شناسه : ۱۹۹۷۹۹۶ - شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۵۹
جزئیات آماری از بازگشت محققان ایرانی به کشور
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، سید علی حسینی، معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از سال 1394 با هدف ایجاد ساز و کاری جهت بهرهمندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور در قالب برنامههایی همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، تاسیس شرکت فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی، پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی با تاکید بر مدل چرخش مغزها طراحی و اجرایی شده است.
وی افزود: مخاطبان این طرح شامل دانش آموختگان دوره دکترا از یکی از 100 دانشگاه برتر دنیا، اساتید یکی از 200 دانشگاه برتر دنیا و متخصصان و کارآفرینان فعال در یکی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شرکتهای دانشبنیان خارجی است.
به گفته حسینی، این برنامه توانسته است در 4 سال گذشته پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور با بیش از 100 مرکز علمی و فناوری منتخب داخلی در کمترین زمان ممکن ایجاد و آنها را با ظرفیتهای موجود در حوزههای مختلف علمی و فناوری آشنا کند.
وی عنوان کرد: همچنین نحوه همکاری با مراکز مذکور را پیش از ورود متخصصان و دانشمندان ایرانی به کشور با هدف فراهم کردن شرایط انتقال مهارتها، روشها و قابلیتهای خدماتی نوین به کشور تعریف کند.
مشارکت 7 هزار متخصص ایرانی خارج از کشور
وی در خصوص نتایج و خروجیهای برنامههای مرکز تعاملات بینالمللی طی این سالها گفت: تجربه موفق این برنامه در شکل شکلگیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزههای مختلف تخصصی منجر به مشارکت بیش از 7000 نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور در این برنامه شده است.
بازگشت بیش از هزار و 400 متخصص مقیم خارج به کشور
معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالمللی ادامه داد: بیش از 1400 نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاههای برتر دنیا (اکثریت از کشورهای امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی) هماکنون به کشور بازگشتهاند که 19 درصد آنها فارغالتحصیل 20 دانشگاه برتر دنیا (همچون امآیتی، استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، ای پی اف ال سوئیس و …) هستند.
وی بیان کرد: حدود 79 درصد این افراد تجربه زندگی بیش از 5 سال را در خارج از ایران داشتهاند که نشاندهنده سطح بالای کیفی و ارزش بالای یکایک آنهاست.
حسینی تاکید کرد: همچنین تاکنون 93 استارتآپ در حوزههای مختلف تخصصی توسط این افراد ایجاد شده که زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیش از 5000 نفر از بهترین متخصصان و فارغالتحصیلان داخلی را فراهم کرده است.
جذب متخصصان ایرانی خارجی در دانشگاهها
وی عنوان کرد: تا کنون بیش از 400 نفر از محققان بازگشته به کشور در قابل برنامه مذکور جذب هیئت علمی دانشگاههای تراز اول داخلی شده که این امر در بالا رفتن سطح کیفی فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و بینالمللی دانشگاهها تاثیر شایانی داشته است.