تارا شریفی دختر 12 ساله ایرانی الاصل مقیم لندن، مرداد ماه سال 1398 موفق شد در یک آزمون هوش، بالاترین نمره ممکن را کسب کرده و نام خود را در فهرست نوابغ ثبت کند. او به عضویت منسا (mensa) معتبر ترین جامعه تیزهولبرت انیشتن و پرفسور هاوکینگ اعلام کردند که به نظر می رسد این مقایسه، اصولا صحیح نیست.
تارا شریفی نابغه ایرانی الاصل ساکن لندن، دانش آموز دبیرستان السبیری در حومه پایتخت انگلیس بوده و توانسته در آزمون هوش موسسه منسا که زیر نظر دانشگاه آکسفور انگلستان فعالیت دارد، نمره 162 را کسب کند که 22 نمره بالاتر از نمره متعلق به ضریب هوشی نوابغ قرن بیستم میلادی است. او در سال 1387 شمسی متولد شد و خانواده اش، اهل روستای خون در بخش بوشکان توابع شهرستان دشتستان هستند. جایی در 720 کیلومتری جنوب شرقی استان بوشهر. پدر تارا شریفی به رسانه ها گفته بود که دخترش، معادلات پیچیده را حل می کرد و از هم کلاسی های خود بالاتر بود.
معلمانش گفته بودند او را در مدرسه تیزهوشان ثبت نام کنید. آی کیو بالای تارا شریفی در سال های اخیر مورد توجه رسانه های جهان قرار گرفته است.
معتبر ترین جامعه تیزهوشان جهان اکنون یک عضو 12 ساله ایرانی مقیم لندن دارد که خودش هم معتقد است که اصلا انتظار کسب چنین نمره ای در آزمون منسا را نداشته است.
به 2 دلیل، مقایسه ضریب هوشی تارا شریفی با آلبرت انیشتن و استیون هاوکینگ صحیح نیست. یکی اینکه یا ضریب هوشی استیون هاوکینگ و انیشتن اعلام نشده و یا آن ها اصلا تا کنون در آزمون ضریب هوشی شرکت نکرده اند. از طرفی، آزمون ضریب هوشی بر اساس سن مشخص می شود و ارتباط دادن ضریب هوشی دختر 12 ساله با پیر مردها، نادرست است. ضمنا چندین آزمون تعیین ضریب هوشی وجود دارد و نمی توان صرفا به یک آزمون استناد کرد.
تارا شریفی در اتاقش در لندن
پدرش گفته بود که تارا شریفی از 3 سالگی شروع به خواندن نوشتن می کرد و از اوایل مدرسه نیز در فهرست بچه های خاص قرار گرفت. موسسه منسا هیچ صفحه ای در اینستاگرام ندارد. برای آشنایی با موسسه منسا و آزمون های تعیین ضریب هوشی که هر ساله برگزار می کند به سایت منسا در نشانی mensa.org مراجعه کنید.
تصویر سایت منسا
پروفسور مرحوم مریم میرزا خانی، دختر پر افتخار و نخبه ایرانی و از نوابغ دنیای ریاضیات قرن بیست و یکم، تیر ماه سال 1396 شمسی چشم از جهان فروبست. او حتما یکی از بالاترین ضرایب هوشی را در نخستین قرن هزاره سوم در اختیار داشت.
استاد دکتر علی بیات موحد، استاد دانشگاه مقیم تهران، یکی از اعضا، جامعه سوپر مغزهای جهان است که توانایی خارق العاده ای در انجام محاسبات ذهنی ریاضیات دارد. توانایی او را در ویدیوی بالا که چند سال پیش به برنامه حالا خورشید رضا رشید پور آمده بود، تماشا کنید.
استاد علی بیات موحد، متولد سال 1348 شمسی در زنجان است. از سن 7 سالگی، محاسبات ذهنی را با جمع اعداد فرا گرفت و کتاب های اموزشی فراوانی برای یادگیری آسان ریاضی و انجام سریع پیچیده ترین محاسبات ریاضی منتشر کرده است.
کسب رتبه دوم پیدا کردن اعداد اول در دومین دوره جام جهانی محاسبات ذهنی آلمان 2006(جام جهانی سوپر مغزهای جهان)، کسب رتبه چهارم جذر در دومین دوره جام جهانی محاسبات ذهنی آلمان 2006، کسب رتبه پنجم ک م م و مخرج مشترک در دومین دوره جام جهانی محاسبات ذهنی آلمان 2006، کسب رتبه اول جهانی تقسیم بارکود 37 رقم اعشار در جام جهانی سوپر مغزهای جهان آلمان (2010) و کسب رتبه دوم جهانی Surprise درجام جهانی سوپر مغزهای جهان آلمان (2010) از افتخارات استاد بیات موحد است.