تکنیک هایی برای افزایش عمر گیربکس اتوماتیک

درست است که گیربکس های اتوماتیک بسیار محبوب بوده و استفاده از آن ها به نسبت گیربکس های دنده ای راحت تر است اما نگه داری و مراقبت از این گیربکس ها نیز پرچالش تر است

درست است که گیربکس های اتوماتیک بسیار محبوب بوده و استفاده از آن ها به نسبت گیربکس های دنده ای راحت تر است اما نگه داری و مراقبت از این گیربکس ها نیز پرچالش تر است.
به نقل از جوان خودرو، چالشی که همواره مورد سوال مالکان خودروهای اتوماتیک است. به عنوان نمونه عده زیادی از این افراد همیشه برای توقف های کوتاه مثلا توقف پشت چراغ قرمز سوال داشته و نمی دانند که چه کاری آسیب کمتری به گیربکس خودروی آن ها وارد می کند. کارشناسان توصیه می کنند که اگر مدت توقف از 30 ثانیه کمتر است، نیازی به خارج کردن دنده از حالت D نیست چرا که جابجایی دنده در مدت زمان کوتاه، فشار بیشتری به گیربکس اتوماتیک تحمیل می کند. در حالی که با باقی ماندن گیربکس در حالت D، این فشار کمتر است.
مورد دیگری که عدم رعایت آن در بلند مدت تاثیر به سزایی بر روی سلامت گیربکس دارد نوع تغییر وضعیت گیربکس در هنگام پارک کردن است. وقتی خودرو را پارک کردید، اول دنده را خلاص کنید، بعد ترمز دستی (ترمز پارک برقی در خودروهای جدید) را بکشید که بیشتر وزن خودرو به چرخ های عقب منتقل شود. سپس گیربکس اتوماتیک را در حالت p قرار دهید. این عمل سبب می شود که فشار از روی گیربکس برداشته شده و به دیسک های ترمز منتقل شود. به علاوه این کار باعث می شود در زمان استارت مجدد، خارج کردن گیربکس اتوماتیک از حالت P با فشار و ضربه همراه نباشد و راحت تر خلاص شود.
همچنین کارشناسان توصیه می کنند که اگر در حین حرکت هستید هرگز برای روشن کردن کولر گیربکس اتوماتیک را در حالت خلاص قرار ندهید. با این کار هم کنترل روی خودرو کاهش می یابد، هم فشار مضاعفی به شیر برقی های گیربکس اتوماتیک وارد می شود.
به رانندگان خودروهایی که دارای مدل های قدیمی گیربکس های اتوماتیک هستند نیز توضیه می شود هرگز برای معکوس دادن در سرعت از حالت L1 و L2 استفاده نکنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر