خبرگزاری مهر: سید علیرضا مرندی گفت: ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن قدمت طولانی ندارد، چین چند ماه پیش و ما هم دو ماه است که تجربه برخورد با آن را داریم. کشورهای درگیر این ویروس هنوز اطلاعات کاملی درباره آن ندارند.
وی ادامه داد: نقض شدن مطالبی درباره این بیماری که امروز فکر میکنیم درست است اتفاق عجیبی نیست، مثلاً وقتی گفته میشود فلان دارو برای این بیماری مفید است میبینیم که تجربه نشان میدهد بی اثر است. از طرفی دارویی که مستقیم روی این ویروس اثر بگذارد وجود ندارد، ضمن اینکه واکسنی هم برای آن ساخته نشده است.
مرندی تصریح کرد: بنابراین باید اطلاعاتی که وزارت بهداشت از طریق وزیر یا سخنگو و معاونان اعلام میکند را مورد توجه قرار داد. این تفاوتها وجود دارد حتی سازمان بهداشت جهانی هم ممکن است اول فصل صحبتی کرده باشد، ولی تجارب دنیا چیز دیگری نشان دهد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت شبانه روز موضوعات مربوط به کرونا ویروس را مطالعه میکند تا ببیند کدام دارو بهتر و مناسبترین راه درمان کدام است و چه کارهایی باید برای بیماران انجام شود یا اینکه مردم چه کاری باید انجام دهند. اینها به عهده من و شما نیست و خیلی نباید در این موضوع تجسس کرد که فلان شخص و شبکه خبری و فضای مجازی چه گفته است، این کار افکار عمومی را بیشتر مخدوش میکند.
وی با تاکید بر اینکه در عین حال هم بی توجهی به این بیماری اتفاق درستی نیست، ادامه داد: جامعه پزشکی دهها سال درس خوانده و تجربیات جهان بوسیله وزارت بهداشت و درمان در اختیار مردم قرار گرفته است. این وظیفه تک تک ماست که به نکات بهداشتی عمل کنیم.
مرندی با اشاره به اینکه این سوال مطرح شده که آیا ویروس کرونا به خودی خود پخش و باعث بیماری شده یا اینکه یک سلاح بیولوژیک بوده است، تشریح کرد: مطالعات ما به طور قطع نمیتواند جواب این سوال را بدهد البته از طرفی هم نمیتوان این موضوع را رد کرد، اما فرض بر اینکه رد شود، ولی باز هم چیزی تغییر نمیکند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: یعنی حتی اگر تمام شواهد نشان دهد که این ویروس اتفاقی پخش شده و دست کسی در کار نبوده است، باز هم باید برای فردا آماده باشیم، شاهد کشتار مردم با سلاحهای مختلف بوده ایم و ممکن است از ویروس هم برای چنین کاری استفاده شود.
وی تاکید کرد: به طور کل کشور باید آمادگی لازم برای برخورد با هر تهدیدی را داشته باشد و سازمانهای مسؤول مانند پدافند غیرعامل، وزارت بهداشت و … باید به این فکر باشند تا راههای مقابله سریع را در برابر تهدیدها فراهم کنند.
مرندی گفت: تا به امروز مرکز مبارزه با بیماریها با بیماریهای معمولی دست و پنجه نرم میکرده، اما اگر قرار باشد چنین اتفاقی بیفتد، این مرکز باید آمادگی لازم را داشته باشد و دولت هم باید سرمایه گذاری دقیقی را صرف تقویت این مرکز کند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه سیستم شبکه درمانی ما هم نشان داد که تشکیلات بسیار مؤثری در پیشگیری از ویروسها و میکروبها است، افزود: زمانیکه به سراغ غربالگری رفتیم توانستیم کمر ویروس کرونا را بشکنیم.