خبرگزاری فارس: یک نشریه آمریکایی در مطلبی با تمرکز به ساخت زیردریایی و اژدرهای مختلف از سوی ایران و اشراف نیروهای مسلح ایران به مناطق مختلف خلیج فارس نوشت، افزوده شدن جنگ افزارهای جدید به طور قابل توجهی دامنه ناوگان دریایی ایران را افزایش میدهد.
نشریه «نشنال اینترست» در بخشی از این مطلب با اشاره به زیردریایی کلاس «فاتح» و زیردریایی در حال ساخت «بعثت» یا «قائم » نوشت، زیردریایی فاتح میتواند قابلیتهای برد متوسط ناوگان زیردریایی ایران را به طور مفیدی گسترش دهد. در حالی که ارزیابی وضعیت کلاس بعثت دشوارتر است، اما در صورت استقرار، این پیشرفت قابلیت دیگری را نشان میدهد.
به نوشته این نشریه، زیردریایی کلاس فاتح میتواند تا 200 متری زیر دریا برود که بیشتر از حد لازم برای آبهای کم عمق خلیج فارس است. نشریه تحقیقاتی «جینز دیفنس» نیز چندی قبل با استناد به تصاویر ماهوارهای از ساخت زیردریایی کلاس دو فاتح در پایگاه دریایی بندر انزلی خبر داد و نوشت، ایران از ساخت زیردریایی کلاس بعثت قائم با قابلیت حمل شش اژدر خبر داده است.
به نوشته نشنال اینترست، رکن اطلاعات ارتش آمریکا سال 2017 اعلام کرد که این زیردریایی با قابلیت شلیک موشک کروز تا پنج سال دیگر وارد خدمت می شود. در تئوری، چنین جنگ افزارهایی به طور قابل توجهی ناوگان دریایی ایران را گسترش میدهد.
نشنال اینترست با اشاره به ساخت اژدر «حوت» با سرعت حرکت 200 مایل در ساعت که چهار بار سریعتر از یک اژدر معمولی است نوشت، تصاویر آزمایش موفق این سلاح در سال 2006 از تلویزیون ایران به نمایش گذاشته شد. تحلیلگران امور دفاعی بر این باورند که اژدر حوت مهندسی معکوس از اژدر «اشکوال» روسیه است.
این نشریه در خاتمه این مطلب نوشت، شاید جنگافزارهای دریایی ایران از طراحی قابل توجهی برخوردار نباشند، اما قادرند در آبهای کم عمق خلیج فارس رقبا را با خطر مواجه کنند. مهمتر از همه تلاش مداوم برای تولید داخلی زیردریاییهای بزرگتر و تواناتر و نصب سلاحهایی در زیردریاییها شواهد بیشتری را نشان میدهد که تهران در حال سرمایهگذاری طولانیمدت برای تبدیل شدن به یک قدرت نظامی خودکفا است.