شهید «محمد منتظرقائم» در سال 1327 در شهر فردوس از توابع استان خراسان متولد و به دلیل مقابله با جیرخواران حکومت وقت مجبور به هجرت از فردوس به شهر پدریش یزد میشود.
وی تحصیلات خود را در رشته برق هنرستان فنی ادامه و پس از اتمام و اخذ دیپلم در سال 1347، پس از گذران دوره سربازی با وجود همه سختیها، در شرکت برق مشغول به کار شد، اما به علت فعالیت سیاسی از کار خود اخراج و مدت 15 ماه در سیاهچالهای نیروهای ساواک مورد شکنجه قرار میگیرد.
منتظرقائم پس از آزادی مصممتر به مبارزات خود علیه استکبار و استعمار ادامه میدهد تا اینکه انقلاب اسلامی پیروز میشود و پس از تشکیل سپاه پاسداران به فرمان رهبر کبیر انقلاب در سال 58، بهعنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران استان یزد انتخاب و مسئول بنیانگذاری و تشکیل سپاه یزد میشود.
او سپاه را گسترش میدهد و با قاطعیت با ضد انقلاب به مبارزه برمیخیزد بهنحوی که دو ماه پس از ایجاد تشکل، وقتی اوضاع کشور و انقلاب را در غرب کشور در خطر میبیند، آسوده ننشسته و با شماری از پاسداران برای مبارزه با ضد انقلاب و طاغوت راهی کردستان میشود.
دفاع از اسلام و انقلاب، آرمان و هدف وی بود به طوریکه در روز پنجم اردیبهشتماه سال 1359 نیز وقتی در جریان فرود چند هلیکوپتر آمریکایی در کویر طبس قرار میگیرد، هر چه سریعتر در محل حادثه حضور پیدا میکند تا از نزدیک واقعه را بررسی کند.
همزمان با حضور محمد منتظرقائم در محل صحرای طبس، بنیصدر رئیس جمهور وقت در خیانتی آشکار دستور حمله به هلیکوپترها و هواپیماهای آمریکایی را میدهد ولی بعدها مشخص میشود که این هلیکوپترها حاوی اسناد مهمی از اقدامات بعدی آمریکا در حمله به طبس بودهاند.
بدین ترتیب «محمد منتظرقائم» که در صحنه مبارزه با استکبار حضور داشت، در بمباران منطقه به دستور بنیصدر، به درجه رفیع شهادت نائل میآید.
امروز جمعه پنجم اردیبهشت ماه 1399، همزمان با فرا رسیدن چهلمین سالگرد شهادت شهید «محمد منتظرقائم» وی طی حکمی از سوی سرلشکر پاسدار«محمدباقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به درجه سرتیپی ارتقا یافت و این ابلاغ توسط مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر و فرمانده سپاه یزد به همسر شهید منتظر قائم اهدا شد.
![](/Upload/Public/Content/Images/1399/02/05/2126440545z.jpeg)
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تنها راه بیمه کردن انقلاب
حجت الاسلام و المسلمین«علی گندمی» مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد، با بیان اینکه شهدا چراغ راه حقیقت و پیروی از آنها رمز توسعه کشور است، اظهار کرد: شهید محمد منتظر قائم نماد و سندی محکم از دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی ایران است.
![](/Upload/Public/Content/Images/1399/02/05/2126440577r.jpeg)
وی شناخت و معرفی ابعاد مختلف شخصیت شهید منتظر قائم را از جمله ضرورتهای اجرایی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و افزود: مسئولان و دستاندرکاران فرهنگی باید بیش از پیش بحث معرفی شخصیت های نامی نظام نظیر شهید منتظر قائم را در دستور کار خود قرار دهند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه الغدیر مرام شهدای دشت کربلا را ملاک رفتار شهدای انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد و کفت: شهدا الگوی بارز انسانیت و سند حقانیت انقلاب اسلامی در برابر استکبار جهانی هستند.
حجت الاسلام گندمی با اشاره به توطئههای شوم دشمنان علیه امنیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: تنها راه بیمه کردن انقلاب و حراست از دستاوردهای خون شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
«سیده صدیقه مدرسثانوی» همسر شهید منتظر قائم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه صبوری و رازداری از جمله مهمترین ویژگیهای شهید منتظرقائم بود، اظهار کرد: پاسداری از خون شهدا مهمترین رسالت مسئولان و دستاندرکاران نظام است.
![](/Upload/Public/Content/Images/1399/02/05/2126440592n.jpeg)
وی انقلاب اسلامی ایران را ثمره خون شهدا و ایثارگری جانبازان دانست و افزود: تلاش برای توسعه همه جانبه کشور در حقیقت پاسداری از خون شهدا است.
همسر شهید منتظرقائم در ادامه ساده زیستی و سادهپوشی را از ویژگیهای بارز شهید عنوان کرد و گفت: در سال 1355 با شهید منتظر قائم ازدواج کردم و تنها سه سال زندگی مشترک با این شهید والامقام داشتم که د ر طول این سه سال هرگز نه غذای آنچنانی داشت و نه لباس آنچنانی؛ چنانچه هرگاه به ایشان گفته میشد که فرمانده سپاه هستی و باید لباس بهتری بپوشید، خود را پیرو و مطیع حضرت علی (ع) میدانست.
مدرس ثانوی در ادامه ویژگیهای شخصیتی شهید منتظر قائم، تصریح کرد: به یاد ندارم که هیچگاه نماز شب شهید ترک شده باشد و همچنین روزهای زیادی از سال را روزه میگرفت، درواقع خصوصیات اخلاقی شهید از بینظیرترین خصوصیات بود؛ همچنین به یاد دارم که هیچگاه بعد از ازدواجمان مجروحیتهای ناشی از شکنجه را بروز نمیداد و وی بسیار انقلابی بود.
![](/Upload/Public/Content/Images/1399/02/05/2126440623g.jpeg)