به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، دهانههای فعال آتشفشانی جایی هستند که معمولا مردم به آنها نزدیک نمیشوند.حتی اگر آتشفشانشناس باشند.
در این راستا محققان آلمانی به تازگی با استفاده از پهپادها به این موفقیت دست پیدا کردهاند.
یک تیم تحقیقاتی آلمانی به رهبری "ادگار زورن"( Edgar Zorn) از مرکز تحقیقات زمینشناسی آلمان یک پهپاد "دیجیآی فانتوم 4 پرو"(DJI Phantom 4 Pro) را به یک دوربین تصویربرداری حرارتی مجهز کردند و سپس توانستند پهپاد را چندین بار بر فراز آتشفشان فعال "سانتاماریا"(Santa Maria ) در گوآتمالا به پرواز درآورند.
تصویرهای گرفته شده دوربین " 4K" پهپاد به صورت دیجیتال با تصاویر دوربین حرارتی ترکیب شد و یک ویدئو تهیه شد که هم تصاویر بصری و هم تصاویر حرارتی را نشان میداد.
زمانی که یک رایانه متعاقبا این تصاویر را تجزیه و تحلیل کرد، توانست یک مدل سهبعدی از آتشفشان بسازد که دقت آن هم در مقیاس سانتیمتر بود.
این مدل شامل اطلاعاتی بود که نمیتوان از سطح زمین به جمعآوری آنها پرداخت.
از جمله این اطلاعات میتوان به الگوی جریان و سرعت گدازه به همراه دمای سطح آتشفشان اشاره کرد.
چنین اطلاعاتی برای تعیین اینکه آیا فوران اصلی آتشفشان قریبالوقوع است یا نه اهمیت دارد.
ادگار زورن گفت: ما نشان دادیم که با استفاده از پهپادها میتوان با فاصلهای ایمن، به اندازهگیری مجدد خطرناکترین و فعالترین آتشفشانهای کره زمین کمک کرد.
استفاده از پهپادها در تصویربرداری از آتشفشانها خطر پیش رو آتشفشانشناسها را کاهش میدهد چرا که به این ترتیب، پهپادها به طور مستقیم به این نقاط خطرناک میروند. بدون اینکه دانشمندان مجبور به انجام این کار شوند.
نتایج این پژوهش در مجله "Scientific Reports" انتشار یافت.