رفتند چرا که کارنامه اقتصادی ما معلوم است و معتقد هستیم که محدودیت ها و دخالت های دولت را باید به حداقل برسانیم.

به گزارش جماران، او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز می‌گوید: فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد. امید مردم زمانی تبدیل به یاس می شود که می بینند زندگی شان در سختی است اما عده ای با فساد زندگی آن چنانی دارند.[1]

*اظهارات آقای جهانگیری در بخش اول و دوم بصورتی کاملا صریح و بی‌حاشیه توضیح می‌دهد که چرا مردم دست به گریبان معضل "گرانی" هستند و چرا تصوراتی مثل افساد در ذهن بخش‌هایی از جامعه رسوخ کرده است!؟

دلیل گرانی آن است که دولت محترم همانطور که آقای جهانگیری تصریح کرده است؛ قصدی برای دخالت در بازار و نظارت بر نرخ‌ها ندارد و قیمت‌ها نیز در بخش‌های مختلفی مثل مسکن، خودرو، مواد غذایی و... مثل یک اسب لجام گسیخته حرکت می‌کنند.

و علت احساس فساد نیز آنست که همانطور که در صحبت‌های جهانگیری دیده می‌شود؛ کسانی از درون دولت با یک فهم اشتباه از مقوله فساد؛ از بام تا شام در ذهن مردم پمپاژ می‌کنند که فساد مثل موریانه به پای ریشه انقلاب اسلامی افتاده است!

ما قضاوت در بحث گرانی و اذعان جهانگیری به عدم دخالت در بازار را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم.

اما در بحث احساس فساد؛ همانطور که پیش از این کراراً در وبلاگ مشرق عرض کردیم و در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب نیز تصریح شد؛ "فساد" در حکومت امام معصوم و در اطرافیان منصوب امام معصوم نیز وجود داشته است.

یعنی وجود فساد دلیلی بر ناکارآمدی اصل نظام نیست زیرا فساد یک امر نفسانی است که در هر لحظه‌ای و در نزد هرکسی امکان وقوع دارد.

در این میان چیزی که می‌توان از آن با عنوان "موریانه" یاد کرد و نبود آنرا دلیلی بر ناکارآمدی نظام دانست؛ "عدم برخورد نظام حاکم با فساد" و نبود عزم لازم برای برچیدن بسترهای فساد است. مقوله‌ای که در ایران اسلامی، خلاف آن وجود دارد و شاهدیم که آقای جهانگیری حتی یک مفسد با جرم اثبات شده هم نمی‌شناسد که آزاد باشد و حاکمیت با او مداهنه کرده باشد.

این نکته باید مشخص شود که چرا جهانگیری با علم به این حقایق اما اصرار دارد که ایران را در "شرایط ته درّه" معرفی [2] و اینطور وانمود کند که موریانه به جان انقلاب افتاده است؟

آیا او نمی‌داند که چنین صحبت‌هایی منجر به ناامیدی عمومی و ایجاد آشوب خیابانی می‌شود!؟

جالب است که اگر ماجرای صف کشیدن مردم برای ثبت نام وام یک میلیون تومانی دولت نیز به این سهوها یا عمدها اضافه شود؛ سؤالات بیشتری به ذهن خطور خواهد کرد...

***

اصغرزاده: تا ابد که نمی‌شود برای اصلاح منتظر ماند!

ابراهیم اصغرزاده، از فعالان ستادی اصلاح‌طلب به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که خبرگزاری شفقنا آنرا منتشر کرد، گفته است:

"بسیاری جوانان و دانشجویان از من سؤال می‌کنند تا کی باید برای کسب نتیجه ملموس از یک جنبش اصلاح‌طلبانه باید صبر کرد؟ برای اصلاح تا ابد که نمی‌شود منتظر ماند. بالاخره 10 سال، 20 سال یا 30 سال؛ نکند این همه سرمایه و انرژی در نهایت به کیسه محافظه‌کاران ریخته شود و به تحکیم و تثبیت مواضع ‌ آنان منجر شود؟ تجربه‌های شکست‌خورده در این راستا را تا چه اندازه باید تکرار کرد و آزمود؟ به آنها دلگرمی می‌دهم که اگر ارزش‌ها و جایگاه برخی از نیروهای سابق سیاسی رو به افول و زوال گذاشته ولی نیروهای سیاسی جدیدی ظهور می‌کند و با گسترش جابه‌جایی در نیروهای سیاسی جامعه، توازن قدرت تغییر خواهد کرد، در نتیجه آرایش و صف‌بندی‌های جدید، شکل خواهند گرفت. تجربیات و درس‌آموزی از بحران کرونا اولویت‌های جدیدی را به جامعه دیکته خواهد کرد. آنگاه بر پایه تجربه‌های تاریخی می‌توان مجددا اصلاح‌پذیری یا اصلاح‌ناپذیری ‌ ‌را ارزیابی کرد."[3]

*باید خوشبینی به خرج داد و اینطور نتیجه گرفت که جمله پر ابهام "برای اصلاح تا ابد که نمی‌شود منتظر ماند" را واقعا افرادی پر شور و بی‌اطلاع از سیاست و فلسفه حکومت به آقای اصغرزاده گفته‌اند...

و گرنه همه می‌دانیم که این جمله به معنی امید دادن به براندازان و ایجاد شور در میان آنهاست. خاصّه اگر از جانب یک رجل سیاسی گفته شود!

مع‌الوصف جای خوشوقتی است که اصغرزاده این جمله را نگفته، به آن افراد پرشور دلگرمی نسبتا معقولی داده و از جبر نامطمئن جابه‌جایی در سیاست نیز گفته است.

گفتنیست، رجال جریان سیاسی خاص در حالی بر اصلاح امور در ایران تأکید دارند که دهه‌ها از عمر جمهوری اسلامی بر سریر قدرت بوده‌اند و حتی دولت فعلی نیز ماحصل تقلای آنها برای دستیابی به قدرت است.

در واقع آنها بایستی به افراد پرشور جریان خود این توضیح را بدهند که نظام اسلامی از اساس بر مدار پیشرفت و اصلاح قرار دارد و ضعفی هم اگر مثلا در کارنامه آقای روحانی دیده می‌شود به رجال اصلاحات برمی‌گردد نه به ماهیت اصلاح‌گر و اصلاح‌خواه نظام اسلامی...

***

ربیعی از تکرار آبان 98 و نامیرایی کرونا می‌گوید!

علی ربیعی، فعال اصلاح طلب و سخنگوی دولت رئیس جمهور روحانی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که روزنامه دولتی ایران آنرا منتشر کرد، اظهار کرده است: بسیاری از کشورهای دنیا درگیر بحران ویروس کرونا شدند، اما ما در ایران به طور همزمان درگیر سه ویروس تحریم، ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از تحریم هستیم.

او می‌افزاید: در کشور ما بخشی از سرمایه اجتماعی دچار فشارهای اقتصادی هستند، در حالی که کشورهای دیگر این مشکل را ندارند.

ربیعی همچنین گفته است: اگر یک ویروس جدید یعنی ویروس سیاسی شدنِ مقابله با کرونا هم وارد کشور شود ما در مقابله با کرونا شکست می‌خوریم چون این ویروس بدتر از کرونا و تحریم عمل خواهد کرد. اگر دچار سیاست‌زدگی شویم و تقابل‌های سیاسی پیش آید قطعاً شکست می‌خوریم.[4]

*ما قضاوت درباره صحبت‌های ربیعی را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم اما بیان چند نکته در همین راستا ضروریست:

یکم_ آقای ربیعی پیش از این نیز در اشاره به رخدادهای آبان 98 تأکید کرده است که "حکایت همچنان باقیست"! [5]

دوم_ دوستان اصلاح‌طلب ربیعی از قبیل حجاریان، ‌ تاجیک و... نیز تأکید دارند که در پساکرونا باید منتظر اغتشاش و اعتراض خیابانی باشیم. [6]

آیا اظهارات ربیعی درباره چیزی به نام مشکلات اجتماعی ناشی از تحریم، شکست از کرونا و مشکل اقتصادیِ سرمایه اجتماعی نیز به همین مقولات ربط دارد؟ یا شکست خوردن از کرونا و بروز مشکلات اجتماعی از نظر ایشان معنی دیگری داشته که نگفته‌اند!؟

و سوم_ آقای ربیعی بعنوان سخنگوی دولت بایستی بصورت متقن و با دلیل سخن بگویند.

فلذاست که جای سؤال دارد که گزینه کاهش سرمایه اجتماعی در ایران از کجا به ذهن ایشان خطور کرده است؟

بدیهیست که اگر گزینه کاهش مشارکت مردم در انتخابات مد نظر باشد؛ می‌توان اشاره کرد که آقای ربیعی قبل از انتخابات هم معتقد به باقی بودن حکایت اغتشاش بوده‌اند!

این نکته که ربیعی بعنوان سخنگوی عاملان وضع موجود به جای دفاع از آن از احتمال شکست سخن می‌گوید نیز جای سؤال دارد.

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1412093

2_ mshrgh.ir/818894

3_ https://fa.shafaqna.com/news/927719/

4_http://www.iran-newspaper.com/newspaper/page/7326/2/540970/0

5_www.irna.ir/news/83573815/

6_ mshrgh.ir/1061986

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی