شناسه : ۱۹۷۵۱۶۷ - سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۲:۱۴
چین همچنان رکورددار واردات گاز طبیعی است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، آمارهای رسمی نشان می دهد که تنها در دو ماه اول سال جاری میلادی به رغم شیوع کرونا در کشور، چین 7 میلیارد و 600 میلیون متر مکعب گاز طبیعی از آسیای مرکزی وارد کرده است.
بخش عمده ای از گاز طبیعی از طریق خطوط لوله گاز ترکمنستان - چین وارد شده است چین تاکنون از طریق این خط لوله 304 میلیارد و 600 میلیون متر مکعب گاز طبیعی وارد کرده است.
خبرگزاری رسمی چین در گزارشی آورده است این خط لوله از مهمترین کریدور انتقال گاز طبیعی به کشور است و با 10 هزار کیلومتر طولانی ترین خط انتقال گاز طبیعی دنیا است.
بخشی از محموله های دیگر نیز از خطوط بزرگراهی آسیای مرکزی وارد چین می شود این محموله ها با گذر از ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان وارد چین می شود و از طریق برخی از استان های مرکزی چین به شانگهای در شرق منتقل می شود چین برای تامین سوخت نزدیک به 500 میلیون نفر از شهروندان خود در 27 استان و منطقه از جمله برای هنگ کنگ از آسیای مرکزی گاز وارد می کند.
چین می گوید به ازای هر 300 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی که وارد می کند حدود 399 میلیون تن مصرف ذغال سنگ کاهش می یابد این موضوع باعث کاهش میلیون ها تن آلاینده چون دی اکسید کربن و دی اکسید سولفور می شود.
چین همچنین برای اجرای طرح های نفت و گاز با کشورهای آسیای مرکزی در ارتباط است و می خواهد طول خطوط لوله انتقال نفت و گاز را با همکاری این کشورها در آینده افزایش دهد براوردها حاکی است این کشور سالانه بین 300 تا 400 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی وارد می کند هرچند نیاز کشور بسرعت در حال افزایش است.
چین با احداث خط لوله ای به امتداد بیش از چهار هزار کیلومتر، گاز وارداتی از مناطق غرب و شمال غرب را به نواحی شمال شرقی و شرق انتقال می دهد که منابع کمتری از انرژی دارند همچنین پس از آنکه قطر از سوی برخی کشورهای عربی تحت فشار قرار گرفت، چین تلاش کرده است تا منابع دیگری را نیز مد نظر قرار دهد از جمله با روسیه در این زمینه همکاری می کند.
برنامه توسعه سیزدهم پنج ساله چین نشان می دهد این کشور 66 درصد از انرژی مورد نیاز خود را در سال 2015 میلادی از زغال سنگ تامین می کرده است که تا سال 2020 میلادی به 58 درصد کاهش خواهد یافت.
دولت چین افزوده است تا سال 2020 میلادی تولید گاز طبیعی و مصرف آن را افزایش خواهد داد تا 10 درصد از انرژی مورد نیاز کشور و خانوارها از گاز طبیعی تامین شود.
تارنمای یی سی چین هم گزارش کرده است که میزان دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای هم تا پایان سال 2020 میلادی در چین نسبت به سال 2005 میلادی تا 40 الی 50 درصد کمتر خواهد شد انتظار می رود که با این برنامه ریزی 15 درصد از کل انرژی مصرفی چین در سال جاری میلادی از سوخت های غیرفسیلی تامین شود.
انرژی های خورشیدی، حرارتی، باد و هسته ای اصلی ترین منابع انرژی این کشور محسوب می شود و این رقم 15 درصد تا سال 2030 میلادی به 20 درصد افزایش خواهد یافت.