خبرگزاری تسنیم: امتحانات نهایی دانشآموزان از روز شنبه 17 خرداد آغاز شده و تا 16 تیر ماه ادامه خواهد داشت.
آزمون سراسری سال 99 نیز در روزهای پنجشنبه و جمعه 30 و 31 مرداد برگزار میشود.
سؤالات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در دو بخش تنظیم میشود:
1. از 80 درصد محتوای کتابهای درسی که تا پایان بهمن ماه به صورت حضوری تدریس شده است 16 نمره سوال طراحی میشود که دانشآموزان ملزم هستند به تمام سؤالات پاسخ دهند.
2. برای 4 نمره باقیمانده دو نوع سوال هم سطح طراحی میشود. نوع اول از 20 درصدی که به صورت غیرحضوری از طریق شبکههای تلویزیونی، ابتکارات دبیران و شبکه شاد تدریس شده و نوع دوم از محتوای 80 درصد قبلی که تدریس حضوری شده است، در این بخش دانشآموزان اختیار دارند که برای کسب 4 نمره سوالاتی را که آمادگی بیشتری دارند انتخاب کرده و پاسخ دهند.
جدول حذفیات کنکور و امتحانات نهایی
برای برگزاری ایمن امتحانات نهایی دانشآموزان پروتکل بهداشتی توسط وزارت بهداشت تدوین و به آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
امکانات ضدعفونی حوزههای امتحانات فراهم شد
خسرو ساکی؛ رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان گفت: خانوادهها در جریان باشند حفظ سلامت دانشآموزان برای ما از هر چیزی مهمتر است و با ستاد ملی مدیریت و کنترل کرونا مکاتبهای داشتیم تا امتحانات نهایی حضوری برگزار شود، براین اساس پروتکل بهداشتی توسط این ستاد تنظیم و به آموزش و پرورش ابلاغ شد ما هم این پروتکل را به تمام مدارس برگزاری امتحانات نهایی ابلاغ کردیم.
وی افزود: در پروتکل بهداشتی جزئیاتی که باید برای سلامت دانشآموزان مدنظر باشد مورد اشاره قرار گرفته است و برای آگاهی عوامل اجرایی مدارس از دو هفته قبل کار اطلاعرسانی و آموزش آنها آغاز شده است همچنین امکانات مورد نیاز گند زدایی و ضدعفونی مدارس، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تهویه هوا فراهم شده است.
ساکی با اشاره به اینکه در 6600 حوزه زمینه برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم فراهم شده است، متذکر شد: امسال دانشآموزان به دو گروه تقسیم شدند که در روزهای زوج و فرد برای امتحانات نهایی مراجعه میکنند تا فاصله اجتماعی دو متر رعایت شود همچنین در رفت وآمد دانشآموزان به حوزههای امتحانی تجمع و تراکم پیش نیاید.
خانوادهها برای فرزندانشان ماسک و دستکش تهیه کنند
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مراقبان حوزههای امتحانی باید دانشآموزان را توجیه کنند که در محل حوزه تجمع نکنند همچنین خانوادهها برای فرزندان خود ماسک و دستکش آماده کنند و وسایل اضافه مانند کیف و موبایل را به حوزه امتحان نیاورند، چون نگهداری آنها میتواند منجر به گسترش ویروس کرونا شود.
ساکی بیان کرد: در حوزههای امتحانات نهایی برای 10 درصد دانشآموزان که ممکن است ماسک و دستکش به همراه نداشته باشند، این موارد را تدارک دیدهایم همچنین دانشآموزان باید توجه داشته باشند که از وسایل شخصی خود استفاده کنند.
خانوادهها نگران نباشند
همچنین علیرضا کمرئی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: خانوادهها نگران نباشند در مدارس برای حفظ سلامت دانشآموزان تدابیری اندیشیدهایم، 24 اردیبهشت پروتکل بهداشتی وزارت بهداشت به مدارس ارسال شد و مسئولیت نظارت بر اجرای آن در حوزههای امتحانات نهایی با بالاترین مقام آموزش و پرورش استان است.
وی افزود: کمیتهای مرکب از 5 نفر به فرایندها نظارت میکنند و گندزدایی و ضدعفونی محیط مدرسه، نردهها، پله، پریز برق و ... با اعتباراتی که به مدارس داده شده است باید انجام شود، قبل از عید 100 میلیارد تومان سرانه بهداشتی بین مدارس توزیع شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: خانوادهها با خیال راحت بچهها را راهی مدارس و امتحانات حضوری کنند، مدارس با رعایت فاصلهگذری اجتماعی و حفظ جوانب بهداشتی آماده هستند حتی درباره تغذیه دانشآموزان در حوزههای امتحانات نهایی محدودیتهایی وجود دارد که باید به آنها توجه شود.
وی در پایان گفت: خانوادهها نیز تذکرات لازم را به بچهها برای حفظ سلامت خود در مسیر تردد به حوزه امتحانی و محیط امتحانات گوشزد کنند.
به گزارش تسنیم در پروتکل بهداشتی برگزاری امتحانات نهایی آن ه است:
برنامه مدون گندزدایی تمام سطوح دارای امکان تماس زیاد مانند تجهیزات، دستگیره دربها، میز و صندلی، شیر آلات، نرده، پلهها، پریز و کلیدهای برق و تمام وسایلی که به طور عمومی و مشترک استفاده میشود.
تأمین صابون مایع و محلولهای مناسب ضدعفونی کننده دست به مقدار کافی و متناسب.
تأمین فاصلهگذاری مناسب و جلوگیری از تجمع در ورود به محل آزمون.
تأمین فاصلهگذاری مناسب برای صندلیها در محل آزمون.
تهیه تهویه مناسب هوا در محل برگزاری جلسه آزمون.
آگاهی همه دانشآموزان، معلمان و کارکنان مدارس از احتیاطات لازم در زمان شروع بیماری از طریق ارائه آموزشهای لازم.
قرار گرفتن مواد ضدعفونی کننده برای استفاده به ویژه ورودیها و خروجیها الزامی است. تمام دانشآموزان قبل از ورود به مدرسه دستهای خود را ضد عفونی کنند.
ضدعفونی کردن محل برگزاری امتحان و تجمع مراقبان قبل و بعد از آزمون الزامی است.
در مناطق گرمسیری کشور که سیستمهای سرمایشی و تهویه استفاده میکنند فرآیند ضدعفونی باید با تأیید و نظارت کارشناس بهداشت انجام شود.
در هر مکان یکبار آزمون به عمل آید و در صورت نیاز به تکرار آزمون برای گروه بعدی با فاصله حداقل 2 ساعت پس از ضدعفونی انجام شود.
لازم است دانشآموزان قبل از ورود به محل برگزاری آزمون کارت ورود به جلسه را بر روی لباس خود نصب کرده و به منظور جلوگیری از ازدحام حداقل یک ساعت قبل از زمان آزمون برای انجام غربالگری در محل حاضر شوند. درب محل آزمون از یک ساعت قبل از زمان آزمون باز باشد و مسئولین حوزه لازم است به محض حضور دانشآموز او را به محل نشستن هدایت کنند.
در تکثیر و انتقال برگههای امتحانی و آماده کردن برگههای پاسخنامه حتماً ملاحظات بهداشتی "استفاده از ماسک و دستکش" رعایت شود.
استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش و ماسک برای کارکنان و مراقبان مرکز آزمون الزامی است.
توزیع مواد خوراکی در محل آزمون ممنوع است.
برای آزمونهای کوتاهتر از دو ساعت خوردن هر گونه مواد خوراکی به جز آب آشامیدنی شخصی در زمان امتحان مجاز نیست.
برای آزمونهای طولانیتر لازم است به دانش آموزان در خصوص همراه داشتن مواد خوراکی سالم و لزوم رعایت ملاحظات بهداشتی قبل از خوردن مواد خوراکی اطلاعرسانی شود.
به گزارش تسنیم، امتحانات نهایی دانشآموزان در حالی از روز شنبه آغاز میشود که هم اکنون مهمترین نگرانی توانایی مدارس برای اجرای پروتکلهای بهداشتی است، اگرچه پروتکل بهداشتی دقیق و سختگیرانهای برای حفظ سلامت دانشآموزان تدوین شده، اما آنچه دارای اهمیت است نه صرفا تدوین یک بخشنامه و دستورالعمل بلکه توانایی اجرای آن است.
آیا مدارس به جز تهیه وایتکس به منظور ضدعفونی محیط امتحان به امکانات دیگر از جمله تهیه ماسک و دستکش برای دانشآموزان و کارکنان، غربالگری از طریق تبسنجی و شناسایی موارد مشکوک و ممانعت از تجمع دانشآموزان در محوطه حوزه امتحانی مجهز هستند؟
آیا تمام حوزههای امتحان مجهز به سیستم سرمایشی و تهویه مناسب هستند؟
از سوی دیگر نظارت بر نحوه اجرای پروتکل بهداشتی چگونه خواهد بود؟ آیا در ایام امتحانات نهایی نظارت کافی بر حوزههای امتحانی اعمال خواهد شد یا مسئولان منتظر میمانند تا گزارش شکایتی به آنها برسد و پس از آن برای نظارت اقدام کنند؟!
به هر حال نگرانی خانوادهها با توجه به شرایط برخی مدارس کشور بیدلیل نیست و در این میان نحوه نظارت دقیق بر حوزههای امتحانی به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی پیش شرط موفقیت آموزش و پرورش در برگزاری امتحانات حضوری است موضوعی که باید دید عملیاتی خواهد شد؟